Počeli smo skupljati one dječije slikovnice, što izlaze svakih meni se čini 15 dana na trafikama, u izdanju "24 sata". I do sada nam nedostaje samo famozni "Bambi".
Da li ste vi imate u kući dječiju biblioteku, i imate li u planu iste za svoje dijete oformljavati?
Kod nas je pozamašan broj.
24.03.2009, 15:30
Nedi
1147
Mi za sada imamo samo zvucne i samo nekoliko mislim 5-6 jer je babac jos maleni (ruzno pace je bilo papirno i odmah ga je poderao), ali imam u planu kupovati i slikovnice i kasnije knjige jer i ja jako volim da citam, nadam se da je i to nasljedno
24.03.2009, 15:33
Emina*
1639
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR
Počeli smo skupljati one dječije slikovnice, što izlaze svakih meni se čini 15 dana na trafikama, u izdanju "24 sata". I do sada nam nedostaje samo famozni "Bambi".
Tacnije, izlaze svakih 7 dana, petkom I ja ih skupljam... Fali nam 101 dalmatinac, ali nam je teta na trafici rekla da ce nam naruciti... Imam puno knjiga, inace knjige obozavam, i jedva cekam jos koji mjesec, pa da Bakiru pocnem da citam price... Imamo hejbet knjiga, tipa bajke i sl...
24.03.2009, 15:38
Blue rose RR
4361
Ma znam daje nešto okolo heftu dvije . Nego Emina, može li se naručiti, da se i ja prišlepam za Bambi, kikica me smori sa njom, jer sam joj crtani sakrila.
24.03.2009, 15:41
Emina*
1639
Ja kada sam isla sad u petak na trafiku, kupila Trnoruzicu, i pitala onu tetu za 101 Dalmatinca,kaze ona meni, nista se ti ne brini, ja cu nazvati, i velika je mogucnost da ce doci... Sad u petak opet idem (ja samo petkom kupujem i Avaz i knjigu ), pa ako mi bude nabavila, javim ti... Ako ti ne budu mogli nabaviti tu u toj trafici gdje kupujes, javi mi, pa cu ja traziti od ove tete Bambi-ja....
24.03.2009, 15:45
Crvena
1859
IZVORNA PORUKA: Emina*
Imam puno knjiga, inace knjige obozavam, ... Imamo hejbet knjiga, tipa bajke i sl...
A sinu svako vece pred spavanje citamo MM ili ja , tako cemo nastaviti i kad kcerkica bude za price
Jedva cekam sajam knjiga. Uvijek odlazim bar dva puta, da se namirim sa knjigama
24.03.2009, 15:45
Blue rose RR
4361
Hvala, hvala, hvala...ako ništa na trudu. Kod nas ova teta što radi u trafici, je stvarno gruba, i nema sa njom komunikacije. Pokušat ću negdje drugo se raspitati da li mogu nabaviti. Ako može tvoja teta, možda i neka druga može.
24.03.2009, 15:48
tea lana
2255
ja Lani uveliko kupujem knjige,za prvi rodjendan je dobila zvucnu knigu Moj mali poni,a ja sam joj na sajmu knjiga kupila i Fifi konplet,Nody knjigu Elmu redovno kupujemo u TL.Nedavno je vidjela u DM Teletabis slikovnicu i morali smo je kupiti 6 strana kartonskih 11.90km.Katastrofa.A imamo i brdo onih slikovnica tankih po kojima se omakne neka i sara.Ako bude na mamu onda ce voljeti knjige jer da moze mm bi meni zabranio ulaz u knjizare i sajmove.Nemam kontrolu kad su knjige u pitanju
24.03.2009, 15:50
Emina*
1639
Sanela, jesam li te pogresno skontala?
Ne brini nista, ja cu sad u petak do trafike, i ako mi bude uspjela nabaviti Dalmatinca, hoces da trazim da "zbavi" i Bambija??
< Poruku je uredio Emina* -- 24.3.2009 15:51:02 >
24.03.2009, 17:07
Blue rose RR
4361
Naravno, da želim, ukoliko bude bila u mogućnosti da "Bambi" nabavi.
Hvala unaprijed.
