writing-img

Dugo popodnevno spavanje

clock-img

18.04.2009, 20:47

clock-img

bebano

pencil-img

759

Drage mame, odmah se izvinjavam na malo smušenom naslovu ali sam i sama takva trenutno pa nemam inspiraciju za drugi.
Mozda je ovu sto cu pitati vise nego smijesno, ali ja moram.
Moj sin danas spava od 16:30 evo sve do sada, 4 sata. Nekako mi to nije normalno jer mu to popdnevno spavanje traje od sat do dva maximalo i to ako je bas umoran. Ja sam ga vec htjela probuditi ali MM neda kaze "pusti djete nek spava". Ne znam imam li ikakav razlog za brigu ili djetetu samo treba san. Ja ulazim u sobu svaki cas, a on bas sto se kaze spava ko beba.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

clock-img

18.04.2009, 21:49

clock-img

bebano

pencil-img

759

Moje se djete probudilo nakon 5,5 sati popdnevnog sna.. Majko mila kakav li me dernek ceka veceras. U svakom slucaju, sorry na smijesnom pitanju user posted image . Ali mamama je sve dozvoljeno user posted image .

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

clock-img

18.04.2009, 21:51

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Ja tek sad vidjeh tvoju temu.

I ja bih bila zabrinuta,a muž ne bi, isto kao kod vas.
Želim vam veselo večeuser posted image , ipak je sutra nedjelja, zna dijete izabrati user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

18.04.2009, 21:52

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Možda se maleckom malo duže spavalo, ružno je vrijeme. Sretno večeras! Pozdrav!

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

18.04.2009, 22:56

clock-img

bebano

pencil-img

759

Hvala vam drage zenice.
Uh Romali lakse mi je da vidim da nisam jedina, kada kazes da bi se i ti zabrinula user posted image . A mame ko mame. A muz nista. I u pravu je, lopuza se probudila, papala, malo se poigrao s nama i eno ga tata opet uspavljuje. 
U pravu si Okarice, garant je do vremena jer je idealno za spavanje.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

clock-img

18.04.2009, 23:09

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ee vidi ti mog zeta spavalice... sto mu cura nije bar malo na njega... ona je preskocila to spavanje oko 5 danas user posted image

draga bebano imaces sigurno razne komentare... ali eto ja bih Asju sigurno probudila vec nakon 2 sata... jer ne zelim da joj se kvari ritam vecernjeg sna...
njoj se desi nekad da preskoci spavanje oko 5 ... ali uvjek u 21 ide kupanje, flasica pa spavanje... obicno vec u 21:30 spava... evo vec nesto vise od godinu dana je tako...
znalo se desiti da npr. zaspi umjesto u 17 tek u 18:30 ali ja je pustim ne vise od pola sata i lagano probudim... mada ona nikad i ne spava vise od oko 40 min...
vrlo rijetko se desi da joj jedan od 3 dnevna sna bude duzi od 1 sat...

pusa plavim okama user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

19.04.2009, 07:39

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

Kako se zavrsi slavna epizoda spavanja? Kako prodje noc?
I ja sam svoju djecu budila kada bi se uspavala, bas kao sto kaze Visnja, da im ne kvarim ritam nocnog spavanjauser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

19.04.2009, 08:51

clock-img

bebano

pencil-img

759

Dobro jutro drage zenice,

hehe Crvena spavanje je bilo vise nego super, ne znam kada sam se ovako odmorila. Prvo to juce popodne kada je spavao tako dugo, a onda kao sto sam rekla, probudio se, papao, malo se igrao s nama i nastavio pajkiti sve do 07.00 jutros. Samo je bilo jedno budjenje u 04.00 da papa user posted image . Nemam pojma sta mu je juce bilo, inace to nikada ne radi. Jednostavno je ocito trebao taj san, jer je jutros raspolozen, igra se, prica.
Visnja ma nije ti ni zet takva spavalica, to mu se juce omaklo user posted image . Nemoj da mi snajka pomisli da je mala ljencuga user posted image .
Ma eto razmisljala sam da li da ga budim, cak sam ja polako i pokusavala, ali on se samo promeskolji i nastavi. Medjutim ja sam se vise zabrinula sto li tako dugo spava, nego radi tog ritma. On meni u toku dana spava 2 x. I to je uvijek skoro u isto vrijeme, ali ovo je juce bio sega stvarno.

