cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Kakav ste imale porod uz gynipral?

clock-img

01.11.2009, 21:47

clock-img

ona_30

pencil-img

14

Pozdrav lijepe moje,
Zanima me iskustvo vas koje ste koristile gynipral tablete...Naime,ja evo hvala Bogu ulazim u 36 sedmicu,sutra aBd mi je kontrola pa vjerovatno necu vise ni piti gynipral koji koristim od 24. sedmice (3 mjeseca) 4x dnevno.
Strah me kada prestanem da pijem navedene tablete da ne dobijem odmah kontrakcije, cula sam da su neke zene po prestanku gyniprala dobile kontrakcije nakon 3-4 dana i nisu se nikako mogle otvarati,umirale od bolova i sl.
Kakva su vasa iskustva? Mene je tako strah :(

Lako je riječima donositi vatru, buditi njima mržnju i zavist – riječima treba donositi mir. Takve su riječi slične svjetlosti...

clock-img

01.11.2009, 21:56

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

pozdrav
Ja nisam bila gynapril ali sam zato pila dabrostan i dobivala progesteron i hB pravo sam se lako porodila.Provocirali su mi porod i pordila sam se za nepuna tri sata.Mislim da to nema bas neke veze ako pijes terapiju tokom trudnoce.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

01.11.2009, 22:12

clock-img

dinaa

pencil-img

2141

Evo jedne sto je pila gynipral do 36-te sedmice.Porodila sam se sedmicu prije termina i nije bilo nikakvih problema osim malo s posteljicom ali sad ne znam je li bas od gyniprala.
Ma nemoj se opterecavati s tim strasnim pricama,po njima ja sam bila ubijedjena da cu morati na carski jer kao nema sanse da se otvorim ako sam pila pomenute tablete.Sretno i bice to sve dobro vidjeces.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

clock-img

01.11.2009, 22:18

clock-img

sheri

pencil-img

1515

i ja sam pila gynipral, i porodila se vrlo brzo i bez problema. samo se opusti, jer od sikirancije mogu krenuti kontrakcije i sa i bez gyniprala. uzivaj, i pripremaj se za najljepsi dan u svom zivotu. sretno!

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

01.11.2009, 22:26

clock-img

ona_30

pencil-img

14

Hvala vam puno...

Lako je riječima donositi vatru, buditi njima mržnju i zavist – riječima treba donositi mir. Takve su riječi slične svjetlosti...

clock-img

01.11.2009, 22:33

clock-img

nikita

pencil-img

1945

Ja sam pila Gnipral 2 i pol mj i prestala ima 10 dana i nista me ne boli...isto kao i ti sam mislila cim prestanem s tabletama i ne budem na strogom mirovanju uhvatit ce me bolovi...
a draga moja da Gynipral bas zabetonira pa mi bi njega pile i hodale citavu trudnocu a ne bi lezala...

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

01.11.2009, 22:45

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

prvo hahahaa
drugo rodila sam na sami termin,sve gotovo za 2,5 sata.otvorala sam se super .bolove mogu sad reći da i nisam imala nešto strašno.ne brini.user posted image

LAURA 5.1.2008.

clock-img

01.11.2009, 22:47

clock-img

sheri

pencil-img

1515

i ja sam rodila na terminuser posted image . ma mislim da su i te tablete individualna stvar, kao i sve drugo. neko ih dobro podnosi dok ih oije, ja sam poslije svake se tresla ko Banja Lukauser posted image user posted image . uh, kad se sjetim

clock-img

01.11.2009, 22:54

clock-img

batterfly

pencil-img

915

Mislim da one ne uticu bas na to kakav ce ti biti porod...user posted image
Prvo sam pila PRE-PAR(1.trudnoca), pa je poslije njega dosla zamjena Gynipral, dakle u drugoj trudnoci i sve proslo super....Porodi bili brzi, "lagani" itd...itd...
A ona koja ih dobro i ne podnosi nece ni nastaviti sa terapijom:)

P.S. I ja sam se trersla k'o 3 Banja Lukeuser posted image

U svakom slucaju, SRETNOOOO i lagan porod zelim!

Anita, Anita....user posted image

clock-img

01.11.2009, 22:55

clock-img

batterfly

pencil-img

915

P.S Ja sam sa gyinpralom i "presisala" termin...

clock-img

01.11.2009, 22:59

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

popiješ apaurin pa onda ginipral.ja ih pila po tri dnevno.ja to tresanje nisam imala.mada mi je kolegica odskakala od kreveta kad ga je pila.user posted image

LAURA 5.1.2008.

clock-img

01.11.2009, 23:01

clock-img

nikita

pencil-img

1945

Nisam se ni ja tresla  ali sam uz 3 gyniprala na dan pila i 2 apaurina

EI 16.11.2009.

