cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Jaaaako loš nalaz

clock-img

27.04.2014, 19:30

clock-img

lelma

pencil-img

19

Poštovani, molim Vas da mi dadnete savjet po pitanju sljedećeg problema:
Radila sam nalaz urina koji je sljedeći: boja:žuta,izgled:zamućen,specificna tež:1.020, nitriti:neg, pH:7.0, prozeini, glukoza,ketoni i bilirubin:negativni, urobilinogen:normalan, leukociti:+++, krv:negt
Sediment: masa leukocita, sluz.
Urea, kreatinin uredni, urinokultura uredna.
Krvna slika uredna, CRP je negativan, sedimentacija normalna.
Ispila sam Ciprobay, ali nalazi su ostali isti (alergična sam na pencilin i cefaleksin).
Od simptoma imam stalnu nadutost, probadanje na desnoj strani u predjelu jajnika i mokracnih kanala, te ponekad bol u krstima. također, ponekad me probodu bubrezi. Ustajem u toku noći jednom i često mokrim, bez bolova. Nemam groznicu, ali mi je često hladno.
Bila sam i kod ginekologa i sve je uredu. UZ abdomena sam radila prije pola godine i sve je u redu.
Prošle godine imala sam sličnih problema:
Prošle godine mi je dat Ciprobay, a nakon njega Nurofloksacin-ako sam se dobro sjetila, te vaginalete koje mi je ginekolog propisao zbog manje upale (papa test je uredan).
Urin mi je bio nakon toga uredan.
Koje nalaze mi preporučujete? O čemu je ovdje riječ, jer antibiotici ne djeluju?
LUUUUDDDDIIIIMMMM.Iskustva molim

clock-img

27.04.2014, 23:21

clock-img

animagical

pencil-img

5604

nije ti nista, pij caja malo vise, po mogucnosti uvin,pancicev ili brusnicu...

da dodam, svakoga ponekad nesto probodeuser posted image

clock-img

28.04.2014, 09:10

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

lelma,
to ti nije jaaaaaako loš nalaz, nije ni loš, čak štaviše.
Ludiš zato što tražiš dlaku u jajetu.
Opusti se malo, dobro ti napisa magična, sve nas ponekad nešto "žigne".

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

28.04.2014, 10:28

clock-img

sretna_mama

pencil-img

437

:).ovo je ono "umrijet ćeš", ali samo Bog zna kad ...Nalaz uredan.. Ne prizivaj boleščuru!

clock-img

28.04.2014, 22:17

clock-img

mimi xy

pencil-img

79

masa leukocita u urinu nije uredan nalaz jesi li radila briseve cerviksa i vagine ...

clock-img

28.04.2014, 22:32

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Slazem se da nije uredan, ali nije ni za dizanje panike. Svakako nije da se okarakterizira kao jako los nalaz. Zna se sta je lose. S obzirom da si vec radila papu uradi dalje briseve.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

28.04.2014, 22:39

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876

IZVORNA PORUKA: mimi xy

masa leukocita u urinu nije uredan nalaz jesi li radila briseve cerviksa i vagine ...

pa možda nije uredan,ali nije ni jaaaako loš,s obzirom da su ostali parametri uredni,ks takođe,urinokultura,sedimentacija,crp.valjda da postoji neko žarište bilo bi nešto poremećeno

Zadnji članci

article-img