potpisujem
ja malenog isto nisam dala da ga diraju do prve vakcine, sada mi je svejedno... naravno da sam u prvih mjesec dana uvela "režim" da ljudi koji dolaze u stan prvo operu ruke, a ako je neko od bliže rodbine za koga sumnjam da će ga čak i ljubiti njima naglasim da moraju i da se umiju, i to je i dan danas tako, mada ga stvarno ljube samo deda i nana i nas dvoje, i ponekad neko dijete... jedino što sam ja imala sreću da me niko, ama baš niko nije niti krivo pogledao kad "izdam naređenje" a kamoli da se neko durio... svašta...
drage moje, ja mislim da nema bojazni ako ga ljube odrasli... čak šta više, neka od vas spomenu prenos bakterija i stvaranje imuniteta na iste i ja se s njom potpuno slažem...
jedan primjer, prva mi rodica ima bebu staru nepunu godinu... mazila ga, lickala ga pazila i sve to što radimo sve mi... ma nije dala nikom da mu priđe... kad je malom bilo 6 mjeseci jadna morala da se vrati na posao a malog ostala čuvati nana... se je bilo 5 dok se nana nije prehladila i nije smjela da ostane sa malim... rodica ga odvela u obdanište... bio par dana a odmah poslije toga su ga smjestili na kliniku na ispitivanje jer se mali razbolio... još ne znam šta je konačnica svega ovoga (jer je to upravo u toku) ali mi je rodica rekla da joj je doktorica rekla da se "previše brinula" oko bebe i da beba ima jako slab razvijen odbrambeni sistem...
stoga majke, prirodno je da se brinemo za naše anđele, ali dajte si neku granicu... nemojte da im nanesemo više štete nego dobrog svojim pretjeranim strahom i brigom...
sve vas ljubim!!! i vaše bebice, hehehhehehheehhe.....