24.03.2009, 17:19
hanabanana
4435
Imamo dosta dječijih knjiga, a ovih mojih ima i previše, ali si ja ne mogu pomoći. U početku sam ja kupovala knjige, a sada Hana samo bira. Mi imamo dosta primjera " Pauke iz Stojutarske šume ", basne, pjesme, 365 priča. Pouke i basne je sama Hana izabrala.
vodim je s vremena na vrijeme u knjizaru, pa ona razgleda, ako joj se nešto dopadne ja objasnim o čemu govori slikovnica ili knjiga i onda ona odluči da li će je uzeti ili ne.
24.03.2009, 17:21
hanabanana
4435
Zaboravih, ja sam joj u Mercatoru kupila one dječije knjige iz dječije lektire, bile su 1 do 2 KM. ( Coco u Parizu, Emilova družina, Pinokiju, 20 000 milja pod morem....itd )
24.03.2009, 17:24
jasmina_mm
964
Nije vezano za temu al imam jedno pitanje ja jos ne kupujem slikovnice ali smo ih zaista dosta dobili i vec se poceo interesovati njima. Doduse to su slikovnice tipa farma sa magnetnim zivotinjama, pa slikovnice o alatu koji se moze izvaditi pa ponovo namjestiti tipa puzzle ali je to krupno pa se moze igrati s njima. Imamo i slikovnice puzzle ali to smo ostavili kad malo poraste. I razne druge Interesuje me da li je rano da mu pocnem kupovati slikovnice i gdje naci najpovoljnije Moj sin ima godinu i pol unaprijed hvala
24.03.2009, 17:30
hanabanana
4435
Ja sam Hani kupovala u još manjem uzrastu. Prva knjiga joj je bila Medvjedić prića, i zaista je bila zainteresovana za nju, na taj način se uči prvih 1000 riječi.
Ona u početku nije slušala čitavu priču, ali kako je rasla tako je i pažnja bila duža. Već od druge godine ili dvije i pol godine sama je počela birati knjige koje želi. Tako je odlučila da neće više bajke, nego hoće basne. Izabrala je svoju prvu Haidi i zaista je ko opčinjena slušala kada sam čitala.
24.03.2009, 17:34
jasmina_mm
964
I ja mislim da bih trebala, kad bude sajam knjiga otici cu malo da vidim, prosdli put sam nasla pravo zanimljivih ali je on bio skroz mali, a i povoljnije je nego u knjizarama
24.03.2009, 17:38
tea lana
2255
sajam je najbolji sto se tice izbora.Dosta izlagaca je bas bazirano na djecijem programu i encikopedijama.Ja sam Lani sa godinu i po kupila encikopediju Hiljadu zasto hiljadu zato.Nikad nije kasno ali ni pre rano kupiti knjigu.Samo je streba skloniti da bi docekala godine kad ce je dijete razumjeti.
24.03.2009, 17:43
jasmina_mm
964
tea, na sajmu je najbolji izbor i ja sam prosli put gledala bas tu knjigu i cini mi se da je kostala nesto manje od 30,00KM
24.03.2009, 17:52
tea lana
2255
Nisam sigurna tacno u cijenu jer sam jos kupila Malog princa i Ko je maznuo moj sir knjige koje tek sad procitam skontam sta je u stvari pisac htio reci.Mada sam ih i citala i sa 10g
24.03.2009, 17:56
jupajdi
435
Uskoro je sajam knjiga, nekad u aprilu, tako da mislim da će biti i ovih knjiga u kompletu kupiti, koje Maryam Amina spominje. Inače , ja na sajmu uvijek kupim po dvije-tri dobre dječije knjige, jer se isplati, a svi volimo čitati.
24.03.2009, 19:30
hanabanana
4435
Ja se nadam da ću naći izdanja koja ovdje na žalost ne mogu kupiti. - Buda za laku noć - Čarobne svjetiljke. Neda mi se opet naručivati preko Hrvatske.
Nekada me takva tuga uhvati što kod nas nema ništa novo kupiti, sve ovo što ima sada bilo je i prije 30 godina.