clock-img

01.11.2009, 23:03

clock-img

sheri

pencil-img

1515

ja sam pila 4 gyniprala, 2 apaurina, i 1 isoptin. sad kad skontam koliko je to boba, dobro je ono moje dijete normalno. sad sam se tek nasikirala zbog ovoga

clock-img

01.11.2009, 23:06

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

neka nama giniprala .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LAURA 5.1.2008.

clock-img

01.11.2009, 23:07

clock-img

batterfly

pencil-img

915

IZVORNA PORUKA: anitaMO

popiješ apaurin pa onda ginipral.ja ih pila po tri dnevno.ja to tresanje nisam imala.mada mi je kolegica odskakala od kreveta kad ga je pila.user posted image

Jaranice i ja sam i pored apaurina pila i izoptin,(ako se dobro sjecam naziva lijeka) pola sata prije ovih i niiistaaaa.....A PRE-PAR su izbacili radi toga..Ja kad bih legla da spavam jorgan se tresao od mene....a kad mirno sjedim kroz majicu se moglo primjetiti koliko se tresem....Bilo je strasno...uhhh....

Hbg, ja umorna strasno, valjda ce te skontati sta je pisac htjeo da kaze...

clock-img

01.11.2009, 23:08

clock-img

batterfly

pencil-img

915

Niki, hemeb zivot jesi ti ziva??
Guras li???Usitnilo i tebi....Ljubimmmmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.11.2009, 23:09

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

shery dobro i kažeš ,utrogestan ,aspirin,apaurin,ginipral .sve od prvog dana trudnoće.možda sam koje i zaboravila.
a neko ne ode kod dr.nikad.ja išla svke sedmice i još ležala u bolnici mjesec.user posted image user posted image user posted image

LAURA 5.1.2008.

clock-img

01.11.2009, 23:11

clock-img

sheri

pencil-img

1515

butterfly, jel tebe neko nazivcirao danas, samo psujes, hihihihiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ah, da i ja sam od pocetkla pila utragestan pa dabroston. osnovat cemo udruzenje bivse ovisnice o tabletamauser posted image

clock-img

01.11.2009, 23:14

clock-img

nikita

pencil-img

1945

IZVORNA PORUKA: batterfly

Niki, hemeb zivot jesi ti ziva??
Guras li???Usitnilo i tebi....Ljubimmmmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a evo jesam , jos 15 dana ili 1 dan nemam pojma user posted image
e da sam znala da necu znat jel pukao vodenjak ili nije ne bi vjerovala, koliko sam sati provela porucavajuci svakakve situacije oko trudnoce i poroda opet ne znam....ma kako god mora jos malo iscuriti tijekom noci...
nema tebe nikako online ja sam tu zeno draga..

EI 16.11.2009.

clock-img

01.11.2009, 23:15

clock-img

batterfly

pencil-img

915

Ajd vozi na hanume da ne idemo of topicuser posted image

clock-img

01.11.2009, 23:16

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

otvori za novembar.

LAURA 5.1.2008.

clock-img

02.11.2009, 17:09

clock-img

Azure

pencil-img

469

Pila sam ginipral a na dan poroda takodjer, ipak sam kod kuce otvorila se vec 4 ili 5 centa. Nisam sigurna. Porod prosao bez problema. Jedino posteljica izasla tek nakon 15 min. Ali ne znam da li je to zbog giniprala. Ne bih rekla.
Ne sekiraj se i uzivaj. Evo ja i sada pijem ginipral, svaka 4 sata po pola tablete.

SRETNO

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

clock-img

03.11.2009, 06:59

clock-img

istra09

pencil-img

311

U trudnoći sam dosta dugo koristila gynipral i super sam ga podnijela.
Krajem trudnoće mi se pojavio blago povišen šećer, a razlog tome je, prema mišljenju internistice sa Koševa dr.Mire Filipović, dugotrajno korištenje gyniprala.
Rađen je carski rez, koji je i ranije bio planiran.

Rodila sam zdravu i slatku bebicu i sve je prošlo u najboljem redu.

Mamina sreća Leonarda se rodila 07.07.2009. i učinila me najsretnijom ženom na svijetu.

clock-img

11.12.2009, 11:50

clock-img

micica

pencil-img

120

Sad ja na drugom forumu bas pisah o porodu. Ja sam pila ginipral 4 X dnevno, apauri i magnezijum. Imala, fala Bogu, super porod. Sto mi rekose skolski. Ne brinite. Mada je sve to individualno

clock-img

31.10.2012, 20:50

clock-img

stella

pencil-img

1360

Od 12-e sedmice sam pila dabroston i apaurin,u 21 sedmici sam pila utrogestan i apaurin i preko njih imala kontrakcije,onda sam dobila gynipral i evo i sada pijem (34 sedmica)
3x1 gynipral,apaurin pp,prenatal i mg.Neznam kakav ce biti porod prvi je bio prorodni,ali sam se svasta naslusala da se radi carski kad se pije gynipral i sl.Takodje sam cula da se carski rez radi kod visoke dioptrije a moja je skoro -6

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

Zadnji članci

article-img