cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Djecja odjeca

clock-img

29.09.2008, 15:00

clock-img

dinette

pencil-img

2

Hello svima,

Ja vam pisem iz francuske, i imam nekoliko pitanja...
Ovog ljeta sam bila u Bosni ( Sarajevo ) sa mojom malom bebicom od 4 mjeseca. I kada sam radila shopping sa moju malu primjetila sam da je ili sve preskupo ili kvalitet nije tu. Pa se pitam gdje vi kupujete i koliko kosta jedan kvalitetan body, ili stramplice ili cipelice.

Htjela bi cuti malo vasih osjecaja

Hvala unaprijed za vase komenatere.  user posted image user posted image

clock-img

29.09.2008, 15:59

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Cipelice kupujem u bati ili planici, a patike nike, što se tiče štramplica uzimam na pijaci sirano ili u nekom od tržnih centara, bodiće uzimam u Turbo limaču i na pijaci, kao i većinu ostalih stvari, kvalitet je presudan, mada i cijena, koliko god da vodim o tome računa, ponekad uključim i razum pa mimoiđem neke radnje u kojima je bodi 18 ili 20 km, džemperak 79 na snjiženju i slično.

Molim te samo da nam odgvoriš gdje ti kupuješ stvario i kakve su cijene

clock-img

29.09.2008, 16:22

clock-img

nikka

pencil-img

589

Istina je da i u Bih ima kvalitetne odjeće i obuće ali je nažalost ta kvaliteta precijenjena,a ima i škarta koji je  preplavio ovo tržište,u tome pednjače kineska i turska odjeća.
Stvarno treba odvojiti dosta vremena i živaca da biste pronašli nešto recimo normalne kvalitete po normalnoj cijeni.
U TL se još i može naći odjeća po razumnim cijenama.
Kvalitetna obuća za mene je ciciban,sportska nike.
Ja ponekad odjeću naručim  iz Austrije, s cjenama sam zadovoljna.

Danette, evo malo prosječnih cijena:
body -10km
štramplice -10km
trenerkica-30-40km
cipelice ciciban ili bambi 80-90 km

clock-img

29.09.2008, 17:00

clock-img

dinette

pencil-img

2

Ja za moju malu kupujem sve u francusku zato sto ovde zivim.
Ali
jedan body = 20 km ?!?!?
jedan  dzemper = 79 km ?!??!!

To je preskupo, kod nas ovde je malo jeftinje. Za 20 km mogu uzeti 3 fina bodija dugih rukava.

Ako nekoga interesuje mogu mu poslati mali pdf katalog za bebice i ako neko hoce da kupi nek mise javi... Posaljite mi MP.

A sto se tice krema koristim samo Weledu ( 100% Natural bez hemikalije ) koju kupujem u njemackoj.
A vi ?

Hvala u naprijed za vase komentare...

user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.09.2008, 17:06

clock-img

Romali

pencil-img

2753

To je preskupo, kod nas ovde je malo jeftinje. Za 20 km mogu uzeti 3 fina bodija dugih rukava.

IZVORNA PORUKA: dinette

user posted image Naravno da je ovdje sve skupo ako imalo valja. Ja često kupim u MTČ-u i Turbo Limachu. Baš neki dan sam body dugih rukava platila 12 KM, hulahopke 8 KM, plišane gegice 18KM, majicu dugih rukava 13 KM itd. Puno skuplje bi prošla u Iani npr. Ne znam cijene cipelica, još nam ne trebaju,a jakne smo dobili.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

29.09.2008, 17:06

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

Nije bas sve skupo, nadje se i kvalitetno i jeftino. Samo treba znati gdje kupovati a gdje samo gledati. A mislim da nam vasi katalozi ne trebaju jer ipak nismo toliko ocajni. Ja kad narucujem iz Amerike postarina me uvijek odere i neke stvari budu mi prevelike a moje su velicineuser posted image
Cijene cipela su po meni jedine sa velikim cijenama ali ja volim da mi dijete ima pravilno stopalo pa ni na tome ne stedim.

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

clock-img

29.09.2008, 17:10

clock-img

camm

pencil-img

1266

IZVORNA PORUKA: mamina cura
Cijene cipela su po meni jedine sa velikim cijenama ali ja volim da mi dijete ima pravilno stopalo pa ni na tome ne stedim.

bodice sam kupovala u mekatoru i u tcm.u,cijene su bile oko 10 km.
majcice od 15-padalje
trenerke od 25.40
demprecici dukserice od 30-40
strample 12-17.
carapice 5km.

