writing-img

Glineno posudje!

clock-img

16.06.2011, 08:35

clock-img

Sizif

pencil-img

51

Da li neko ima iskustva sa glinenim ili zemljanim posudjem. Kupila sam takvu posudu, ali kad pecem u njoj u hrani ostane miris premaza sa posude. Da li postoji nacin da se rijesim tog mirisa?

"Ko zna da ne zna - najveći je."

clock-img

16.06.2011, 10:07

clock-img

salmy

pencil-img

5830

IZVORNA PORUKA: Sizif

Da li neko ima iskustva sa glinenim ili zemljanim posudjem. Kupila sam takvu posudu, ali kad pecem u njoj u hrani ostane miris premaza sa posude. Da li postoji nacin da se rijesim tog mirisa?

Jedino da stavis sodu i vodu i tako kuhas par minuta,ja mislim da je to normalno kod tog posuđa.Ja imam malenu dagaricu u kojoj ponekad skuham krompir i meso,ali jako rijetko i taj miris se toliko ne osjeti.Mozda treba vremena da miris nestane?
pokusaj sa sodom

clock-img

16.06.2011, 22:42

clock-img

Sizif

pencil-img

51

Hvala probat cu!
U principu, ni ja ga ne osjetim kad jedem, ali moji kazu da im smeta.

clock-img

17.06.2011, 02:25

clock-img

MELLI

pencil-img

942

Mi smo dobili uputu da prije prvog kuhanja,u posudi kuhamo mlijeko na laganoj temperaturi.Znači kolika je posuda,toliko naspeš mlijeka i na laganoj temperaturi pustiš da kuha neko vrijeme.Sad ne znam da li je to zbog mirisa iliuser posted image user posted image user posted image
pokušajuser posted image
Hrana iz ovih posuda meni je ekstra ukusna.user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.06.2011, 22:38

clock-img

Sizif

pencil-img

51

Hvala na pomoci!
Kod mene je u pitanju pekac za rernu. Uradila sam varijantu i sa sodom i par dana kasnije sa mlijekom.
Kao sto sam rekla ja ni ranije nisam osjetila taj miris, a moji su se prestali zaliti.
Mnogo hvala na pomoci!

Pozdrav!
Do kucanja!

Zadnji članci

article-img