cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Distonia kod beba

clock-img

30.10.2008, 12:51

clock-img

žana o8

pencil-img

707

Nadam se da sam dobro napisala naslov. Naime,prijateljicinom dječaku kojem je 4 mjeseca pedijatar je dao dg distonya, jer mu glava zaostaje za tijelom prilikom podizanja i preporučio vježbice kod fizijatra.  Ona je totalno skrhana iako je ja tješim da se vježbama sve može riješiti.Jel još neko imao ovakav slučaj ,pa da je skupa utješimo,jer i ona posjećuje ovaj forum?

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.5.2010 22:55:13 >

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

clock-img

30.10.2008, 13:03

clock-img

žana o8

pencil-img

707

Uh piše se distonia bez y ,i to je sindrom. A da beba je imala i zgrčene šakice iako je 4 mjesec.

clock-img

30.10.2008, 13:09

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

http://www.cybermed.hr/index.php/pbl/portal_za_pacijente/registar_pitanja_i_odgovora/medicina/fizikalna_medicina_i_rehabilitacija/distonia_torticolis

Da li je ovo to?Nisam upoznata sa tom bolescu,nadam se da ce beba biti ok.

Hamza 11.3.2008.

clock-img

30.10.2008, 13:14

clock-img

žana o8

pencil-img

707

E ovo što si ti dala je kod odraslih , a kod beba to znači da zaostaju u motoričkom smislu od druge djece svoje dobi. I kažu nije bolest, nego sindrom,te  s tom djecom samo treba vježbati stručno.

clock-img

30.10.2008, 13:20

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Da,upravu si,sad sam bas trazila po internetu o tome,to se vjezbama moze povuci,samo redovne terapije i sve ce biti ok.Reci prijateljici da se ne sekira.Pusa malom djecaku.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

30.10.2008, 13:22

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Nemam takav slučaj u bližoj okolini, ili ljudi ne pričaju o tome, ali pratim malo na dva dr.foruma. Vidim da se cure ne sekiraju, samo je važna redovna vježba. Nadam se da su tvojoj priateljici rekli koje tačno vježbe da radi i koliko dugo.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

30.10.2008, 13:31

clock-img

žana o8

pencil-img

707

Rekli su joj da malca stavlja potrbuške i neke "avion" vježbice za kući , a fizijatar radi neke druge vježbe. Al mi nije jasno  kako je to pedijatar otkrio tek u 4 mjesecu iako ga svaki mjesec redovno vodi na kontrolu i vakcine. Inače bebać je super, veseo , jede ,igra se , ma sve 5.

clock-img

30.10.2008, 20:29

clock-img

kristijan

pencil-img

126

to je meni pedijatar rekao za vratić bebin ali drugi mi je rekao da je samo trom jer ima malo previše kilauser posted image ništa strašno samo nek sama pomalo vježba kod kuće ali za taj refleksuser posted image nek ipak ode na fizijatriju malo vježbica ništa strašno viđala sam i to bit će sve ok

clock-img

30.10.2008, 20:32

clock-img

Hannah

pencil-img

277

Distoni nije nikakva bolest, vježbama kod fizijatra se sve može prevazići. Imaš detaljnu temu na www.forum.hr i tu možeš vidjeti koliko djece je dobilo tu dijagnozu i kako se sve popravilo nakon nekog vremena user posted image

clock-img

31.10.2008, 10:13

clock-img

žana o8

pencil-img

707

hvala svima na odgovorima.user posted image

Zadnji članci

article-img