Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Znam za ove kupovne,neke mogu i do 3 dana stojat u frizderu(ako nisu podgrijavane)a sta je sa onim kasicama koje sami pripremimo!?Npr.tikvice,mrkva,korabica itd... Ja sam dosad sve pripremala frisko i sto ne pojede pojedem ja ili bacim... Kakva su vasa iskustva?
Ebru,ja sam pravljene davala i sutradan, kad mi ostane puno stavim u frižider i kad podgrijem probam opet, nikada se nisu pokvarile niti naškodile bebi.
29.08.2008, 11:35
mamsi
401
Ja sam uvijek bacala pa sutra opet nove pravila,ili ih ubacivala u naše jelo.Bilo me nekako strah davati Kenanu kad odstoje pa čak i u frižideru,jer je bebama stomačić osjetljiv.A sad mu već što skuham pa odstoji dan u frižideru dajem
Visnja RR
15102
negdje sam procitala 24 h... al to treba malo proguglati
ElmaB
4568
Ja licno ne volim davati hranu koja je prenocila, bez obzira na frizider, malim bebama. Pokusaj napraviti manju kolicinu da ne moras bacati!
ja sam svaki dan pravila svjeze nekad ako ostane to zaledim,ali krompir joj nikad nisam davala kad prenoci jer sam citala da i nevalja.
29.08.2008, 12:47
Anoniman
pripremljene: mislim do 48 h, na hladnom mjestu, al je bolje da ne stoje dugo, najbolje u roku 24 sata iskoristiti gotove kasice: sto se ne iskoristi, baca se u roku 24 h, valjda nevalja da stoji... toliko sam cula
29.08.2008, 13:02
ebru
456
Eh i ja sam negdje citala da mogu stojat 48 sati,sad nemogu da se sjetim izvora,pa sam zato vas pitala!
A sa gotovim kasicama,tu vec nemamo problema,Mona sve smaze tako da nikad nije ostala u frizderu koliko se sjecam ni jedna moj PeroZdero
Sinoc sam pravila tikvicu i u to ubacila malo palente,eh pa to mi je ostalo i danas podgrijala i pojela...eh sad nadam se da nece bit nikakvih negativnih reakcija...ovo je bilo po prvi put da je ispalo vise nego sam planirala,jer inace spremam obroke otprilike koliko moze pojest...
Povrce je najbolje unutar 24 sata ako prenoci u friz, sama kasa od zitarica (bez ikakvih dodataka ni masnoca) moze stajati i do 3 dana u friz., a meso samo svjeze! Ako ste radna mama i napravite hapicu u malo vecoj kolicini, stavite u male plasticne kutijice i zamrznite. Na kutiju stavite naljepnicu sa datumom i sadrzajem. Jednom kad odmrznete, ono sto ne iskoristite, bacite. Termicki obradjena hrana koja je duboko smrznuta nece skoditi bebanama. Ipak, najbolje je svjeze mada radne mame to nemogu uvijek stici.
29.08.2008, 22:35
sanny
42
Ja sam cula da krompir nevalja ni nama odraslima prenocen jer navodno pusta neku kiselinu koja je stetna..pa sad kolko je to tacno neznam ..ja licno sve bacam..nekako vise volim kad je svjeze..
pozz
29.08.2008, 23:04
ja
158
Dok je bas bio mali pravila sam svaki dan ako ostane bacim ili pojedem,ali sad ako ostane ostavim za sutra u frižideru samo sto ne praktikujem da to bude krompir...
01.09.2008, 22:50
kana
457
IZVORNA PORUKA: sanny
Ja sam cula da krompir nevalja ni nama odraslima prenocen jer navodno pusta neku kiselinu koja je stetna..pa sad kolko je to tacno neznam ..ja licno sve bacam..nekako vise volim kad je svjeze..
pozz
-isto ovako