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

30.09.2008, 00:36

clock-img

lejlašh

pencil-img

698

u FIS-u:
bodi 5-6 KM;
majica kratkih rukava 5-10 KM;
majica dugih rukava 7-15 KM;
trenerke 10-20KM;
kompletići (majica,hlače,dukserica)-23KM;
tregerice futrovane 15KM,
zimske hlače 7,5 KM,itd.

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

clock-img

30.09.2008, 00:56

clock-img

medavi

pencil-img

381

Jest vala lejla u fisu su cijene super a ima i kvaliteta!

MAMINI MOMCI
HARIS 18.04.2002
SAMED 04.07.2005

clock-img

30.09.2008, 09:17

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

sad cu ja redom sta sam kupila ovih dana.body 10 km najbolji su mi od mtc-a,strampice 5 km u tintilinicu,jaknu 50 km na snizenju u pola cjene bila 100 u malom princu.cipelice gledala 84 km ciciban.nisam ni znala da su tako skupe.pantalice od samt 30 km.sve mi je super u tintilinicu marka iz holandije.a sad idemo u svedsku pa cemo gore u H-M.

LAURA 5.1.2008.

clock-img

30.09.2008, 12:00

clock-img

ebru

pencil-img

456

Cure pa zar nema u Sarajevu H&M?

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

clock-img

30.09.2008, 12:07

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

IZVORNA PORUKA: ebru

Cure pa zar nema u Sarajevu H&M?

user posted image user posted image user posted image
E draga moja, ne znas ti gdje mi zivimouser posted image Bude na Siranu njihove robe sa odsjecenom markicom i to, kako sam cula, turski H&M user posted image  Vjerovatno roba sa greskom. Inace je moje omiljeno mjesto za kupovinu preljepih stvari Azel France na Dobrinji. Bude i tamo fusa ali ono sto je kvalitetno malo je skuplje. Jucer kupila papice sa koznim dnom 3km, gegice 3km, suknja i kosulja 2*9KM user posted image  SAMO DA SE MAMINA CURA SREDI ZA BAJRAMuser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

clock-img

30.09.2008, 20:05

clock-img

stella

pencil-img

1360

Moja maca je sad za rodjendan dobila hrpu poklona pretezno gardarobicu,sve lijepo i kvalitetno,tako da joj necemo nista za sada kupovati.Samo bodice,strample i jos koju majcicu i to je to.

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

clock-img

01.10.2008, 00:09

clock-img

neki

pencil-img

3476

Bas u Azelu ima dobrih stvari(naravno treba probrati),djecije muske jaknice(pravo cool) 30KM,bodici pamucni 3kom.10KM,sal,kapica,rukavice(neobicno i cool) 10KM...Oviesse,djecije muske pantalonice,zimske 30KM,bokserice pamucne 2kom.8,90KM...itd.itd.

clock-img

01.10.2008, 17:17

clock-img

mivica

pencil-img

223

Ja sam pobornik toga da treba kupovati domace, tako da bodice kupujem uglavnom u Almi Ras. Sto se tice garderobe, ja u Turbo Limachu nadjem super garderobice i nije toliko skupa, cak vrlo cesto naprave neko snizenje pa i tada nadjem ponesto. Cipelice jos uvijek ne nosimo, ali aBd planiram kupovati Ciciban, Geox ili Bamby obucu. Za to ne zalim dati pare. I svakako, u Zari i u Azel-u se uvijek moze naci ponesto, kako lijepe tako i kvalitetne garderobice. Ali na kraju krajeva, bebe to brzo prerastu, bodice npr nosi najvise dva mjeseca i odmah kupujem veci broj user posted image  

Bakir, 21.06.2008.

clock-img

02.10.2008, 14:30

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Mladja je većinu stvari naslijedila od starije sestre. A opet Hani smo body-je kupovali uglavnom vani. Recimo C&A je imao ( i ima još uvijek ) odlične body-je, cijena je bila 2,5 Eur. Pošto smo često službeno vani uglavnom tamo kupujemo odjeću za djecu.

Ali često kupimo i ovdje, recimo na Siranu uzimamo maje, čaraše, gege. Uglavnom su H&M i identične su onim koje smo vukli iz Austrije ili Njemačke.

Ne propuštamo ni sniženja u Orkestri. Na sniženjima im kupim jakne za 30 KM, hlaće po 10 KM, a odlične su kvalitete.