24.03.2009, 20:09
Amrino
2613
Ja od samog pocetka Hamzi kupujem slikovnice. Prvo su to bile one "kartonske" da ih ne moze poderati a najdraza mu je bila i jos uvijek je ona sa zivotinjama. Ima ih nekoliko i uziva u njima. U svakoj zna sve "pokazati". "Gdje je Crvenkapica/ zeko/ vuk/ cipele...?"- i on odmah pokaze. Cak i ako dobije novu slikovnicu pitam ga i sve prepozna iz onih starih... Ja uzivam u knjigama i nadam se da ce i on... Imam dosta svojih "djecijih"...koje ce naslijediti...a planiramo kupiti jos . Moj tata mu je za prvi rodjendan kupio komplet Oxford enciklopedija za mlade .
24.03.2009, 20:23
remzy
1380
e drage moje ,posto imam troje djece,a dvoje koje se vec sluze sa kjigama ,slikovnicama...u mene ti po kuci same knjige ,slikovnice,bojanke... ,a i MM strasno puno voli da cita i cini mi se kad god izide napolje da donese neku knjigu e sad mi ti obavezno pratimo kad je sajam knjiga i tad najvise i kupimo,tako da oni imaju dosta knjiga -Kuranske pripovijesti,najljepse bajke,1001 Noc,te slikovnice sto je izdao Svjetlost-domace i divlje zivotinje ,zatim gardaroba koju nosimo,raspoznavanje predmeta,...ima toga dosta,a sad planiramo kad bude sajam da kupimo ovu kolekciju sto je MaryamAmina spomenula jer smo kasno primjetili da je to u prodaji,a vec je i izislo nekoliko brojeva ,pa nestignemo sad ,vec cekamo sajam...
24.03.2009, 20:48
Emina*
1639
Remzy, tek je izasla 7 knjiga, mislim da mozes vec od 5-og broja naci na trafikama, jer neke to ne prodaju sve, pa se nakupljaju, i ostaju im stari brojevi.. Izaci ce ukupno 20 knjiga od Disney-a, i meni su super, sve do jedne... Ako ti neka npr zafali, mozes na trafici pitati tetu da poruci, i oni ti donesu ono sto si propustila... Ne znam hocel na sajmu biti tih knjiga, jer su u izdanju casopisa 24 sata, i izlaze sedmicno... Opet, nemam pojma, mozda se budu prodavale na sajmu, ali ja ih dosad nisam vidjela po sajmovima (ove kolekcije su izlazile jos par puta, prije par godina)
24.03.2009, 20:55
remzy
1380
Emina puno ti hvala na informaciji , i cini mi se da cu ja vec sutra da potrazim bar zadnja dva broja ,samo ako mozes da mi odgovoris koja su otprilike zadnja dva broja ,pa das ih trazim i naravno da cu sutra pitati tetu u trafici kako da dodemo do ostali brojeva!!!?? jos jednom da se zahvalim tebi i da ti kazem da si pravo ljubazna HVALA!!!
24.03.2009, 21:05
Emina*
1639
101 Dalmatiner
Bambi
Mala sirena
Knjiga o dzungli
Pepeljuga
Dama i skitnica
Trnoruzica
Snjeguljica
Petar Pan
Alisa u zemlji cudesa
Ljepotica i zvijer
Aladin
Kralj lavova
Tarzan
Pinokio
Dumbo
Robin Hood
Lijo i Lujo
Auti
Potraga za Nemom
Jel' tako da su divne Dosad ih je izaslo tek 7, kako sam ti i napisala.. Znaci Trnoruzica je izasla prosli petak.... Ja sam zaista vidjala po trafikama (s obzirom da nama fali prva), da jos uvijek neke imaju cak i od 4. broja.. Malo samo pogledaj, pa ces vidjeti da ces ih naci... Mozda neces naci ove na pocetku, ali ako nadjes neku finu tetu da radi u trafici, mozda bi ti ona mogla naruciti, pa da ti oni donesu... Ja sam pitala za 101. Dalmatiner-a, i rekla mi je da dodjem sad u petak, pa cemo vvidjeti jel uspjela... Evo ti link, pa pogledaj kako izgledaju knjige.. Valjda ces se snaci... Meni su divne, i izgledom i svime