Evo me samo zbog bubamare, vidite da ne stizem da se javim, dramica mi je na poslu, posla preko glave, a kuci kad dodjem.. nastavljamo dalje hehe.
Bubamaro, pitas me sta je beba jela dok sam na poslu i kako? Nije jedna beba nego dvije , nego da ja predjem na stvar dok su Edi i Mak mirni - a evo pocinju nervoze pred spavanje.
Ovako, kao sto sam ti vec rekla i ja sam se morala vratiti na posao kada su oni napunili 6 mjeseci. Isto kao i ti, bila sam u crnjaku prvo iz razloga sto se vracam na posao, a onda i zbog brige sta i kako sa njima dvojicom. Peglala sam cure na forumu, imas mojih postova koliko hoces, onda se malo posavjetovala i sa pedijatricom. Ja sam imala olaksavajucu okolnost sto sam izganjala pola radnog vremena prvi mjesec mog povratka na posao, dakle od 6. do 7. mjeseca mojih beba. Posto radim od 09 h, dojila bih ih ujutro izmedju 8 i pola 9... Nastimala sam im ritam na nacin da oko 11 h imaju vocni obrok, a onda bih ja dolazila oko 13 h na podoj, poslije toga bi oko 15-16 h imali rucak (supice, povrce) i kad bih se vratila s posla, u pola 6 bih ih ponovo dojila, i naravno onda pred spavanje i u toku noci.
To je bilo do njihovog 7. mjeseca. Od navrsenog 7. mjeseca ja sam se vratila na puno radno vrijeme, i bila sam u dilemi sta da radim sa ovim podojom u 13 h jer nisam uopste razmisljala o tome da bih mogla izlaziti. Tada sam se kao u mislima spremala da ce im teta davati flasicu, a ja bih onda dojila po povratku s posla. Medjutim, kolegica sa posla mi je "otvorila" oci da to ne radim nego da izlazim na pauzi da ih dojim. Na kraju sam tako i nastavila i evo vec 2 mjeseca ja svaki dan izmedju 13 i 14 h sjednem u auto i sprasim do kuce. Sreca mi je pa za sat vremena sve zavrsim, i podojim djecu i vratim se na posao. Ja ovaj sat vremena ne koristim po zakonskom pravu, nego mi je direktor fleksibilan po tom pitanju - jedino je bitno da posao ne trpi, da ima profita, i onda je sve OK. Tako da ja valjda imam srecu po tom pitanju, samo me posao moze sprijeciti da ih ne podojim, a evo hB do sada sam sve izorganizovala i izbalansirala pa svaki dan uspijem izaci, a evo njima je prekosutra 9 mjeseci i hB super, svakako ce se sada podoji smanjivati, valjda prirodno.
Draga bubamaro, ne znam da li ce ti pomoci moje iskustvo, ne znam gdje radis, koliko ti je daleko posao, da li si motorizovana, koliko ti je fleksibilan direktor itd, itd ali se nadam da ces imati iskustvo slicno mom. Ako ti bude bio potreban bilo kakav savjet, tu smo. Ako ne mognes izlaziti, probaj onda da iskombinujes ovako kao ja, s tim da bi oko podne morala uvesti jedan obrok na flasicu. Meni je Dr savjetovala u tom slucaju casu sa kljunom (da se AD pije preko te case) ili obroke sa AD mlijekom na kasiku (pahuljice raznorazne) jer je bitno da se unese odredjena doza mlijeka a u kojem obliku nije bitno. Ovo u slucaju da se bojis da se beba ne odbije od sise. Ja nisam imala ovih problema sto forumasice spominju, istina, moje bebe nikada nisu pile na obicnu flasicu jer ih dojim od rodjenja, a vodu sada piju na kljun casu. Dudu koristim od rodjenja i nikada nije bila smetnja dojenju. Istina, sada dudu koriste samo pred spavanje nocno, ali i dnevno.
Eto, toliko od mene za sada, idem djecu kupati, a onda da vidim sta ima na forumu ovih dana.
Teta Berta... Kao sto boogy woogy kaze, covjek se adaptira na sve - ja minimalno ustajem 4 x u toku noci (npr. u 1, pa u 2, pa u 4, pa u 5) i svaki put obojicu vracam u njihove krevetice. Bilo je noci i kad se ustajalo mnogo cesce.
Sinoc Mak prespavao noc prvi put. Toliko sam bila iznenadjena.. ali necu da se nadam, necu se iznenaditi ako veceras ustane 2x sto je klasika.
Eto, pa se cujemo...
CAOS