Ja sam neki dan stala na vagu-i kilaža kao prije trudnoće! Mada mi je poslije poroda bilo ostalo samo 2kg viška u odnosu na kilažu prije trudnoće....
A što neko reče- metem!!! Poslije poroda sam se ubijala slatkišima, a nikada prije ih nisam ni jela ni voljela. Odjednom mama donese baklavu, a ja smažem 3 ko od šale i mogla bih još! Dok mi muž nije skrenuo pažnju na to....
Sad se regulisala potreba za slatkišima, mada svaki dan bavezno moram pojesti nešto slatko, ali stalno sam gladna. Ujutro doručkujem, pa onda još nešto jedem prije ručka,pa ručak, pa opet međuobrok, i za večeru pojedem nešto laganije, npr.plazmu. I voće, naravno, to mi je obavezno za večeru.
Mlijeka imam dovoljno, i pošto sam ga u početku imala puno, pa zaradila mastitis, nisam pila ni sok od jabuke ni kompote, ništa što dodatno pojačava količinu mlijeka. Ne pijem ni sad sokiće, sem cedevita, samo jako puno vode i mlijeka.
Međutim, ja nikad i nisam imala problema sa kilogramima, ni prije trudnoće, a ni u trudnoći (ugojila sam se 10kg), a tako i svi ostali u mojoj porodici. Imamo "porodično brz metabolizam", verovatno...
Tako da, mislim, nema tu nekih pravila-neko će se udebljati i od soka od jabuke ako mu se "prima", a neko neće...