Cipele - Pavle ima odličan kvalitet, teško ga je naći u Sarajevo. Bambi - uglavnom na sniženju, a pape su Frodo uglavnom.

clock-img

02.10.2008, 20:45

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Juče bila u potrazi za plišanim gegicama za ovog moguser posted image što se stalno istrpavauser posted image .
Kupujući pelene u DM naišla na divan plišani kompletić ( Pčelica Maja ), donji dio na gumu i prsluk plus pamučna majica. Nećete vjerovati, košta samo 7,10 KMuser posted image user posted image Možda im se neka greška potkrala, ali ja sam pitala rdanicu, kaže da se i ona čudila. Eto samo da vam javim da odete do DM-a, stvarno je sladak i jeftin kompletić.

clock-img

03.10.2008, 12:58

clock-img

mivica

pencil-img

223

Ej da, jeste na Siranu kod Sanela ima jako kvalitetne garderobice, bas sto hanabanana kaze vecina je H&M roba. To vam je ako se ulazi od Vjecne vatre, onaj put sa desne strane, pa stand pred kraj Sirana takodjer na desno. Ma ima suuuuper stvari, a narocito za curice.user posted image user posted image user posted image Otidjite, necete se pokajati, i stvarno su kvalitetne stvari, a narocito bodici za bebe!!!

Bakir, 21.06.2008.

clock-img

03.10.2008, 17:48

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

U Robotu_Rajlovac kupih 3 odlicna bodya...7,90 km... inace malo su otanjili sa kvalitetnom robom al eto ja  nadjoh odlicne bodye , malo deblje a kvalitet odlican...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

03.10.2008, 18:03

clock-img

lamka

pencil-img

571

neki dan u Turbo limaču kupili trenerkice 24,90
dukserica plišana 17,90
majcice9,9
farmerice 24,90
u vrtuljku kupili jaknu 39,90
pape froddo uzimamo a obuca ciciban i patike adidas
bodice sam joj kupovala u fisu bez rukava 4,50 km pamuk i zadovoljna sam kvalitetom

Lamija duša duše moje
21.08.2006

clock-img

04.10.2008, 17:43

clock-img

Pankica

pencil-img

151

E bas ovih dana sam, u potrazi za toplijom jaknicom za mog bimbicu user posted image koji ima cetiri i po mjeseca, obilazila te prodavnice djecije odjece (Todor u Inter Shopu, Turbo Limac, Orkestra) i mogu vam reci da je opet Turbo Limac nekako najpovoljniji, a svakog utorka im dolazi nova roba, tako da je srijedom vec u prodaji.
Molim te Lamka, gdje dodje taj Vrtuljak?
I zna li neko kad otprilike budu snizenja u Orkestri, konkretno, zimske odjece.Sumnjam da je to bas sad, ovaj period.user posted image

Lijep pozdrav....user posted image

clock-img

04.10.2008, 19:22

clock-img

haidy

pencil-img

549

E zene, mozete li mi reci gdje se jos nalazi Turbo Limac osim u Titovoj?
Ja dosta toga kupujem u Mercatoru, skoro sam joj kupila predivan duks 20 KM, trenerkica 10, majica 10, dzemper 28.

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

clock-img

04.10.2008, 19:41

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

pa imas TL u Merkatoru na Dobrinji ...

drage mamice jeste li vidjeli negdje skafander za moju bebanu... znaci velicina 80...
bio je dobar u Todoru ali se prodao...ostali su samo za djecicu preko 2 g... snizenje

< Poruku je uredio Visnja -- 4.10.2008 19:43:03 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

04.10.2008, 21:29

clock-img

Romali

pencil-img

2753

IZVORNA PORUKA: haidy

Ja dosta toga kupujem u Mercatoru, skoro sam joj kupila predivan duks 20 KM, trenerkica 10, majica 10, dzemper 28.

Je li to odjeća marke Lumpi? kod nas u Merkatoru nikad nisam našla odjeću za bebe, samo za malo veću dječicu user posted image user posted image

clock-img

04.10.2008, 21:34

clock-img

mivica

pencil-img

223

Ej Visnja, ozbiljno pogledaj na Siranu, vec sam maloprije objasnila, sa desne strane pred kraj Sirana, covjek se zove Sanel i ima fantasticnih stvari za djecu, ne sumnjam da ima i skafandere, a nije zgoreg pitati, on obicno izbacuje sezonsku robu pa ga priupitaj. Uglavnom mu je sva roba H&M i jako je kvalitetna!!!

Bakir, 21.06.2008.