Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage moje,ne znam da li ima ova vec tema ja sam trazila ali ju nisam uspjela naci,izvinjavam se ako vec ima
Zelim da Vas pitam da li ste vi cule za finasiranje pripavnika u kantonu Sarajevo?? Koliko ste upucene u to?? Jel i tu stela radi svoje?? Kako gledaju na one koji imaju radno iskustvo ali ne u struci(sada sam na birou)??
Molim vas za informaciju bilo kakvu ako imate
pusica
10.01.2010, 21:16
lilith
304
mislim da uskoro pocinje ili je vec pocelo...moj ti je savjet da ako mozes nadjes firmu koja ce te zaposliti,kanton ce placati...sto se tice radnog iskustva, ukoliko nije u struci nije bitno...stela na zalost i u ovom slucaju itekako postoji...ne zelim te demoralisati ali ako cekas na biro da ti pronadje mjesto nacekati ces se...grozno ali istinito
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
10.01.2010, 21:24
tajjra
276
hvala lilith punooo pa kontam ovih dana u potragu a jel ti njima dostavis kada nadjes poslodavca nesto ili..
Jesil i ti na ovaj nacin odradila priprvnicki ili..??
a znas sta me jos interesuje cuj to ako nisi radila u struci pa da sam negdje radila valjda bi mogla odraditi pripravnicki zar nije tako??ma nema ovo je kod nas uzas mjke mi moje
10.01.2010, 22:35
Hanady RR
18727
Draga Tajjra...pretpotsavljam da se radi od VSS. najbolji način da ovo obaviš je da odeš na Socijlano u zdradu šibica prizemlje i nađeš ososbu koja je posrednik u zaposšljavanju, prošle godine je to bio tip po imenu Mahir. Uzmeš fino sve papire koje treba da ispuni firma u kojoj bi vršila pripravnički staž. nađeš firmu odeš na razgovor i fino im objasniš da popune papire, jave se tom posredniku za zapošaljavnje pripravnika i čekaš da im odobre finansiranje. To na ovaj način najkraće traje. Počeneš raditi, katon plaća za tebe doprinose i plaću koju ti poslodavac isplaćuje.
11.01.2010, 00:00
veeseelaa
20552
štela radi
11.01.2010, 01:24
Anoniman
Mi smo imali pripravnicu prošle god. koju je poslodavac znao (znači štela ). Kanton plaća, za VSS 600 KM a ostalo je volja poslodavca da li će još na to dati još nešto više novaca. Nažalost, sticajem okolnosti (recesija a ni ona se nije Bog zna šta trudila da zadrži radno mjesto) po isteku 12 mj. prekinut joj je radni odnos.
11.01.2010, 10:35
tajjra
276
Draga Hanady radi se o VSS U TOKU POSTDIPLOMSKI STUDIJ ma ovo je katastrofa majke mi vjerujte da ne znam odakle da krenem.Stele nemam bas nikakve ali za ovako mlade ljude i obrazovane to TREBA,pa naravno samo kod nas zasto se covjek borio majko moja mila tako sam ljuta da nema te pojma drage moje Ali moja Hanady nisam jos nasla poslodavca to mi je najveci problem.Naravno da cu otici po tu papirologiju pa cu vidjeti sta dalje.Ma vjerujte mi da bih i bez place radila samo da to zavrsim Ako neko od vas ima nekoga da mi preporuci molim vas ali stvarno vas molim da mi pomognete Diplomirani sam psiholog pusa velika za vas
13.01.2010, 01:14
Hanady RR
18727
tajjra uzmi papire i javi mi se na pp kad uzmeš, možda sa tim zvanjem nešto skontamo...jedna je obavila pa otišla dalje ima jedno mjesto samo da vidimo hoćemo li upast. Hrabro i optimistično drag.
13.01.2010, 10:14
M kao Mama
5536
Drage, evo i ja za brata ganjam za pripravnički, evo danas je u Oslobođenju izašao konkurs pa eto može bit da se nekome i posreći.
13.01.2010, 10:27
lilith
304
IZVORNA PORUKA: tajjra
hvala lilith punooo pa kontam ovih dana u potragu a jel ti njima dostavis kada nadjes poslodavca nesto ili..
Jesil i ti na ovaj nacin odradila priprvnicki ili..??
a znas sta me jos interesuje cuj to ako nisi radila u struci pa da sam negdje radila valjda bi mogla odraditi pripravnicki zar nije tako??ma nema ovo je kod nas uzas mjke mi moje
na zalost draga moja jesam...to je bilo prije 4 godine i tada su bili jos rigorozniji,ja sam cak morala imati stelu i u odboru koji je odobravao radna mjesta...ma fuj,grozni su...poslodavci se javljaju,njima ovo dobro dodje kao besplatna radna snaga,ali kanton nece da odobri... hanady ti je vec objasnila proceduru...ako ne upali ovo kod nje,sta mislis da probas sa nvo?ja sam u toj bransi tako da znam da je veliki broj organizacija jako pristupacan za pripravnike...mislim da bi ti kao psiholog mogla nesto naci sretno
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
13.01.2010, 10:34
M kao Mama
5536
Moj brat je zavšršio DIF, sportski novinar, evo sada šaljem na sve moguće adrese ako neko može da mi pomogne, ako Vi znate neki Saves ili slično, javite. Moramo pokušati sve, nema druge.
06.04.2011, 13:21
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Uzmeš fino sve papire koje treba da ispuni firma u kojoj bi vršila pripravnički staž. nađeš firmu odeš na razgovor i fino im objasniš da popune papire, jave se tom posredniku za zapošaljavnje pripravnika
odakle se uzimaju ovi papiri koje firma treba da popun?sa biroa?
06.04.2011, 22:21
milenium
6133
itko
06.04.2011, 22:23
myb@by
1644
Ja mislim da se ovi papiri uzimaju na birou. I mene ovo čeka.