Da li neko ima iskustva sa glinenim ili zemljanim posudjem. Kupila sam takvu posudu, ali kad pecem u njoj u hrani ostane miris premaza sa posude. Da li postoji nacin da se rijesim tog mirisa?
_____________________________
"Ko zna da ne zna - najveći je."
16.06.2011, 10:07
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: Sizif
Da li neko ima iskustva sa glinenim ili zemljanim posudjem. Kupila sam takvu posudu, ali kad pecem u njoj u hrani ostane miris premaza sa posude. Da li postoji nacin da se rijesim tog mirisa?
Jedino da stavis sodu i vodu i tako kuhas par minuta,ja mislim da je to normalno kod tog posuđa.Ja imam malenu dagaricu u kojoj ponekad skuham krompir i meso,ali jako rijetko i taj miris se toliko ne osjeti.Mozda treba vremena da miris nestane? pokusaj sa sodom
16.06.2011, 22:42
Sizif
51
Hvala probat cu! U principu, ni ja ga ne osjetim kad jedem, ali moji kazu da im smeta.
_____________________________
"Ko zna da ne zna - najveći je."
17.06.2011, 02:25
MELLI
942
Mi smo dobili uputu da prije prvog kuhanja,u posudi kuhamo mlijeko na laganoj temperaturi.Znači kolika je posuda,toliko naspeš mlijeka i na laganoj temperaturi pustiš da kuha neko vrijeme.Sad ne znam da li je to zbog mirisa ili pokušaj Hrana iz ovih posuda meni je ekstra ukusna.
22.06.2011, 22:38
Sizif
51
Hvala na pomoci! Kod mene je u pitanju pekac za rernu. Uradila sam varijantu i sa sodom i par dana kasnije sa mlijekom. Kao sto sam rekla ja ni ranije nisam osjetila taj miris, a moji su se prestali zaliti. Mnogo hvala na pomoci!