Draga zene,
htjela bi vas upozoriti da trazite uvijek drugo misljenje ako ne i 3.( zbog mog iskustva u Mostaru.) Inace sam iz Ljubuskog.
Ginekolog u Mostaru (koga zanima ime nek mi posalje pp) mi je na godisnjem pregledu kod kojeg sam dosla prvi put. rekao u 3 minute da imam endometriozu, septum,policisticne jajnike te da moram na histeroskopiju kako bi on utvrdio koliki je septum i da li ga treba uklanjati..ako bude potreno.
Naravno da sam u suzama dosla kuci, jer u mojih 31 godinu nitko mi nikad nije rekao da imam PCOS ili bilo sta ..pogotov rogatu maternicu (zbog septuma).
ALi menst.mi zna zakasniti i po 40 dana, nekad i ne dodje, mozda 2 put godisnje zato sam i povjerovala i jer su mi ga preporucile neke zene, vjerovala sam mu.
Isla sam na pregled nakog toga jos 2 puta da vidimo da li ima ovulacije jer zelim bebu. Dakle nakon 3.termina zagovorili smo histeroskopiju.
Samo na naglasim da sam prvi put cula tada sta je histeroskpija , kaze to traje 5min.da nista ne brinem i ako vidi septum da treba uklanjati ukloniti ce,da necu nista osjetiti.
Ja sam mu rekla da cu doci samo na dijagnosticki pregled da nista ne dira. Pitala sam cure swto radi neposredno prije dolaksa koliko kosta pregled, rekla je da je od 300-800km, ali da ce pitati dr. i rekli su oko 350 km.
Dosla sam , pregled je trajao 3min,nakon sto me pogledao tankom metalnom kamericom i utvrdio da je kao moj septum mal id a ga ne treba odstranjivati.
Da se razumijemo, sve je ovo meni bilo jaaaako sumnjivo i cudno ali znate kad zelite bebu i netko vam "pomaze"sta znaci jos jedan pregled, bolje da se sve pregleda na vrijeme.
Nakon 2 tj.odem u drugog ginekologa, u poznatu poliklinuku u Mo. u kojeg sam i prije isla i koji je jako cijenjen.
Nakon sto sam mu rekla da sam radila hister.i kakve navodno sve dijagnoze imam -nije mogao vjerovati rekao mi je da imam savrsenu maternicu, kakav septum??
A histeroskopija tek. .. da sam ja to tek tako radila!! Jajnici su kao malo policist.ali sve dr.ok. nije dijagnoza, jer mi je linija ok nemam akne niti dlakavost niti ikakve dr naznake, ponekad mi zakasni ali nista zabrinjavajuce..kaze.
Cak me taj 1.ginic.poslao da vadim sve moguce nalaze( koji su ok SVI) , od antimilerove ljestvice do secera.LH FSH,ESTR. SVE..DUGA LISTA..i dao mi Siofor da pijem.. mislim...
Nisam pila, razumijem i kako Siofor pomaze kod PCOS ali ne u mom slucaju. Da ne duljim, cure zene.. uvijek trazite barem drugo misljenje ako ne i trece ..
svasta cujemo vidimo,, mislimo da se to dogadja dr.zenama. "ne moze meni, ja sam oprezna."
Mjesec dana sam samo istrazivala sindrome koje nemam i plakala. zasto? da bi platila 300 km ili vise? Da mi ukloni septum kojeg nemam ? radi cega?? Mislim, dokle ovo ide. Budite oprezne. Sretno svima.