Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Jooooj eto danas su mi našli i njih pa još pored ranice na grliču kojeg liječim moram i to ali ne znam koliko je to opasno i kako se uopšte lijeći pa eto ako neko zna išta nek piše jer ja ne znam ništa o njima hvala
< Poruku je uredio malena27 RR -- 29.7.2010 13:00:03 >
23.03.2009, 16:40
Lilipop
295
Moja seka ih ima, ide kod dermatologa i tamo gore kondilome necim ( to je potpuno bezbolno nista ne osetis) i onda ih premazu nekim mastom kojeg ne smijes prati nekoliko sati. Jednim postupkon tesko da ih se mozes otarasiti ali ici ces nekoliko puta i nestace, ne brini. U sustini, to nije nista opasno. Uzrok njihovog nastanka je HPV i to obicno onaj niskorizicni.
23.03.2009, 16:43
large
54
ja sam imala kondilome...............,lilipop upravu si,dolaze od HPV-a....i lijecila sam se malo duze,ali sad sam ok...
29.04.2009, 16:29
medolino
207
gin mi je dao da kondilome mažem sa condylox otopinom međutim mene to sad malo i bolucka na dodir i imam osječaj da su narasli malo ali zna li iko da li treba da boli to u toku liječenja jer mene na dodir peče
30.04.2009, 21:56
Lilipop
295
medolino, moja seka kad se mazala tim mastima okolo "bolesnog"tkiva mazala se vazelinom ili necim slicnim, kako ne bi ova mast ostecivala zdravo tkivo. a to sto te pecka to je normalno.
03.07.2009, 21:18
medolino
207
Jeel zna iko gdje se može raditi skidanje virusa u sarajevu ja više ludim po 100 ti put i ne uspjeva u srijedu sam radila spaljivanje termo i elektro nešto i opet mislim da neće prroi nego nije mi sve ni skinuo a i ove što je skidao nije kako treba a još sam platila 145 km za koje mi niko nije dao uplatnicu nego došao dr za mnom i morala platiti poa ako enko zna da ih ka već plaćam i skinem
25.11.2009, 17:43
Anoniman
ja sam ih imala i vec treci put idem na paljenje hajdi to vec mi je i MM dobio pa dobio on da maze sa necim
< Poruku je uredio malena27 RR -- 29.7.2010 13:00:12 >
23.03.2011, 19:14
akyca
5
ljudi da li neko zna kako rade skidanje kondiloma u poliklinici eurofarm na ilidzi.ja sam zvala i kazu da moram doci na pregled.zna li neko koliko se cijene krecu ja imam 5 6 a muz oko 15.....
pomozite
23.03.2011, 21:39
Dida79
3252
IZVORNA PORUKA: akyca
ljudi da li neko zna kako rade skidanje kondiloma u poliklinici eurofarm na ilidzi.ja sam zvala i kazu da moram doci na pregled.zna li neko koliko se cijene krecu ja imam 5 6 a muz oko 15.....
pomozite
Pa kad si vec zvala zasto nisi i pitala sve sto te interesuje Ja to odmah obavim i nema dileme sta ,kako i koliko
23.03.2011, 23:16
sabas
791
meni su jedan vrli dr rekao da imam kondilome uradim sve nalaze i jos dva dr me pregledaju i konstatovali da ih nemam Ali sam u medjuvremenu dosta istrazivala i nije se zezati sa njima HPV virus koji moze izazvati i najgore Stoga sto prije na uklanjanje
10.06.2011, 10:34
Semica
1411
Koliko su kondilomi opasni u trudnoci...za bebu i majku??? i sta je TPHA nalaz???
11.06.2011, 21:52
malena27 RR
15117
TPHA pretraga je pretraga na sifilis.... Sto se tice kondiloma, treba ih pratiti i neki ginekolozi preporucuju odstranjivanje....jer se i beba prilikom porodjaja moze zaraziti... konsultuj se obavezno sa ginekologom...
Ma ne znam samo sto mi dermatolog dade da radim taj TPHA nalaz...juce sam vidjela na netu sta je i isplakala se ko budala...bas me je to zabrinulo... kaze-ovo ce sigurno biti negatvan nalaz ali eto da potvrdimo...a nije htjela reci za sta je...jojjjj Bozee... a za kondilome su mi rekli da nije nista opasno za bebu...(nego ja kako sam cackala net vidjela da se kondilomi znaju pojaviti kao simptom sifilisa) pa sam se bas uspanicila...kontam odkud mi to???
< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.6.2011 16:05:20 >
13.06.2011, 15:53
malena27 RR
15117
ja sam pretragu zajedno sa muzem radila u okviru pretraga za vantjelesnu oplodnju, tako da je to cista formalnost... ne znam bas koliko je sigurno poroditi se prirodnim putem ako imas kondilome, obicno se radi carski rez upravo da se sprijeci infekcija bebe.... uradi pretragu na sifilis, nista te ne kosta... nemoj se brinuti....to su formalnosti ali se raspitaj sto se tice prirodnog poroda sa kondilomima....
Hvala za utjehu ...eto danas idem po nalaz...trebalo bi biti sve ok ;)
za petnaestak dana idem na kontrolu kod svog ginekologa pa cu popricati s njom o porodjaju...a vidjet cu i sa dermatologom sta misli o tome kad joj odnesem nalaze
pozdravcic
15.06.2011, 10:44
Semica
1411
hello...samo da javim da je nalaz negativan hB...
jos jednom hvala za morlanu podrsku ...
15.06.2011, 10:44
Semica
1411
moralnu hhih opet ne znam pisati
15.06.2011, 15:05
Anoniman
kondilomi se moraju odstraniti prije poroda,inače ti je carski
15.06.2011, 15:21
salmy
5830
Moja kolegica ih je imala prije trudnoce,spaljivao joj je dr:Alander cini mi se tako ga zovu, uzeo joj bruku para nista nije uradio,uvijek su se vracali iznova,i porodila se prirodnim putem najnormalnije
< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.6.2011 0:19:20 >
26.11.2014, 18:36
Elastigirl
75
Meni je doktorica na zadnjem pregledu rekla da mi je uocila kondilome, ali nista mi konkretno nije propisala za njih. Tada sam bila u periodu kada mi je imunitet bio srozan, pila sam antibiotike i poslije sam citala da se oni i javljaju kao posljedica pada imuniteta.
Ja sam citala da se s njima mora biti samo malo oprezniji, redovno ih kontrolisati i slicno a nije sada nesto aman veliki problem.
Pa sretno da nam bude :)
04.12.2014, 15:34
Diddi
9
ja ih ne bih zanemarivala, možeš ih prenijeti i mužu a i na dijete pri porođaju ako si trudna. oni su posljedica pada imuniteta ali ih izaziva HPV virus. mogu se i raširiti pa da ti problem bude još veći.
ne znam gdje se točno nalaze ali postoji mnogo prirodnih lijekova od sode bikarbone, propolisa, kore od banane do octa, a možeš ih ukloniti i kod liječnika laserom ili spaljivanjem. ipak jačaj imunitet koliko god možeš da se organizam može sam boriti protiv virusa
23.06.2015, 12:50
ziel
2568
Da li je neko upoznat s rizicima koristenja CONDYLINE /Condylox kapi u trudnoci ?