Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ova tema će biti za sve one RR kuharice koje imaju vremena da fotografišu način pripreme nekog zanimljivog jela od početka do serviranja... Dakle napisati recept i postaviti fotografije pripremanja... Najzanimljivije ćemo postaviti kao PR tekst...
(zamoliću moderatore da pomognu u pronalaženju vec sličnih postavljenih fotografija da ih prebacimo ovdje)
Hvala!
< Poruku je uredio Visnja RR -- 15.3.2011 3:07:34 >
16.03.2011, 21:08
chuci
804
evo ja sam večeras pravila onu tortu od kokosa i čokolade pa sam sve redom slikala sastojci za koru sastojci za fil
1 litar mlijeka sa 250 gr šećera i 7 kašika griza (griz natopiti u malo mlijeka dok se ostatak mlijeka sa šećerom ne ugrije)
dodati 200 gr kokosa u fil
2 jaja i 200 gr šećera umutiti za koru
dodati 200 ml mlijeka u koru
dodati 100 ml ulja u koru
dodati 200 gr brašna u koru
dodati jedan prašak za pecivo
dodati 2 kašike kakaa
polovinu smjese isuti u namašćen i pobrašnjen kalup (može i obložen papirom za pečenje)
peći na 200 stepeni dok se ne uhvati gornja korica (7-8 minuta)
istresti fil na polupečenu koru i poravnati ga
istresti na to ostatak smjese za koru
nastaviti peći na 200 stepeni dok ne bude gotovo (kod mene je prošlo nekih 25 minuta). može se provjeriti čačkalicom koja treba biti suha
pravljenje glazure od čokolade za kuhanje (100 gr), 2-3 kašike ulja, malo mlijeka i šećera
i eto
< Poruku je uredio chuci -- 16.3.2011 21:10:38 >
16.03.2011, 23:00
Dida79
3252
Imam jedno pitanje u vezi fila...jel se mlijeko,secer i griz skuhaju i u vrucu smjesu doda se kokos
16.03.2011, 23:05
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Dida79
Imam jedno pitanje u vezi fila...jel se mlijeko,secer i griz skuhaju i u vrucu smjesu doda se kokos
griz skhaš po principu pudinga...i da skloniš sa vatre i dodaš kokos i smao izmješaš
17.03.2011, 07:44
ajnur
773
Evo moje strudle sa makom Lako se pravi. Za tijesto: brasno oko 700,800gr,2 jaja,germa,malo vode,mlijeko,solja ulja,2-3 kasike secera Fil:mak,solja mlijeka,6 kasika secera
Umijesiti tijesto da bude meko al da se ne lijepi za ruke. Razviti tijesto na 1 cm debljine i filovati. Fil :Solju mlijeka staviti da prokuha sa secerom i dodati mak i mjesati par min.
Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s
A 18.10.2010 mamin djecak A10.08.2012 mamina cura
17.03.2011, 13:21
sabinos
1236
Za pocetak nesto lagano,sto svi znamo i volimo:pizza a la mama Sabina Za tijesto 1 kg brasna(za dvije pizze) Dvije kesice germe Dvije kasike ulja Malo secera,malo soli Zakuhati kao na slici Ostaviti tijesto da naraste Pripremiti sastojke Razviti pizzu izbockati viljuskom i namazati kecapom u koji sam umijesala origano Poredati sastojke,staviti jos malo origana i ispeci [/url i[url=http://www.Slikomat.com/slika/4768482.htm]
17.03.2011, 13:22
sabinos
1236
nesto mi ne idu ove slike danas
17.03.2011, 17:24
chuci
804
evo malo ljepša slika
17.03.2011, 17:46
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
17.03.2011, 17:47
Hanady RR
18727
Kiflice ( recept naše Lejle Ka)
potrebno: za tjesto:
500 gr brašna 1 jaje 50 grama omekšalog putera kašika soli kašika šećera 10 gr germe 250 ml toplog mlijeka
Fil: po želji.... ja sam pravila sa džemom od drenjka koji sma mješala za mljevenim lješnjacima Ove kiflice su super kao slane, pomjepate mladi sir i jedno jaje, malo poslite i filujete naravno sve opcije slanoga i slatkoga su ptvorene
premaz: 1 jaje susam ili lan za posispanje ( mi obično lanom slatke posipamo a susamom slane
ispečene kiflice po želji poprskajte malo vodom sa prtiju, smao nekoliko kapi i pokrijet kuhinjskom krpom 5-6 minuta ili natapkajte puterom pa poklopite papirom za pečenje 5-6 minuta
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
17.03.2011, 22:34
mala86
2755
10 gr germe-koliko je to kasikica-dvije one za kafu
hanady hvala na slikama ja cu vjerovatno sutra ih pravit,jedva cekam
17.03.2011, 22:37
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: mala86
10 gr germe-koliko je to kasikica-dvije one za kafu
hanady hvala na slikama ja cu vjerovatno sutra ih pravit,jedva cekam
10gr ti je kesica jedna ili dvije ravne pune kašike za kafu
18.03.2011, 17:36
lost
362
IZVORNA PORUKA: chuci
evo malo ljepša slika
Sinoć sam napravila ovu tortu i stvarno je odlična, nije nešto zahmetli, bude brzo i nije skupa. Ma čista desetka. Čak se i MM sviđa i skoro je pojeo sve, a inače nije ljubitelj ni čokolade ni kokosa, on je više za voćne varijante pa ako neko ima neke jednostavnije recepte za voćne kolače please neka postavi Mene ova torta podsjeća na Bounty čokoladicu od kokosa al skroz
18.03.2011, 21:26
Hanady RR
18727
Čoko muffini sa dodacima po želji Hanadi ( kćerka a ne nick majke)
Potrebno: za tijesto: 250 g brašna 250 ml mlijeka 90 ml ulja 1 jaje 160 gr šećera 70 gr čokolade za jelo i kuhanje 1 kašika čajna kako praha 2 kašike supene mljevenih lješnjika pola praška za pecivo na vrh čajne kašike sode bikarbone 1 čajna kašika cimeta
preliv: 30 gr čokolade za jelo i kihanje malo putera ( 1 kašika supena neistopljenog) 2 kašike mlijeka 1 kašika ulja
Potrebne sastojke za tijesto podjeliti na suhe i mokre u dvioje zdjele.... Suhi su: 250 g brašna 160 gr šećera 70 gr čokolade za jelo i kuhanje izrendane 1 kašika čajna kako praha 2 kašike supene mljevenih lješnjika pola praška za pecivo na vrh čajne kašike sode bikarbone 1 čajna kašika cimeta
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
19.03.2011, 17:57
jutkica09
88
pitanje za Hanady,da li bi se ovi mufini mogli peci u onom limenom kalupu,ili moraju biti ove papirne korpice?
< Poruku je uredio jutkica09 -- 19.3.2011 17:59:36 >
19.03.2011, 21:25
mala86
2755
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja danas opet tortu pravila....mm kaže bounty nejrovatno...moji su opčinjeni njom... al sam ja napravila momačku danas, domaća jaja, pa domaće mljeko ...ma hajde jadan zdravalj ko u priči
Inače ja sam je porvalila kod Lejle Ka na Fb...i totalno se skamenila jednostavnošću a kvalitetom... uletila je u omiljene...
