Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Pozdrav Dobila sam kao terapiju za PCOS ali ne znam kako se piju to sam malo pomiješala nešto i je spominjao da se počne od 5 do 7 dana ciklusa ali ne znam koje pa ako mi pomognete dobro će mi doći i još nešto je li bilo ikome bolje nakon pijenja diane 35 sa jajnicima
hvala
06.10.2008, 13:27
Blue rose RR
4361
Diane pijem kao kontracepciju, i ujedno protiv PCOS, ali te druge navedene tablete, nisam pila. Što se tiče učinka na jajnike, nisam sigurna izuzev da imam manje upala nego inače.
Moram priznati da pijem tablete tek treći mjesec, i planirala sam nakon šest ukupno mjeseci otići na pretrage.
06.10.2008, 14:00
lara84
33
sto se tice diane 35 ja sam ih pila dugo, i puno su mi pomogle, jer ciste nema sad ce u januaru 2 godine,.Pomogle su mi i sto se tice dlacica na licu(dobila sam ih od dabrostona),samo sam se malo udebljala.Ali akpo vodis racuna o prehrani, bice to u redu.Za mene su dijane 35 br.1
06.10.2008, 14:19
tweety
1407
Ne bi trebale biti Diane 35,jer se one počnu piti prvi dan menge.Može bit da su u pitanje te druge.Ja sam Diane pila dugo jer imam PCOS,ali evo hB trudna sam po drugi put i uskoro aBd očekujem drugu bebicu.
06.10.2008, 18:47
emy
288
u pravu si tweety diane se pije od prvog dana i pravi se pauza od 7 dana nakon terapije (21 tableta) ja ih pijem vec treci mjesec kontrola je za 15 dana pa ti javim medolino kakvi su rezultati
06.10.2008, 21:01
medolino
207
Hvala cure puno onda su to ove druge i kaže i doktor da ću biti zadovoljna jer su one i za akne kojih imam a imam još judno pitanje je li se nakon 7 dana pauze počnu opet piti pa dobila ili ne M jer meni reće dok da se piju al mi nije logično ili šta ako dobijm prije tih 7 dana šta onda
06.10.2008, 21:42
emy
288
nakon 21 pilule koliko ih bude u pakovanju napravis pauzu od 7 dana u tih 7 dana trebala bi dobiti obicno 2 ili 3 dan nakon prestanka uzimanja posljednje pilule (meni je prosli mjesec bilo nakon 4 dana ) kada prodje 7 dana ponovo ih krenes piti i ciklus bi trebao biti svako 28 / 29 dana barem je kod mene tako iako mi prije njih nikada nije bilo redovno nadam se da sam pomogla
07.10.2008, 00:08
tweety
1407
kao što ti je emy već rekla,kad uzmeš zadnju pilulu sa te table napraviš pauzu od 7 dana i u tih 7 dana trebala bih ti doći ja sam recimo tablu uvijek završavala petkom,a iduću bih počela subotom,i bih mi dolazila utorkom.tabletu sa nove table uzimaš bez obzira traje li ti još ili ne,važno je da je uzmeš na vrijeme jer ako preskočiš dan poremetiš sve.nadam se da smo ti malo pojasnile.
07.10.2008, 12:03
medolino
207
ma naravno da ste mi pomogle i to puuuuuno jer nisam nikad pila pa zato
a meni nikad nisu bili tako kratki ciklusi jer je najkraći bio 32 dana al eto super
a jel to znaći da će mi prva M kad počnem piti biti kraća od 28 dana jer dobvijem u toj pauzi od 7 dana i sorry ako sam dosadna ili naglupa ali ja volim sve da pitam
i cure super ste i hvala
pa neće li Bog dati da poslije ovoga budem i ja što želim i vama svima vrlo brzo već ovaj mjesec da se primilo
07.10.2008, 12:30
maslačak82
356
Da budem iskrena, ja nisam obraćala pažnju koliko je ciklus kratak i sad kad razmislim i bio je jer kada bih radila pauzu od tih 7 dana nakon 21 dana uzimanja M je stizala dva-tri-četiri dana poslije što znači da sam imala kraće cikluse nego sada. A što se tiče te zbunjenosti, ajme majko, meni rečeno da prvu pijem s prvim danom M i pauza, u međuvremenu dobijem i ja nisam znala što sad? Panika! Kako da krenem sa drugom tablom tbl. zvala svoga gin. nije se javio i uzela tel. imenik, valjda sam zvala pola Zg ginekologe da mi kažu kako dalje?! Presmiješno kada se sjetim!
