Drage moje, ne znam da li ova tema vec postoji (vjerovatno postoji) ali me interesuje da li moze doci do problema ako su oba partnera iste krvne grupe i rh faktori? Moj suprug i ja smo oboje A+ i u 10.sedmici trudnoce smo :) Interesuje me da li postoji neka opasnost radi toga ili ne? Takodjer, neko mi je rekao da iste krvne grupe i rh faktori uticu da se prvo dvoje ili troje djece rodi istog spola. Nevjerujem da je medicinski dokazano, ali da li neko ima slicna iskustva?
Hvala vam :)
20.10.2011, 15:28
taurus
3578
krvna grupa nema uticaj na trudnoću, a rh faktor može predstavljati problem jedino ako je majka rh negativna a otac rh pozitivan
vas dvoje ste isti rh faktor, pa ne razmišljaj o tome već uživaj u sretno
20.10.2011, 15:29
veeseelaa
20552
draga bitno je da ti nisi RG negativna i onda no problem kako ja znam, ispravite me ako griješim Ja kad sam bila , tek tada sam vadila krv i bila sam rh pozitivna i to je bilo bitno, niko nije ni pitao za partnerovu krvnu grupu, da sam bila negativna a partne rpozitivan onda je to problem
20.10.2011, 15:33
mamajednogdjecaka
91
Ja sam krvna grupa A- a moj muz A+,i kada sam bila trudna redovno sam vadila nalaze na antitjela.A kada sam se porodila,nisam primila nekakvu inekciju jer je sin (na srecu) moja krvna grupa A-,a da je bio A+ dobili bi inekciju.Znaci opet nije nista strasno sto smo razlicitih rh faktora.
20.10.2011, 15:38
sarajka81
34
Drage moje, hvala vam velika na brzim odgovorima. I mislila sam da je samo rh faktor upitan, al sam se toliko babskih prica naslusala da vise ni sama ne znam sta je istina a sta ne.
Od srca hvala :)
20.10.2011, 15:45
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: sarajka81
Drage moje, ne znam da li ova tema vec postoji (vjerovatno postoji) ali me interesuje da li moze doci do problema ako su oba partnera iste krvne grupe i rh faktori? Moj suprug i ja smo oboje A+ i u 10.sedmici trudnoce smo :) Interesuje me da li postoji neka opasnost radi toga ili ne? Takodjer, neko mi je rekao da iste krvne grupe i rh faktori uticu da se prvo dvoje ili troje djece rodi istog spola. Nevjerujem da je medicinski dokazano, ali da li neko ima slicna iskustva?
Nema brige draga.Mi smo oboje A+ i oboje djece su nam A+ :).Uzivaj u trudnoci.
20.10.2011, 15:45
Lejla Ka
5544
Ja i suprug oboje A+, imamo kčer i sina.
20.10.2011, 15:48
sarajka81
34
Lejla Ka, super :))) sad si me jos vise obradovala....bitno mi je da su ziva i zdrava djecica al eto volila bi barem po jednom svakog spola :) jeste da mi je tek prva trudnoca, i nemam pojma sta me ceka, al znam da bi volila barem dvoje djece :)
20.10.2011, 17:37
MicoTico
340
MM i ja oboje O+ i imamo curicu i dječaka! Pa samo su 4 krvne grupe, da to uzrokuje neku opasnost, ne bi nas ovoliko bilo na Zemlji!
20.10.2011, 18:35
Lejla Ka
5544
Lejla Ka, super :))) sad si me jos vise obradovala....bitno mi je da su ziva i zdrava djecica al eto volila bi barem po jednom svakog spola :) jeste da mi je tek prva trudnoca, i nemam pojma sta me ceka, al znam da bi volila barem dvoje djece :)
Pusti babske i uživaj u zdravoj trudnoći.
Moja je nana rekla da ako prvo dijete prvo kaže "mama" slijedeće se rađa istog spola, a ako prvo zvoje oca onda drugog spola. Moja je kči prvo zvala mene, a rodio se sin
21.10.2011, 08:32
joni
119
Baš sam se nasmijala za ovo da rh faktor utiče na isti spol Ja i muž smo A+ imamo 2 djevojčice i jednog dječaka. Vadila sam krvnu grupu kad sam ostala trudna sa prvom ćerkicom, i kad sam dobila rezultate ja se zabrinula, onda mi je dr. rekao da je sve u redu, a ja mislila šta je sad, šta ću ja rodit eto i sad imam troje prekrasne djece
21.10.2011, 08:46
taurus
3578
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Pusti babske i uživaj u zdravoj trudnoći.
