IZVORNA PORUKA: helena_7
Prvo molim moderatore da ostave temu 2-3 dana - ima slicna ali vise za kasniju dob,pa zakljucajte je samo dok dobijem odgovore jer mi je hitno! Hvala
Prijateljica se jucer porodila i bebi je valjda prilikom teskog poroda ostetio se zivac u tom smislu da su joj usta malo na krivo..Pedijatar joj je odmah poslije poroda rekao da moze nestati u toku 10 dana,a kad ga je pitala sta ako ne nestane-on je rekao da se javi u dom zdravlja svom pedijatru. Ja nisam vidjela bebu,ali kaze da se ne primjeti toliko ali kad place da se primjeti!
Zanimaju me iskustva ,pogotovo ako neko bas tako ima da je beba pri porodu to "zaradila",znaci da li ce nestati,da li je opasno,da li ce se pogorsati,....sve sta znate!
Draga Helena neka se tvoja prijateljica nista ne brine, meni se desila ista stvar kad sam u oktobru rodila svoju curicu.
I meni je takodjer pedijatar reko da ce nestati nakon 10-tak dana,da se nista ne brinem.
Bebi su usta isla blago u krivo(ja sam to mogla primjetiti samo kad je plakala, nista strasno).
Medjutim nakon mjesec dana stanje nije bilo bolje..pocela sam se brinuti, isla po doktorima, govorili mi da bebu vodim na fizikalnu na neke masaze, trazila fizioterapeute po sarajevu , raspitivala se (izgubila jedno 5kg za to mjesec dana) i na kraju mi rece jedna jako profesionalna doktorica "ne muci ni sebe ni dijete. takve stvari ne nestaju preko noci, trebas imati strpljenja.malo joj masiraj obraz svaki dan. daji joj cucu i bice sve aBd dobro" tako da sam ucinila kao sto mi je rekla i eto sad ce joj 11mjeseci aBd i nista se ne vidi. oko 6-tog mjeseca je nestalo (trebali su mi reci nakon poroda da tako dugo traje oporavak nerva a ne 10 dana !!!!!!!! svasta- a sta drugo ocekivati od danasnjih doktora)..
odo ja od teme, eto toliko.... nek uziva sa svojim piletom i bez brige nestace to...