Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Izvinjavam se ako upadam u tajni zenski svijet, ali molim Vas za pomoć. Imam 33 godine supruga 26. U braku smo 3 godine i vec 6 mjeseci pokusavamo biti roditelji, ali nista...Listao sam forume, citao svasta, ali ne ide. Mogu Vam reći da polako padam u blazu depresiju. Neki " od prve " uspiju, a ja se pitam sta je sa mnom. Ne pusaci smo ne koristimo alkohol i trudiom se da jedno drugom pruzimo dobru partiju...... Molim pomoć. Hvala
27.07.2009, 17:23
Anushka
903
dobrodosao na forum, mislim da nisi jedini muskog spola ovdje:)) ima citav podforum na temu zatrudnjivanja,sa mnostvo savjetovanja. Vjerujem da ce mnogo trudilica ali i ostalih clanica foruma znati pomoci sa savjetima ili bar podrskom i razumijevanjem. nekako je prvi korak poslije dugo vremena pokusavanja da se ispita zdravlje oba partnera. A samo Bog zna zasto se sta desava. Imaj vjere pa ce biti i snage, a kad dodje do "pada" energije onda uzmi zasluzeni odmor - psihicki. ja i moj mm smo imali srece da smo poslije godinu dana obradovani, a cekali smo zbog banalnog problemcica. puno srece u pokusavanju i zelim vam uskoro drugo stanje i sirenje porodice!
27.07.2009, 17:26
Lulu_
1444
dragi JEDINI TATA NA OVOM FORUMU ima krasnih trudilica na podforumu trudnoca.... dali ste bili kod dokotora ako ne dali ste razmisljali posjetiti uskoro jednog
I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
27.07.2009, 18:03
Romali
2753
IZVORNA PORUKA: anathema74
Izvinjavam se ako upadam u tajni zenski svijet, ali molim Vas za pomoć.
Ovo zvuči lijepo, ali imati dijete nije samo tajni ženski svijet Tata je tu podjednako važan. Zato, dragi naš Jedan tata, imajte vjere. 6 mjeseci nije uopšte dug period, vidjet ćeš na pdf.zatrudnjenje koliko se neke buduće mame trude. I sve će one nekad biti mame,a i ti ćeš biti tata, samo moraš malo više vjerovati u sebe. A kao što su ti ostale mame rekle- ako vam i dalje ne bude išlo od ruke, polako počnite sa pretragama da vidite gdje je problem. Možda se radi o nečemu sasvim bezazlenom, samo ga treba otkriti i izliječiti.
Držim fige i tebi i svim ostalima koji se trude za
< Poruku je uredio Romali -- 27.7.2009 18:08:51 >
27.07.2009, 19:12
anathema74
3
Hvala svima, Ne kažem da se nećemo truditi..... samo, znate kako ide, čekaš svaki mjesece...i opet..i opet...
27.07.2009, 19:48
Zoe
1553
Dobro došao ako Bog da budući tata
6 mjeseci je relativno mali period da bi vi nešto paničarili, al otprilike i ja sam nakon tolikog vremena krenula sa pretragama, sada će 1,5 god. kako se trudimo. Na ovom pdf - u (http://www.ringeraja.ba/forum/Problemi_sa_zatrudnjivanjem/forumid_142/tt.htm ) imaš mnoštvo zanimljivih tema za iščitati Prvo pitanje, ako se odlučite na pretrage bit će koliko se dugo trudite? Period na kome se insistira je 1 godina, i tek onda se kreće sa pretragama. Nadam se da ćete brzo dočekati svoj , sretno Ako imaš kakvih pitanja slobodno se javi, rado ću pomoći koliko umijem i znam
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
27.07.2009, 19:54
Visnja RR
15102
Hvala svima, Ne kažem da se nećemo truditi..... samo, znate kako ide, čekaš svaki mjesece...i opet..i opet...
a sta ginekolog tvoje drage kaze? Ima li neki problem?
27.07.2009, 19:55
anathema74
3
Znam da je 1 godina, ali hvala. Supruga ima redovne, malte ne u dan tačne cikluse, pratim redovno i plodni dan... možda glupo od muškarca, ne znam..Radim sa djecom svaki dan.. I vidjam svakave roditelje.. i često kaže " Bog svakom daje djecu " pa pogledam sebe i tako u krug............ Supruga nije niti jednom do sada išla ginekologu. Da li treba ? Ona tvrdi da nema
< Poruku je uredio anathema74 -- 27.7.2009 19:57:46 >
27.07.2009, 19:59
Visnja RR
15102
nemoj gledati na plodne dane ... "uzivajte" i prije i kasnije ja sam 11 g cekala na svoje djete... i tek kad sam "odustala" tj mislila da se to nikad nece desiti ostala sam truduna... poznato ti je da nekad psiholoski faktor moze biti barikada... ali znam da je tesko ne misliti na to...
i da mislim da sam zatrudnila par dana prije plodnog dana... sto i vama zelim uskoro
27.07.2009, 20:00
Visnja RR
15102
Znam da je 1 godina, ali hvala. Supruga ima redovne, malte ne u dan tačne cikluse, pratim redovno i plodni dan... možda glupo od muškarca, ne znam..Radim sa djecom svaki dan.. I vidjam svakave roditelje.. i često kaže " Bog svakom daje djecu " pa pogledam sebe i tako u krug............ Supruga nije niti jednom do sada išla ginekologu. Da li treba ? Ona tvrdi da nema
a pa naravno da treba ... obavezno!!!... nekad i neka infekcija (koje zena nije ni svjesna) moze biti razlog da ne dolazi do zaceca... a mora i da provjeri ovulaciju svojih jajnika... i jos svasta nesto ako do zaceca ne dodje nakon jedne godine...
27.07.2009, 20:17
Anoniman
ja mislim da je to sve uredu,i bit ce ,jer i ja sam se tako bez potrebno brinula tek 9 mj.pokusavanja sam ostala to je bilo kad smo ganjali prvu bebu a vec drugi i treci put je bilo brzo.