Hvala vam svima na komentarima.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

clock-img

05.06.2010, 23:43

clock-img

sarayka

pencil-img

832

Ovo se ne odnosi na bebe već na djecu al nisam htjela da otvaram novu temu.
Pitanje: kad su vasa djeca prestala sa popodnevnim spavanjem??
Moja Lamija je vec počela da zeza s tim iako se trudim da sto duze zadrzi ntu naviku i radi mene i radi nje.
Sad popodne odspava duze pa nemoze zaspati do kasno i ujutro do 9h, a iako krace spava popodne opet nemoze leći u 22h kao prije user posted image
Bas nemam pojma sta da radim, zao mi da joj ukinem popodnevno spavanje koje traje oko1,5h pa i dp 2,5huser posted image
Kako je kod vas??

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

clock-img

05.06.2010, 23:50

clock-img

Romali

pencil-img

2753

sarayka, nemam odgovor, nego samo da napisem kako je kod nas. Moj A.O. je mladji od tvoje L. i  dalje spava popodne.
Nego, on spava po 3h na danu,a navece dernekuser posted image .
Evo zaspao je prije 15 min, znaci u 23.30. Svi kazu da bih trebala buditi ga po danu, ali on bude taaaako nervozan,a meni zao onog rahatluka kad spavauser posted image Uglavnom, ne mogu imati sve ocito. Ili dnevni ili nocni rahatluk.

clock-img

05.06.2010, 23:54

clock-img

sarayka

pencil-img

832

IZVORNA PORUKA: Romali

sarayka, nemam odgovor, nego samo da napisem kako je kod nas. Moj A.O. je mladji od tvoje L. i  dalje spava popodne.
Nego, on spava po 3h na danu,a navece dernekuser posted image .
Evo zaspao je prije 15 min, znaci u 23.30. Svi kazu da bih trebala buditi ga po danu, ali on bude taaaako nervozan,a meni zao onog rahatluka kad spavauser posted image Uglavnom, ne mogu imati sve ocito. Ili dnevni ili nocni rahatluk.

Moja je ustala u 9h, spavala danas 2h i zaspala prije pola satauser posted image
Prije je ranije ustajala i spavala do 22h navečer

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

clock-img

05.06.2010, 23:57

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Mom malenom je 20 mj, ustaje oko pola osam ujutru spava od 12 do 15h, nekad malo manje, uglavnom prosjek popodnevnog spavanja 2 do 2,5, navece ide spavati najkasnije do 21h.

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

05.06.2010, 23:57

clock-img

Romali

pencil-img

2753

I on je jutros ustao u 9. Popodnevno od 14.45 do 17.30 i evo nocno spavanje u 23.30.
Ma necu sad nista mijenjati, ljeto je, izlazimo stalno. Tek dosli kuci u 22.30. Ne mogu ni ocekivati da ranije spava.
Od jeseni aBd nova pravilauser posted image

clock-img

06.06.2010, 00:03

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

sarayka vidim da su nam djeca tu negdje tako da je i kod nas slicna situacija.Borim se da mu zadrzim popodnevno spavanje ali ne ide nam nikako.Jer oni su jos uvijek mali da ne bi spavali preko dana.Moj maleni obicno ustaje oko
8 ujutru a na nocno spavanje ide oko 9 - 9.30.Taj ritam i dalje drzi samo sto sad sve manje pa skoro nikako ne spava preko danauser posted image I kad zaspi to je nekih pola sata sat najvise

clock-img

06.06.2010, 00:11

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: Dida79

sarayka vidim da su nam djeca tu negdje tako da je i kod nas slicna situacija.Borim se da mu zadrzim popodnevno spavanje ali ne ide nam nikako.Jer oni su jos uvijek mali da ne bi spavali preko dana.Moj maleni obicno ustaje oko
8 ujutru a na nocno spavanje ide oko 9 - 9.30.Taj ritam i dalje drzi samo sto sad sve manje pa skoro nikako ne spava preko danauser posted image I kad zaspi to je nekih pola sata sat najvise

mislim da je njemu sat vremena ipak dovoljno jer  ti svakako ranije ide spavati

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

06.06.2010, 00:20

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

Ja sam svog malca stavljala na dnevno spavanje od 2h..pa do...znao se probuditi u pola 8 i onda ne bi mogao dugo zaspati...jednom je preskočio dnevno spavanje, zaspao u 7h, pola 8 i svu noć lijepo spavao, od tada ga ni ne stavljam više..draže mi je da zaspi ranije, a ne sa dnevnim je znao i u 12h...sad redovno u 9 (devet-sva djeca u krevet) i super

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

06.06.2010, 00:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Moja starija djevojčica je sma sebi izbacial popodnevno spavanje kada joj se seka rodila...znači sa 3 godine...neke ali vrlo rijetko u slučaju nekog svog utišanja zna odspavati jedan sat...ali to su neki rijetki trenutci. Ja sam zaista žejela njoj zadržati obavezu popodnevnog spavanja do škole no ona je odlučila drugačije. Rano ustaje oko 6,30h i nikad se ne smiruje do 20,,00-20,30h navačer.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img