al sam skontala trebao bi neko onaj naš čuveni monte fotkat... ja mislim da je to pored pahuljičine pite najviše pravljen recept na RR
ne znam za monte al mislim da ce ga kiflice dotuc ,jer meni totalnom antitalentu sa sve vrste tijesta-ovo uspjelo i pojelo se
sad se kontam-u subotu je baki godisnjica i dolazi uza rodbina!mislila sam u petak napravit jednu tepsiju ovih slatkih i ispec ih,a napravila bi i slane ali ih nebi pekla-jel bi mogle stajat,onako gotove u frizideru do sutra i onda da ih gore ponesem i samo ispecemo za dorucak da nam bude
ja sam danas u slane stavljala dukatelu-super je,jer svjezi sir samo u pakiranju od pola kile,a kad cemo mi to potrosit
19.03.2011, 21:31
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
19.03.2011, 21:32
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: mala86
ja danas opet tortu pravila....mm kaže bounty nejrovatno...moji su opčinjeni njom... al sam ja napravila momačku danas, domaća jaja, pa domaće mljeko ...ma hajde jadan zdravalj ko u priči
Inače ja sam je porvalila kod Lejle Ka na Fb...i totalno se skamenila jednostavnošću a kvalitetom... uletila je u omiljene...
al sam skontala trebao bi neko onaj naš čuveni monte fotkat... ja mislim da je to pored pahuljičine pite najviše pravljen recept na RR
ne znam za monte al mislim da ce ga kiflice dotuc ,jer meni totalnom antitalentu sa sve vrste tijesta-ovo uspjelo i pojelo se
sad se kontam-u subotu je baki godisnjica i dolazi uza rodbina!mislila sam u petak napravit jednu tepsiju ovih slatkih i ispec ih,a napravila bi i slane ali ih nebi pekla-jel bi mogle stajat,onako gotove u frizideru do sutra i onda da ih gore ponesem i samo ispecemo za dorucak da nam bude
ja sam danas u slane stavljala dukatelu-super je,jer svjezi sir samo u pakiranju od pola kile,a kad cemo mi to potrosit
a ne znam da ti ne nadožu i ne izlete iz tepsije ispeci ih...pa ihstavi u pamučnu slavetu i ond aih smao poredaj u pleh i podgrije u rerni malo...mislim d aje to bolja varijanata... jer ide germa unutra, boji se da ti ne uzvrište ako budu predugo stajale neispečene
19.03.2011, 21:34
mala86
2755
e u pravu ste hvala,ispecu ih kad i ove i sutradan prije dorucka samo u rernu na par min i bit ce ko nove
19.03.2011, 22:03
N_N
1860
Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega
19.03.2011, 22:09
Anoniman
IZVORNA PORUKA: N_N
Milsim da sam nešto zeznula odnosno znam šta Malo sam izgleda požurila, nije mi se dovoljno prva kora ispekla pa mi je fil uletio u koru a onda ovaj zadnji dio za koru je uletio u fil Kod mene neće biti crni bijeli crni dio, kod mene će biti svega
ma biće ok ja mislim...vidi Breskve što joj odmah temu nađe
ja to ovako pečem... zagrijem na 200 stepeni rernu...pa polovinu istresem i pečem 10 minuta...onda izvadim pa sve ostalo stavim, bijelu kremu i odmah crno pa vratim u rernu na još 10-15 minuta. prije 10 nego 15.
19.03.2011, 22:12
N_N
1860
grozna si Ništa postavim sliku tamo al čekaj da vidim je li fakat fula
19.03.2011, 22:14
N_N
1860
IZVORNA PORUKA: N_N
ma biće ok ja mislim...vidi Breskve što joj odmah temu nađe
ja to ovako pečem... zagrijem na 200 stepeni rernu...pa polovinu istresem i pečem 10 minuta...onda izvadim pa sve ostalo stavim, bijelu kremu i odmah crno pa vratim u rernu na još 10-15 minuta. prije 10 nego 15.
ma sve sam ti tako i uradila Odoh je još premazati ali do sutra neću dirati i gledati
19.03.2011, 22:15
Hanady RR
18727
čekat ćeš do sutra
ja to fino.... na balkon izbacim, cigaru zapalim i pazim d ami koji cuko, maca ne odnese
a onda unesem i ua friz na 4 minute... i nakon toga...akcijaaaaaaaaaaaa