Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Je li vam se desavalo da vam djeca budu kolektivno kaznjena kao cijelo odjeljenje zbog 1-2 djece koja konstantno rade probleme I narusavaju disciplinu u razredu?
Mene su evo vec doveli do ludila, dijete mi je beskrajno nesretno zbog uzasnog osjecaja nepravde koja joj je vec vise puta na ovaj nacin nanesena.
Slijedi razgovor sa uciteljicom, a mozda I dalje da idem na vise instance, ne znam sta pokusavaju postici?! Niti se ova djeca postide, niti se poprave, niti mali mogu da uticu na njih kao kolektiv.
02.11.2015, 10:06
Medić*
29
Zasto su ih kaznili ? Bez veze mi je to kolektivno kaznjavanje, nema smisla.
02.11.2015, 10:07
tinkivinki
876
IZVORNA PORUKA: salmana
Je li vam se desavalo da vam djeca budu kolektivno kaznjena kao cijelo odjeljenje zbog 1-2 djece koja konstantno rade probleme I narusavaju disciplinu u razredu?
Mene su evo vec doveli do ludila, dijete mi je beskrajno nesretno zbog uzasnog osjecaja nepravde koja joj je vec vise puta na ovaj nacin nanesena.
Slijedi razgovor sa uciteljicom, a mozda I dalje da idem na vise instance, ne znam sta pokusavaju postici?! Niti se ova djeca postide, niti se poprave, niti mali mogu da uticu na njih kao kolektiv.
jeste jednom učiteljica duže zadržala sve posle nastave,jer se neki nisu htjeli lijepo da poredaju,pravili nered.pa dok se nisu umirili i lijepo stali.i rekla mi na informacijama to i objasnila da su oni kolektiv i da zato su svi ostali,znači i oni koji su slušali.nije mi to nešto zasmetalo,vjerujem da učiteljica ima neke pedagoške metode
02.11.2015, 10:11
salmana
321
Pa ta djeca su napravila ozbiljniju povredu discipline, mislim da je doslo I do tuce, ali to trebam da provjerim u skoli sta se tacno desilo.
Ne postoji pedagoski opravdan cilj u ovom slucaju da druga djeca ispastaju njihovo problematicno ponasanje!
Ne bih ocekivala ni da zbog mog djeteta neko drugi bude kaznjen, nikad!
02.11.2015, 10:13
Medić*
29
Pa ta djeca su napravila ozbiljniju povredu discipline, mislim da je doslo I do tuce, ali to trebam da provjerim u skoli sta se tacno desilo.
Ne postoji pedagoski opravdan cilj u ovom slucaju da druga djeca ispastaju njihovo problematicno ponasanje!
Ne bih ocekivala ni da zbog mog djeteta neko drugi bude kaznjen, nikad!
Tako je.
02.11.2015, 11:12
Medić*
29
Nema kolektivne krivnje za nešto što je napravio pojedinac/pojedinci...tj nebi je trebalo biti... Hajde kod tih nekih situacija sto tinkli navede, stajanje u redu i sl..pa da djeca ponove gradivo o panasanju ali kada se ozbiljno nesto desi zasto bi moje dijete npr snosilo krivicu i bilo kaznjeno zbog drugoga a ni luk jelo ni mirisalo...
< Poruku je uredio Medić* -- 2.11.2015 11:17:03 >
02.11.2015, 11:46
hanabanana
4435
A kako ih je kaznila?!
02.11.2015, 11:55
veeseelaa
20552
meni ne bi prošlo
ako sam 100% ubjedjena da mi je dijete ok
02.11.2015, 11:57
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
meni ne bi prošlo
ako sam 100% ubjedjena da mi je dijete ok
Polako veseelaaa....treba vidjeti šta je kolektivna kazna? I kojeg su uzrasta djeca?
02.11.2015, 12:00
Hanady RR
18727
mene zanima koja je to vrsta kazne...
naša učiteljica je djevojčicu koja je također na vjeronauci porbleme rpavila kaznila kolektivno nisu išli na fizičko... rekla nam je to iozvinula se lai je ta kazna upalila...malena se smiria... učiteljica je prepoznala trenutak u kojem će drugagari vršnjačkim utjecajem toj malenojr eći samo d anije ok da radi nje niko na tjelesni ne ide...i ona skontala da nije fer prema raji...
sad ja nešto nisma ulazila u analize postupka toga... da je upalio jeste... ja vjerujem učiteljici da je znala šta radi...
ona radi u odjeljenju sa 4 djeteta koja trebaju posbenu pažnju...jedno od njih je ta djevojčica... IV godine imama smao riječi hvale ...
tako da...nisam pametan koliko jesdam ili nisma za to kolektivno kažnjavanje... ovako kad čitam i čujem rekla bih grozno al kako imamao to siksutvo rekla bih uspješno ako se zna kad, kakao i čim ???
02.11.2015, 12:06
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
naša učiteljica je djevojčicu koja je također na vjeronauci porbleme rpavila kaznila kolektivno nisu išli na fizičko... rekla nam je to iozvinula se lai je ta kazna upalila...malena se smiria... učiteljica je prepoznala trenutak u kojem će drugagari vršnjačkim utjecajem toj malenojr eći samo d anije ok da radi nje niko na tjelesni ne ide...i ona skontala da nije fer prema raji...
sad ja nešto nisma ulazila u analize postupka toga... da je upalio jeste... ja vjerujem učiteljici da je znala šta radi...
ona radi u odjeljenju sa 4 djeteta koja trebaju posbenu pažnju...jedno od njih je ta djevojčica... IV godine imama smao riječi hvale ...
tako da...nisam pametan koliko jesdam ili nisma za to kolektivno kažnjavanje... ovako kad čitam i čujem rekla bih grozno al kako imamao to siksutvo rekla bih uspješno ako se zna kad, kakao i čim ???
obzirom da je brzo postigla rezultat onda bih i opravdala kolektivnu kaznu....al samo jednom
al znam jedno odjeljenje gdje uciteljica stalno kaznjava djecu tako sto ne rade fizičko... kolektivna kazna
djeca prosle godine citavo polugodiste nisu radila fizičko...što mi je ravno idiotluku
02.11.2015, 12:11
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
obzirom da je brzo postigla rezultat onda bih i opravdala kolektivnu kaznu....al samo jednom
al znam jedno odjeljenje gdje uciteljica stalno kaznjava djecu tako sto ne rade fizičko... kolektivna kazna
djeca prosle godine citavo polugodiste nisu radila fizičko...što mi je ravno idiotluku
Pa to i jeste idiotluk i ni u kom slučaju nije kolektivna kazna. Odakle njoj pravo da djeci uskračuje jedan predmet?!
02.11.2015, 12:12
Hanady RR
18727
POla godine je baš previše... naravno to mi nije OK.. nama je naša rekla i izvinula se ali nama objasnila šta, kao i zašto...
ona opet podržava taj tjelesni... od kolegica sma čula da nekoj raji po durgim škoalam aod tjelesnoga kidaju za slova i brojeve ...naša to nikada nije podržavala niti činila...