cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Klima uredjaj

clock-img

23.06.2013, 15:39

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Konkretno me zanima pokretna klima. Koliko je efikasna? Kao ugradbena ili je dosta slabija?

clock-img

23.06.2013, 16:26

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

MM je imao tu pokretnu, sto crijevo ide kroz prozor. Hem je to crijevo nezgodno, kako ces napraviti rupu u prozoru okruglu da samo tu crijevo izlazi. user posted image
Ja znam da mm nije bio zadovoljan ni sa hladjenjem, a zivio je u poprilicno malom stancicu.
Tako da je vratio klimu nakon mjesec dana koristenja i onda je uzeo "standardnu" (za Am trziste) one sto idu u prozore.

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

23.06.2013, 17:51

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Hmmm, nisam ni znala da ima to crijevo. mora li ono ici bas van ili moze posuda biti unutar stana. Razmisljam o pokretnoj iskljucivo da izbjegnem komplikaciju s postavljanjem i busenjem zida.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

23.06.2013, 17:54

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Mora ici napolje kroz prozor.

clock-img

23.06.2013, 17:56

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Evo ti video pa pogledaj kako fercera.
http://www.youtube.com/watch?v=yQ5PHudhbn0

clock-img

23.06.2013, 18:16

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

možda za naše tržište nije tako....zaova u radnji ima tu pokretnu i nema nikakve cijevi muslim da ima posudu kao ovi odvlaživači zraka....a i mi smo ovih dana u dubokom razmišljanju o klimi...kojoj...koliko vati....da li ima program odvlaživanja jer je on super...u isto vrijeme i izvlači vlagu i hladi a ne puše kao kad prebaciš samo na hlađenje....
pa još nismo skontali koju....
a pitaj ti u prvom objektu gdje se prodaju da li ima ta cijev....

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

23.06.2013, 18:19

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

auuuuuuuu evo čitam sad na forum.hr apsolutno negativna iskustva pa eto proguglaj malo.......user posted image

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

23.06.2013, 19:04

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Konkretno me zanima pokretna klima. Koliko je efikasna? Kao ugradbena ili je dosta slabija?

nista ne valja.
ako vec planiras da kupis nesto i potrosis novce busi zid.
ugradbena klima se postavlja brzo i nema toliko necistoce kao sto ti mislis a dosta je efikasnija od pokretne.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

24.06.2013, 09:50

clock-img

Pikapolonica

pencil-img

221

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Mi je imamo i nama je super. Ima tu cijev nazad, ali mi je nismo provukli kroz prozor, nego smo je ubacili u otvor od dimnjaka.
To nam taman dodje u hodniku, tako da klimu mozemo usmjeriti u dnevni boravak, spavacu sobu i djeciju sobu.
Mi smo je uzeli prije 3 godine i nama je stvarno dala ruke svako ljeto.
Iskreno, mi smo razmisljali prvo o standardnoj klimi, ali nemamo ni jedno mjesto u stanu gdje bi je mogli postaviti,
a da ona moze onda regularno da puse, a da mi mozemo boraviti u prostoriji.
Tako da smo se odlucili na ovaj poduhvat i nama se isplatio (uprkos masi negativnih komentara koje sam i ja isto nalazila).

The world is mine!
A. 21.08.2011.

clock-img

17.04.2014, 09:59

clock-img

whats app

pencil-img

8

Zna li neko koliko kosta ugradnja klime?

clock-img

17.04.2014, 17:06

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

Ovisno o uloženom materijalu, odnosno koliko treba cijevi da se pruži od centralne do unutrašnje jedinice.
Od prilike varira od 150-200 KM, možda i jeftinije nađeš, ovo su cijene kod ovlaštenih servisa.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

26.02.2016, 20:00

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

Mi se u stanu već 10-tu godinu grijemo zimi i ljeti hladimo sa klimama. S obzirom da imamo dvoetažni stan, imamo i dvije klime.
Kako u vrijeme useljenja u stan, nismo imali dovoljno love da uvedemo plinsko grijanje, koje je tada bilo najjeftiniji energent, odlučii smo se za klimu. I nismo se pokajali. Kada smo vidjeli benefite koje nam donosi, odlučili smo da ostanemo na tom sredstvu grijanja.
Mjesečno zimi trošimo struje između 120-150 KM ovisno koliko je hladno vani.

I da - u pitanju su ugradbene LG inverter kllime 18-ke.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

27.02.2016, 18:16

clock-img

Edita1989

pencil-img

-48

I kod nas su klime,Samsung....Zimi grije ,ali i trosi,200 eur mjesecno dobijemo za strujuuser posted image Ljeti manje potrosi.

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje placenih poslova,uzevsi u obzir da je placa- cista ljubav."

clock-img

25.07.2016, 14:52

clock-img

Lejla Nadina

pencil-img

1

Pozz
Trebam pomoc,odlucili smo kupiti klimu,ali nemamo pojma koju,razgledam kad idem gdje ima ih svakakvih,pa evo pomozite.
Samo smo odlucili 12-ku,jer nam je dnevna oko 40m2,valjda bude dovoljna.
Meni je za sada pala na oko Frozzini da li ima tko iskustva??
Cure pomagajte

clock-img

26.07.2016, 09:27

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

Ja se već 10 godina koristim inverter LG klimama (18-ke i za grijanje i za hlađenje). Stan mi je 50 kvadrata, i meni su izuzetne, jesu malo skuplje, ali se isplati.
12-ke jesu jeftinije, međutim njima treba vie i vremena i struje da postignu eljenu temperaturu, zato ti preporučujem 18-ke.

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 26.7.2016 9:28:16 >

W. B. Y

Zadnji članci

article-img