Ja sam nova na ovom forumu! Kad kazem nova, onda mislim da se prvi put aktivno uključujem u razgovor, ali već pola godine intenzivno prikupljam sve informacije i iskustva za koje smatram da će mi pomoći da dobijem jednog malog ! Čula sam da je E vitamin ( u tečnom stanju) jako dobar za trudilice. Čak sam čula i nekoliko iskustava da su žene nakon samo nekoliko ispijenih "čepića" ostajale . Zanima me da li je neka od vas već koristila E vitamin i kakav je bio učinak!
P.S. Možda nisam na pravoj adresi, još uvijek se ne snalazim baš najbolje na forumu, ali evo bar sam probila led i nadam se da ćemo jedni drugima biti od korisiti!
Pusa!
20.04.2009, 12:44
sweet BaBy
408
Dobro nam dosla ninki. Sigurno si na pravoj adresi:) i vjerovatno ce ti neka od nasih prijateljica moci ispricati svoju pricu. Ja ti, nazalost, ne mogu pomoci ali htjela sam da ti pozelim dobrodoslicu. Imas cak i otvorene neke teme na forumu "problemi sa zatrudnjivanjem" pa pogledaj.
20.04.2009, 12:52
ninki
16
Hvala puno sweet Baby! Pogledaću na forumu kojeg si predložila!
20.04.2009, 14:32
dina_89
351
na zalost ni ja ti ne mogu pomoci, ali evo da ti pozelim dobrodoslicu
20.04.2009, 14:38
ninki
16
Dino hvala!
Valjda će se neko naći da ima iskustva s tim, a ako ne, onda sama idem u akciju, pa mozda pomogne da dobijemo !
20.04.2009, 14:45
malena27 RR
15117
ninki...dobrodosla na RR forum, evo ja cu samo ukratko da kazem da je vitamin E vitamin plodnosti i da je dobar kako za zene, tako i za muskarce, utice na kvalitet sjemena kod muskaraca, prema tome definitvno ti nece odmoci a ni TM takodjer. zelim ti da uskoro budes i predjes na pdf trudnoca....
Poslije posla odoh da kupim, nadam se da će biti idući mjesec! Za ovaj znam da neće biti ništa jer sam juče radila test i nažalost neg. Sada čekam !
20.04.2009, 23:19
delfin
958
ninki, a koji je to vitamin e u tečnom stanju? ja kroistim Evitol, tako mi preporučila gin.
21.04.2009, 10:13
palcica33
18
ninki, cao i dobrodosla
Evo, ja sam pila E-vitamin, jer kazu da je Vitamin plodnosti. Kasni mi dva dana, videcemo sta ce biti. U svakom slucaju nije stetno, plus ulepsava...
21.04.2009, 10:48
ninki
16
Palcice zelim ti od srca , da nam uskoro javis super vijest! Kada ćes raditi test? Ja mislim da bi već mogla znati jesi li , ako imas redovne
21.04.2009, 10:51
ninki
16
Delfin ja bas i ne znam koji je to E vitamin, meni su rekli bas taj, zato sam i pitala da li je neko koristio! Ali svratiću ja danas u apoteku, pa ako bude javim ti. Nadam se da se neću obrukati u apoteci ako pitam za taj "tečni"
21.04.2009, 12:54
palcica33
18
Sačekacu jos koji dan jer sam imala zakasnjelu ovulaciju. Vitamin E sam uzimala u tablete kao bombone, svaki dan po jednu. Evitol, mislim. Navijamo za
21.04.2009, 13:03
ninki
16
Želim ti da bude navijam ! Javi kad uradis test!
24.04.2009, 11:41
ninki
16
Evo drage moje za sve koje zanima uzela sam E vitamin u tečnom stanju od Natural Wealth-a. Pije se od jedne do tri kapi dnevno, solo ili uz hranu ili piće. Od danas počionjemo piti MM i ja, pa ćemo vidjeti, ko zna, mozda i upali!
