Drage moje, molim vas ako koja zna dobar recept za dagnje da mi napiše. Dagnje na buzari bi bile idealne, ali može bilo šta. Hvala!!!!!
10.01.2009, 18:01
Visnja RR
15102
nemam pojma kako se sve to pravi ali zato bih sve to mmmmljac smazala ... zovi!
10.01.2009, 18:03
Adana
2777
kada ih napravim, ako budu jestive, slijedeće pravljenje bujrum na ručak/večeru!!!
10.01.2009, 18:09
anitaMO
1384
ocisti dagnje,stavi u serpu,malo persuna,bjelog luka i malo vina.kuhas dok se ne otvore.to ti jeto najlakse.
10.01.2009, 18:09
Crvena
1859
Ja pravim ovako: u duboku serpu stavim malo maslinovog ulja, zatim stavim dagnje (prevrnem ih koji put )A onda izvadim u posudu. U serpu u kojoj je maslinovo ulje (nadam se da su i dagnje pustile sok) stavim bijeli luk 2-3 (zavisi od kolicine dagnji), dosta persuna i konzervu pelata i malo prezle. Kad to prokuha, vratim dagnje u serpu jos 5 - 10 min. Kad serviram stavim malo limuna. Evo vec mi ide voda na usta. Nadam se da sam ti pomogla. LP
10.01.2009, 18:10
Crvena
1859
Mozda bi najbolje bilo da ja napravim i da vas pozovem.
10.01.2009, 18:12
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Crvena
Mozda bi najbolje bilo da ja napravim i da vas pozovem.
mmmmda
10.01.2009, 18:51
tea lana
2255
joj ja obozavam dagnje al svaki put nakon njih povracam kao da sam alergicna,dok ih jedem nije mi nista i ne znam stati,kao ni odoliti im.
10.01.2009, 19:35
triplemama
1097
Nama pravila gazdarica na moru a ja gledala potušili se jedući
Stavila dagnje u vodu da kuhaju i da se otvore. One koje se ne otvore baciti. Na maslinovom ulju propržiti luka malo više sa soli. Dodati bijeli luk, pa koncentrat paradajza i paradajza u komadićima. Dodati bijelog vina a u to prezlu umućenu sa vodom (ne puno). Dodati dagnje i još malo kuhati.
Ja te sve morske plodove dinstam na maslinovom ulju,dok se ne smekšaju,zatim dodam bijeli luk i lovorov list,zatim zalijem sa malo bijelog vina,i sve to ukupno dinstam nekih 30-40 min.(probaš) i na kraju plus začini(ima ona vegeta sa bosiljkom,peršunom i tim biljkicama) plus obična vegeta.Serviram sa limunom,plus prilog rižoto kuhani......obožavam morske plodove......ja po restoranima samo lignje naručujem,em pohovane em na žaru
11.01.2009, 00:18
Adana
2777
Joooj hvala vam svima!!!!! Svidja mi se recept sa lukom i jednim i drugim, vinom i paradajzom... Probacu ovo dan-dva. Kupila sam smrznute ociscene dagnje. Pomoc samo sta da im uradim? da ih prodinstam na ulju pa da dodajem ostale sastojke??
Mi obicno kada smo u Dubrovniku volimo otici na dagnje na buzari, i to u jedan restoran Poklisar. Mmmmmmm... puno su dobre. Pa danas vidjoh dagnjice, pa rekoh moglo bi se praviti...
11.01.2009, 10:46
mamy Sabina
1553
Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru. Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno) .One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom. Začinim solju,biberom, i to je to
11.01.2009, 14:33
tweety
1407
IZVORNA PORUKA: mamy2
Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru. Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno) .One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom. Začinim solju,biberom, i to je to
Uh ovo cu definitivno morati probati jer obozavam morske plodove!!!A ovo bijelo vino i alkohol u njemu,vjerovatno ispari,kontam radi dojenja,mada od te kolicine sumnjam da ista moze biti.
11.01.2009, 14:40
mamy Sabina
1553
Ispari Lala,kuhanjem ! Samo navali!
11.01.2009, 14:44
tweety
1407
Hocu vala ovo koji dan,samo da vidim kako mi je cojk raspolozen za to,ako ne bude moram mu smisliti nesto drugo
12.01.2009, 18:02
Romali
2753
IZVORNA PORUKA: mamy2
Ja ih malo ipak obarim i nastavim ovako. A obično ih pravim s integralnom tjesteninom.
13.01.2009, 06:38
andji
1215
Moj m uopšte to ne voli,ja uvijek pravim za sebe,jedva sam ga nagovorila da samo proba,on to sve zove 'žabci'
14.01.2009, 13:58
tweety
1407
Uhhh jesam se jucer najela dagnji mmmmmm mljac Pravila ih kao mamy2 i super su ispale!