Drage moje, ja sam se sa ovim problemom suocila vrlo rano, sa 10 dana nakon sto je povratio porodjajnu kilazu, i izasli iz bolnice, dva dana je doslovno proveo dojeci i izgubio 50 grama - a imao je 2300g sto je bilo straasno. I nije mokrio, a stolice su bile zelene.. i znam sta je ta agonija, i stotine savjeta, i ubjedjivanja, uhhh zaista je tesko i samo oteza dojilji koja mora biti BEZ STRESA. I ja sam ipak htjela samo dojiti pa sam jos 3 dana dojila bez pauze - na wc isla 1 dnevno dok je on vristao, a jela sam i kunjala sa njim na dojci. Nisam se ni tusirala, presvlacila, poluluda sam bila. Posto jos uvijek nije mokrio, stolica zelena i konstantna dreka kad ga skinem sa dojke, pristala sam na flasicu kroz suze. I dijete se najelo i zaspalo. Od tada je nastala borba da se odrzi koliko toliko dojenja, i bilo je faza kad je dosta koristio flasicu, a bilo je i kad bi uspjeli da je preskocimo za cijeli dan. Kad je poceo jesti cvrstu hranu skoro smo je izbacili, ali nocu nije spavao skoro nikako. Tako da je ostala 1 flasica u toku prve faze spavanja da makar 3-4 sata u komadu uhvati. Ja imam srecu sto Alen jako voli dojku i radije bira da doji nego flasicu. Ali se isto tako unervozi kad treba jako vuci i kad ne izlazi kako bi zelio. Sada sa 10,5 mjeseci imamo dnevnih 5-6 podoja i isto toliko nocnih, a od toga je pola glumljenje cucle, utjeha i mazenje. I 4 obroka na kasiku.
Imam puuno opravdanja za svoj pristanak na flasicu u tom periodu, ali osnovni je da je bio premalena tezina, i da smo svaka dva dana isli u bolnicu ne bi li nagurali 2500g da dobije vakcinu koja se dobija po rodjenju tek sa mjesec dana je dobio, u medjuvremenu sam svakodnevno ludila od brige, slusanja savjeta, trazenja pomoci isl. Hvala Bogu sa 4 mjeseca je stigao svoje vrsnjake po kilazi i visini.
Iskreno se nadam da necete proci kroz ovo, obzirom na brigu i strah vjerovatno ne bi mogla dovesti dojenje u red, a bilo je neophodno da "odskoci" jer smo oboje imali veelikih problema po porodu, i nisam se usudila rizikovati. Opet, beba od 7 kg sa 4 mjeseca je veeelika beba za nase standarde mislim da ako beba nije nervozna, slaba, pasivna i sl treba se "usuditi" i primijeniti sve ove super savjete na podforumu dojenja, i onda radije uvesti kasiku nego flasicu jer je prevelik rizik od potpunog odbijanja od dojenja.