Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
jutros kad se moja Nejra probudila imala je straaašno hladne ruke,nije bilo hladno u kući....Samo su joj rukice bile ledene.Počela se igrati i ja sam opet provjerila,bile su toplije.Međutim,prije sat vremena je htjela na spavanje i opet su bile hladne.Zanima me imali neko iskustva sa ovim?Šta da radim? Ja sam njih ljubila i grijala ali ništa??'
24.06.2009, 14:42
lely
1265
Moj Anes isto ima hladne ruke,nema pravila da li je toplo ili hladno,ali njemu su ruke u vecini slucajeva hladne,ali se zagriju kada se krece (igra) Iskreno da ti kazem to me nesto i ne brine,jer i moje ruke su skoro uvjek hladne.MM cesto kaze pa zeno tecel ti ta krva venama uopste ? To moze da bude od slabe cirkulacije,tad su vecinom tjelesni okrajci (sake,stopala,nos...)hladni,sto je kod mene slucaj.Ja cak i ne osjetim da su mi ruke ili stopala hladna,jer ne osjecam hladnocu (nije mi hladno) Pitala sam ja i pedijatra za te hladne rukice(doduse Anes je tad bio beba) i on kaze da treba masirati ruke(sake).A posto je Anes sad veliki,cim pocne intenzivno da se igra i skace ruke se zagriju same.....
Nemoj brinuti
24.06.2009, 14:47
adannn
946
Hvala draga
24.06.2009, 14:48
emma.L
2731
Bebama je periferna cirkulacija jako slaba, kao kod staraca, zato su im rukice i nogice hladne. Netko kaže da je to znak da im je hladno . Po Emi ne bih rekla, često su joj ruke hladne, pogotovo sad kad stalno puže i najčešće je na pločicama. Mislim da bi bila prehlađena ili bolesna da je držimo baš u hladnom stalno . Znam da masaža pomaže, ali ih to nervira. Ne znam kolika je Nejra, ali veće bebice se ugriju u igri. I još znam da nikada dijelove tijela ne treba stavljati blizu izvora toplote (grijalica, termofor, radijator).
24.06.2009, 14:49
lely
1265
Ljubni mi "ledenu" princezu
24.06.2009, 14:53
adannn
946
Ovo se prvi put jutros desilo,inače joj nisu hladne rukice Evo sad se probudila,tople su...Mislim da je problem što se ona otkrije a da im je hladno oni bi plakali,emmaL upravu si....Ja se brinem bez razloga...
Lely,ljubni i ti svog ledenog princa od nas,uh zaledit' će nas djeca pusaaaa
24.06.2009, 16:53
taze_mlada
377
meni odmah lakse cim vidim da neko ima isti problem.. dakle i mom sincicu od nepuna 2 mjeseca su s vremena na vrijeme hladne ruke (cesce nego noge- logicno radi carapica ) i sad kad vidim da nismo jedini odmah znam da nije nista za brinuti se...a doduse i sama imam slabu cirkulaciju