Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Da li neko ima iskustva sa glinenim ili zemljanim posudjem. Kupila sam takvu posudu, ali kad pecem u njoj u hrani ostane miris premaza sa posude. Da li postoji nacin da se rijesim tog mirisa?
16.06.2011, 10:07
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: Sizif
Da li neko ima iskustva sa glinenim ili zemljanim posudjem. Kupila sam takvu posudu, ali kad pecem u njoj u hrani ostane miris premaza sa posude. Da li postoji nacin da se rijesim tog mirisa?
Jedino da stavis sodu i vodu i tako kuhas par minuta,ja mislim da je to normalno kod tog posuđa.Ja imam malenu dagaricu u kojoj ponekad skuham krompir i meso,ali jako rijetko i taj miris se toliko ne osjeti.Mozda treba vremena da miris nestane? pokusaj sa sodom
16.06.2011, 22:42
Sizif
51
Hvala probat cu! U principu, ni ja ga ne osjetim kad jedem, ali moji kazu da im smeta.
17.06.2011, 02:25
MELLI
942
Mi smo dobili uputu da prije prvog kuhanja,u posudi kuhamo mlijeko na laganoj temperaturi.Znači kolika je posuda,toliko naspeš mlijeka i na laganoj temperaturi pustiš da kuha neko vrijeme.Sad ne znam da li je to zbog mirisa ili pokušaj Hrana iz ovih posuda meni je ekstra ukusna.
22.06.2011, 22:38
Sizif
51
Hvala na pomoci! Kod mene je u pitanju pekac za rernu. Uradila sam varijantu i sa sodom i par dana kasnije sa mlijekom. Kao sto sam rekla ja ni ranije nisam osjetila taj miris, a moji su se prestali zaliti. Mnogo hvala na pomoci!