Konkretno me zanima pokretna klima. Koliko je efikasna? Kao ugradbena ili je dosta slabija?
23.06.2013, 16:26
Galicia
2433
MM je imao tu pokretnu, sto crijevo ide kroz prozor. Hem je to crijevo nezgodno, kako ces napraviti rupu u prozoru okruglu da samo tu crijevo izlazi. Ja znam da mm nije bio zadovoljan ni sa hladjenjem, a zivio je u poprilicno malom stancicu. Tako da je vratio klimu nakon mjesec dana koristenja i onda je uzeo "standardnu" (za Am trziste) one sto idu u prozore.
23.06.2013, 17:51
Mya_81 RR
5531
Hmmm, nisam ni znala da ima to crijevo. mora li ono ici bas van ili moze posuda biti unutar stana. Razmisljam o pokretnoj iskljucivo da izbjegnem komplikaciju s postavljanjem i busenjem zida.
možda za naše tržište nije tako....zaova u radnji ima tu pokretnu i nema nikakve cijevi muslim da ima posudu kao ovi odvlaživači zraka....a i mi smo ovih dana u dubokom razmišljanju o klimi...kojoj...koliko vati....da li ima program odvlaživanja jer je on super...u isto vrijeme i izvlači vlagu i hladi a ne puše kao kad prebaciš samo na hlađenje.... pa još nismo skontali koju.... a pitaj ti u prvom objektu gdje se prodaju da li ima ta cijev....
23.06.2013, 18:19
bebaa
-11235
auuuuuuuu evo čitam sad na forum.hr apsolutno negativna iskustva pa eto proguglaj malo.......
23.06.2013, 19:04
koka i po
7309
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Konkretno me zanima pokretna klima. Koliko je efikasna? Kao ugradbena ili je dosta slabija?
nista ne valja. ako vec planiras da kupis nesto i potrosis novce busi zid. ugradbena klima se postavlja brzo i nema toliko necistoce kao sto ti mislis a dosta je efikasnija od pokretne.
24.06.2013, 09:50
Pikapolonica
221
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Mi je imamo i nama je super. Ima tu cijev nazad, ali mi je nismo provukli kroz prozor, nego smo je ubacili u otvor od dimnjaka. To nam taman dodje u hodniku, tako da klimu mozemo usmjeriti u dnevni boravak, spavacu sobu i djeciju sobu. Mi smo je uzeli prije 3 godine i nama je stvarno dala ruke svako ljeto. Iskreno, mi smo razmisljali prvo o standardnoj klimi, ali nemamo ni jedno mjesto u stanu gdje bi je mogli postaviti, a da ona moze onda regularno da puse, a da mi mozemo boraviti u prostoriji. Tako da smo se odlucili na ovaj poduhvat i nama se isplatio (uprkos masi negativnih komentara koje sam i ja isto nalazila).
17.04.2014, 09:59
whats app
8
Zna li neko koliko kosta ugradnja klime?
17.04.2014, 17:06
Blue rose RR
4361
Ovisno o uloženom materijalu, odnosno koliko treba cijevi da se pruži od centralne do unutrašnje jedinice. Od prilike varira od 150-200 KM, možda i jeftinije nađeš, ovo su cijene kod ovlaštenih servisa.
26.02.2016, 20:00
Blue rose RR
4361
Mi se u stanu već 10-tu godinu grijemo zimi i ljeti hladimo sa klimama. S obzirom da imamo dvoetažni stan, imamo i dvije klime. Kako u vrijeme useljenja u stan, nismo imali dovoljno love da uvedemo plinsko grijanje, koje je tada bilo najjeftiniji energent, odlučii smo se za klimu. I nismo se pokajali. Kada smo vidjeli benefite koje nam donosi, odlučili smo da ostanemo na tom sredstvu grijanja. Mjesečno zimi trošimo struje između 120-150 KM ovisno koliko je hladno vani.
I da - u pitanju su ugradbene LG inverter kllime 18-ke.
27.02.2016, 18:16
Edita1989
-48
I kod nas su klime,Samsung....Zimi grije ,ali i trosi,200 eur mjesecno dobijemo za struju Ljeti manje potrosi.
25.07.2016, 14:52
Lejla Nadina
1
Pozz Trebam pomoc,odlucili smo kupiti klimu,ali nemamo pojma koju,razgledam kad idem gdje ima ih svakakvih,pa evo pomozite. Samo smo odlucili 12-ku,jer nam je dnevna oko 40m2,valjda bude dovoljna. Meni je za sada pala na oko Frozzini da li ima tko iskustva?? Cure pomagajte
26.07.2016, 09:27
Blue rose RR
4361
Ja se već 10 godina koristim inverter LG klimama (18-ke i za grijanje i za hlađenje). Stan mi je 50 kvadrata, i meni su izuzetne, jesu malo skuplje, ali se isplati. 12-ke jesu jeftinije, međutim njima treba vie i vremena i struje da postignu eljenu temperaturu, zato ti preporučujem 18-ke.
< Poruku je uredio Blue rose RR -- 26.7.2016 9:28:16 >