24.04.2009, 12:52
nita
550
Sjemenke od tikve (košpice) su jako bogate E vitaminom, pa možete i na taj način unositi ovaj vitamin. U prvim sedmicama moja trudnoća je bila rizična, a ja sam imala veliku želju za tim košpicama. Kasnije sam saznala da su bogate E vitaminom, da je to vitamin plodnosti i da doprinosi očuvanju trudnoće.
27.04.2009, 13:49
schmeteling
64
Drage moje!! Samo da vam kažem da i ja pijem vitamin E 3x1.Već duže vrijeme (6 mjeseci) i ništa novoga,uvijek isto . Proizvođač Galenika. Puno sreće vam želim i da što prije postanemo .
16.06.2009, 17:11
sanela22
122
I ja sam kupila E vitamin u apoteci dali su E-400 usp/iutako pise mada ne znam sta to znaci, proizvodjac je optimum...
27.06.2009, 21:13
lelush
3
Hello svima, imam 28.godina,mikrocistične jajnike i neopevanu želju da se nerviram. Stalno se kao nešto informišem o trudnoći i sličnim temama ali i dalje ništa od.... .Moj M i ja već duže vreme ne koristimo nikakvu zaštitu....i kao puštamo sreći da se desi.Nikada nisam vodila računa o plodnim i neplodnim danima kao načinu kontracepcije.A onda sva ta silna edukacija na netu nauči te da čitaš svoje telo......I po tome mi nikad nismo vodili ljubav kad su meni plodni dani i ja nikad nisam ostala .Kakva su vaša iskustva i da li ipak trudnoću treba PLANIRATI ili se ona jednostavno desi kad bude vreme za to....?
29.06.2009, 11:45
Starka
510
Lelush, ja sam prvu godinu imala odnose neobavezno. Onda sam sljedeće tri tempirala odnose, nije dalo rezultata. Mislim da će djete doći kad bude suđeno a mi dotad moramo uraditi sve što je do nas.
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
29.06.2009, 12:08
ivana st
1361
Lelush, ni ja i mm se nismo opterećivali plodnim danima prvih 7, 8 mjeseci ,ali kako bebica nije stizala bacila sam se na praćenje bazalne temp., ispijanje čajeva, vitamina, a kad smo vidjeli da ni to ne daje rezultate počela sam češće obilaziti ginekologa i nadam se da će uz medicinsku pomoć doći. Možda bi ostala i bez svega toga kroz neko vrijeme, ali i ja imam godina kao i ti i nije mi do čekanja, a ako nešto nije u redu bolje to ranije otkriti i liječiti pa će i bebać prije doći. Planiranje ovisi samo o tebi i tm! Mm je smatrao da možemo još malo čekati ali kad smo slavili drugu godišnjicu braka mene je uhvatila tuga i strah i odlučila sam se više angažirati oko , a na koncu bit će kako Bog da! Želim ti da uskoro imaš !
< Poruku je uredio ivana st -- 29.6.2009 12:10:18 >
29.06.2009, 12:31
Latinka
650
I ja sam prosle sedmice pocela sa E-vitaminom (Dietpharm),tako su mi dali u apoteci. Zajedno s njim pijem i folacin. Bice , ako Bog da.
29.06.2009, 21:03
lelush
3
Veliko hvala na brzom odgovoru i korisnim savetima.Ma pisala bih vam toliko toga ier......evo desila se ali možda je ipak najbolje misliti pozitivno.....i kad bude vreme desiće se i to maleno čudo ..........
30.06.2009, 08:35
april09
28
moze li mi neko reci koliko košta E vitamin tečni i od kojih je proizvodjača? I gdje se ima kupiti?
hvala vam puno na odgovorima....
30.06.2009, 13:45
sanela22
122
Ja sam pitala u apotekama Sarajevo za tecni E vitamin i imali su od natural wealtha ali mi je apotekarka rekla da je to u sustini isto pa sam onda uzela od optimuma vitamin E 400 mislim da je negdje oko 18 KM 30 tableta nisam sigurna da je tacno 18 KM ali tu je negdje otprilike...
30.06.2009, 13:55
april09
28
Sanela22 hvala ti puno, da znam da se mogu pripremiti.....nije jeftino, za sta god uhvatis cifra.........