Moja je nana rekla da ako prvo dijete prvo kaže "mama" slijedeće se rađa istog spola, a ako prvo zvoje oca onda drugog spola. Moja je kči prvo zvala mene, a rodio se sin
ako ovo "pravilo" primijenim na moj slučaj, moj R je prvo zvao mm, pa nam se sada rodila djevojčica eto jedna protvrda za babske priče
21.10.2011, 08:56
chuci
804
ja B-, a mm je B+ u trudnoći svaki mjesec vadila krv poslije poroda provjere krvnu grupu bebe, ako je Rh +, tebi daju injekciju da te zaštite u slučaju da je krv bebice dospjela u tvoju, a ako je beba Rh - (kao moja) nikom ništa.
21.10.2011, 10:53
tekja
1957
Mi smo svi u kuci A negativna...bilesi i moja sveki
A i meni je jedna tuka vazno vrtila glavom kad sam rekla da MM i ja imamo istu krvnu grupu...cak je uslijedio i komentar na konto toga , koji necu ovdje spominjati, da dodatno ne sekiram ovu gore trudnicu ...jer meni je to njeno dugo odzvanjalo u usima
21.10.2011, 15:48
Mirkica
6978
koliko ja znam sada mozda gresim ali samo ima znacaja kada je zena 0 negativ onda muz vadi krv ako je i on ista krvna grupa onda posle poroda mama dobije vakcinu da bi drugo djete bilo zasticeno Meni su vadili krv kod prve bebe i kada su vidjeli da sam 0 positiv onda nikom nista nisu od mm ni trazili a da sam ja bila 0 negativ onda bi i on morao da vadi krv ili da prilozi koja je krvna grupa.
22.10.2011, 20:29
La Alma
44
Ja sam O- a mm AB+, citavu trudnocu sam morala vaditi nalaze za antitijela, i napominjat svakome ko mi udje u sobu poslije poroda da mi bebi izvade krvnu grupu tako da je ona na kraju dobila B+, a ja bocu (koju mi je muz morao donijeti pred sami izlazak iz porodilista). Ali i na te boce treba obracati paznju, rok trajanja, cuvanje i sl. jer svega ima...
23.10.2011, 13:41
kristijan
126
i ja i mm smo negativni on A ja AB pa sam opet vadila ne baš svaki mjesec 3 puta čini mi se bitno je ženina kr grupa tj rh faktor
23.10.2011, 13:45
afgani
55
ja i moj mm smo oboje A+ o nadam se da necemo imati problema mislim doktori to vec znaju i nisu nam nista rekli da je opasno
23.10.2011, 13:49
Anoniman
ja iskreno neznam koje je grupe mm krvne Ja sam A+ i Anel je naslijedio moju kr.grupu A+
23.10.2011, 13:50
nanika
1399
IZVORNA PORUKA: afgani
ja i moj mm smo oboje A+ o nadam se da necemo imati problema mislim doktori to vec znaju i nisu nam nista rekli da je opasno
To je ok, sve uredu.
23.10.2011, 13:55
afgani
55
uhh to je super da ne brinem vidim i predhodne postove da zenen nisu imale problema kad je u pitanju obe A+
23.10.2011, 14:00
nanika
1399
Afgani bitno je samo da nisi rh negativna. I da jesi nista strasno onda dobijes neku inekciju i sve ok
23.10.2011, 14:01
afgani
55
ma super necu da se sikiram nizasto to je vec negdje zapisano sta ce da bude sad zelim da uzivam u trudnoci
26.10.2011, 09:12
sunce123
3
pozdrav svima, ako mi neko moze pomoci bila bih vam zahvaln a:) sa sam B- , muz a+ i trebam primiti rogan , ali kako vodim trudnocu kod privatnika on mi je samo rekao da trebam primiti a nije rekao gdje , pa vas molim ko je primo da mi kazete gdje ste vi primle , znam da je trebam kupiti al sta cu s njom poslije
26.10.2011, 09:18
Lejla Ka
5544
Koliko ja znam, Rhogam se primi u porodilištu, nakon poroda?