IZVORNA PORUKA: Visnja RR
meni je ta podjela bezveze...
ja bih se najprije sa ovim složila....
totalna sam kombinacija ovo dvoje gore istaknuto...al ni slučajno ne koristim zastrašivanja djece...
čak reagiram ako to rade drugi....
recimo : nedavno je sa strahom uletila u kuću jer pada mrak...a imala je saznanje da sa prvim mrakom šejatni silaze na zemlju i kazne one koji su vani po mraku...
odakle i ko joj je to rekao saznala sam, ne mogu kontolirati svu djecu oko nje, u školi, mahali i njihov kućni odgoj...al sam joj objasnila da nema potrebe da trči i noge lomi....sve što je zanima neka pita tolike strahove ne dozvoljavam u tom smislu...
na prijetnje tipa eto baje, muhe ili čike i policajca osipam se bukvalno, ne vidim svrhu toga
a i ovaj grom koji grmi jer ljudi nisu slušali...meni nikada ne bi na pamet pao...
u našoj kući grmi jer je loše vrijeme, a vrijeme se mjenja pa imamo i sunca za more, i grmljavine uz kišu a kasnije će nam i duga doći jer je to priroda i ona tako ''živi'' kao što mi spavamo, jedmo, šetamo, igramo se, itd