07.10.2008, 13:19
emy
288
kada sam ih krenula piti bio 1 august pila 21 dan i opet dobila 25 ( drugi put u mjesecu) pravo sam se bila prepala ali dr. rekao da je to normalno kako bi ciklus postao redovan i nakon toga u dan ako budes blago krvarila(kapica dnevno) prvi mjesec koristenja to je normalna nus pojava meni se to desilo i da, bolne grudi
07.10.2008, 15:48
maslačak82
356
A ja sam htjela skočiti kroz prozor Mene ćopila depresija, samo plakala po čitav dan, dr. mi rekao neka probam još sljedeći ciklus i da prekidam ako bude po starom, hvala Bogu sve bilo u redu, adanas se pitam čemu..sada ne mogu zanijeti, ne mislim zbog tableta, nego zbog drugih stvari, nisu mi ni onda trebale, al ajde znaj..
10.10.2008, 21:58
medolino
207
Hvala vam cure puno a ovaj forum bolji nego ijedan ginekolog
a danas sam popila prvi tabletu i vidjećemo šta će biti
i eto slijede 3 mjeseca pauze
pa u akciju u nadam se da će ovo da pomogne
i da krene ta lista puuuuuunnooooooooooooo bolje nego septembar ne ponovilo se
11.10.2008, 09:04
emy
288
meni nije dao te druge tablete gynophilus zasto su one, zanima me jer nam je ista dijagnoza i terapija sretno
11.10.2008, 23:23
medolino
207
vjeruj da nemam pojma rekao i je da njih koristim ako mi ne bude sve ok sa iscjedkom ako ga bude bilo nekog čudnog naravno a meni je dao još i betadine vaginalete njih sam koristila i prije u julu i nakon jednog pakovanja od 14 vaginaleta meni je M se uredovila i dolazi svakih 32 dana što nije bio slučaj jer mi je bila dosta neredovna jedan mjesec 33 drugi 40 pa treći 35 pa 48 i nikad kraja nije bilo a od jula sve hvala Bogu na vrijeme ko sat tako da ti ni ja ne znam za šta su te gynophilus ali betadine su za gljivice bakterije i tako to ako ima narno uništi i ja sam zadovoljna
16.10.2008, 21:33
emy
288
medolino evo mene sa informacijama nakon kontrole cistica trenutno nema, diane je pozitivno djelovao na moje jajnike ali rekao mi je da ce prva nakon prestanka uzimanja biti drugacija, prekratka ili predugacka kontrola mi je opet za 3 mjeseca a do tada sto vise akcije i opusteno nista mi drugo nije dao da pijem ali je preporucio cajeve poput mace ocajnice i vrkute zelim ti puno srece
17.10.2008, 21:51
medolino
207
emi pa to su super vijesti
a i mni je kolegica rkla da poslije diane bude puno jajnih čelija onih dobrih tako da od sada u akciju i da nas što prije obraduješ sretno
18.10.2008, 20:19
medolino
207
užasno sam nervozna od diane pa da pitam kad će prestati ako će prestati
18.10.2008, 20:26
emy
288
ja sam stalno mjenjala raspolozenja od nervoze do hronicne depresije mozda dva mjeseca taman sam se bila navikla na njih na zalost morat ces izdrzati i tvoj muz s tobom
18.10.2008, 20:33
medolino
207
e baš to mi se i dešava i već ne znam šta da ardim jer mi slijede još 2,5 mjeseci
18.10.2008, 20:38
emy
288
vjeruj mi da sam ja osjetila svaku nus pojavu koja je navedena a kada sam rekla muzu da ih ne trebam vise piti kupio sebi litar viskija da se pocasti toliko sam bila nepodnosljiva a da nisam ni bila svjesna zao mi je medolino sto te ne mogu ohrabriti ali sve je individualno zelim da te sto prije prodje
18.10.2008, 20:44
emy
288
i moram ti jos ovo reci nadebljala sam se dva kg iako sam stvarno pazila sta i kako jedem jer su mi rekli da se deblja od njih a dlacice su mi doslovno nestale
18.10.2008, 20:51
medolino
207
hvala emy puuuuno a meni MM vec kaže nemoj ti to piti
hvata me često ta nervoza i ko zna šta sve ne ja koja sam stalno smirivala skoro sve sad stalno tersam ali preguraću ja već to
a najviše mi je drago što mi se akne smirivaju jer iako imam 28 ko tinejđer sam a sada to prestaje i nema ih ili ima pokoja a prije ko lude i hvala na savjetima i baš mi je drago što mi odgovoriš i uputiš u ovo
18.10.2008, 21:04
emy
288
par puta sam dolazila u iskusenje da ih prestanem piti ali kada sam vidjela svoje jajnike na uzv, prije diane, kao biserna ogrlica a neki dan cisti ko suzica bas kao reklama za prije i poslije
i super mi je ta informacija za jajne celije nisam to znala
18.10.2008, 21:12
medolino
207
e da to mi reće kolegica i šali se sa mnom kako ću moći odmah zatrudniti jer je dosta odmah zatrudnilo a meni direktorica rekla nemoj doći u oktobru i reći ja a ona se šali prošo seprembar