IZVORNA PORUKA: dinaa
Koliko cesto idete svojoj djeci na informacije,trazi li uciteljica da dolazite ili mislite kako nema potrebe cesto ici.Ja idem svakih petnaest dana i mislim da je to u redu.I uciteljica je rekla kako bi bilo lijepo da dolazimo tako ali ima roditelja koji dodju jednom u dva mjeseca.Voljela bi da nam se javi i neka uciteljica jer znam da ih ima ovdje pa da i ona kaze svoje misljenje.Smatram da trebamo ici cesto i znati sta nam djeca rade u skoli,kako se ponasaju itd.
dinaa, samo ti nastavi ići redovno na informacije. 1 x u 15 dana je sasvim ok. Tvoje dijete je još u nižem razredu,a vjeruj mi da ćeš kasnije poželjeti iči i češće. Mislim na period puberteta, kada djeca imaju 14-15 predmeta i isto toliko nastavnika. Strašno je kako se neka djeca teško snalaze kod prelaza u predmetnu nastavu, i tu im treba 100%-tna podrška roditelja i nastavnika.
Ja sam raz.starješina u VII razredu, imam 30 đaka. Ako ne vidim roditelja jedan duži period, ako ne pravda izostale časove, ako se ne odazove na pozive preko djeteta, uzmem telefon i zovem ga.
Ali neki dan mi je jedan učenik rekao nešto što me je jako rastužilo. Na moje pitanje zašto mame/tate nema neko vrijeme, rekao je- ma nastavnice, ja njima stalno govorim da ih pozivate, ali oni kažu-neću se ja za tebe sramotiti, poporavi ocjene pa ću otići