Koliko sam ja vidjela ove teme nema al et ako ima uputite me Imatel fritezu,koristite li je,koliko je nezdravo koristenje.Oduvjek mi je zelja da imam fritezu al nikad da je kupim jer sve kontam da je nezdrava.Al juce samo kod mame spremalo rucak u njoj i idusevila sam se.sad imam hiljadu upitnika u vezi nje.sta vi mislite o tome
12.11.2010, 13:57
henna ze
475
ja sam imala moulinex fritezu..kupila je kad su bile waaaaaau..nisam nešto u njoj pet puta ispržila i heknula sam je u kontejner... 1: jako mnogo ulja treba 3l običnog ili ono namjensko za friteze koje dodje u kantama gusto kao maslo..ali je i skupo ko vrag 2: možeš da ispržiš nešto dva tri puta...a ako ulje malo duže ostane ( jer nećeš pržit u njoj svaki dan) usmrdi se ko vrag... 3: ono ulje se nekako ukori pa dok ti to očistiš auu... 4: ne volim baš toliko prženu hranu 5: mislim da je jako jako nezdravo..meni je čak i malo fuj.. nego draga moja tefal tavica..malčice ulja i opleti...što god..imam raznih vrsta tave i smao njih koristim..ullje što ostane odmah bacim...i eto... ja sam protiv
13.11.2010, 02:39
Mona Mohamed
1443
Nemam fritezu i iskreno ne bih zeljela da je imam. Kao sto forumasica iznad mene rece..Tefal inspiracija..Vrlo malo ili nimalo ulja (ovisi sta pravis) i bon apetit. Ovo ti kazem od srca..Mnogo je zdravije zivjeti bez friteze, ekonomicnije.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
13.11.2010, 08:10
seka87
253
friteza friteza--velika glupost
prije mozda 1,5 godinu ja i muz bili kod prijatelja i jeli super krompirice i kada smo dosli kuci mi smo zakljucili da su krompirici iz friteze i sutradan mi odemo i uzmeno sebi fritezu i napravimo sebi krompirice uzas jedan tada sam je prvi i zadnji put upotrijebila --zali boze para i ulja ali eto!!!
moj savjet ti je kupi sebi kvalitetnu tavu i to je to
15.11.2010, 17:46
bebbe RR
2004
Fritezi jedno veliko NE od mene. Ukratko:Zdrava hrana se u njoj ne može pripremiti.
15.11.2010, 17:49
leli§
1201
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Fritezi jedno veliko NE od mene. Ukratko:Zdrava hrana se u njoj ne može pripremiti.
slazem se u potpunosti