cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Dagnje/kamenice/školjkice...

clock-img

10.01.2009, 17:53

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Drage moje, molim vas ako koja zna dobar recept za dagnje da mi napiše. Dagnje na buzari bi bile idealne, ali može bilo šta. Hvala!!!!!

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

10.01.2009, 18:01

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

nemam pojma kako se sve to pravi ali zato bih sve to mmmmljac smazala ... zovi! user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

10.01.2009, 18:03

clock-img

Adana

pencil-img

2777

kada ih napravim, ako budu jestive, slijedeće pravljenje bujrum na ručak/večeru!!! user posted image

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

10.01.2009, 18:09

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

ocisti dagnje,stavi u serpu,malo persuna,bjelog luka i malo vina.kuhas dok se ne otvore.to ti jeto najlakse.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

clock-img

10.01.2009, 18:09

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

Ja pravim ovako: u duboku serpu stavim malo maslinovog ulja, zatim stavim dagnje (prevrnem ih koji putuser posted image )A onda izvadim u posudu. U serpu u kojoj je maslinovo ulje (nadam se da su  i dagnje pustile sok) stavim bijeli luk 2-3 (zavisi od kolicine dagnji), dosta persuna i konzervu pelata i malo prezle. Kad to prokuha, vratim dagnje u serpu jos 5 - 10 min. Kad serviram stavim malo limuna. Evo vec mi ide voda na usta.user posted image user posted image user posted image Nadam se da sam ti pomogla.
LP


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

10.01.2009, 18:10

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

Mozda bi najbolje bilo da ja napravim  i da vas pozovem. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

10.01.2009, 18:12

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: Crvena

Mozda bi najbolje bilo da ja napravim  i da vas pozovem. user posted image user posted image user posted image



mmmmda user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

10.01.2009, 18:51

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

joj ja obozavam dagnje al svaki put nakon njih povracam kao da sam alergicna,dok ih jedem nije mi nista i ne znam stati,kao ni odoliti im.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.01.2009, 19:35

clock-img

triplemama

pencil-img

1097

Nama pravila gazdarica na moru a ja gledala potušili se jedući user posted image

Stavila dagnje u vodu da kuhaju i da se otvore.
One koje se ne otvore baciti.
Na maslinovom ulju propržiti luka malo više sa soli.
Dodati bijeli luk, pa koncentrat paradajza i paradajza u komadićima. Dodati bijelog vina a u to prezlu umućenu sa vodom (ne puno).
Dodati dagnje i još malo kuhati.


_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

clock-img

10.01.2009, 20:27

clock-img

andji

pencil-img

1215

Ja te sve morske plodove dinstam na maslinovom ulju,dok se ne smekšaju,zatim dodam bijeli luk i lovorov list,zatim zalijem sa malo bijelog vina,i sve to ukupno dinstam nekih 30-40 min.(probaš) i na kraju plus začini(ima ona vegeta sa bosiljkom,peršunom i tim biljkicama) plus obična vegeta.Serviram sa limunom,plus prilog rižoto kuhani......obožavam morske plodove......ja po restoranima samo lignje naručujem,em pohovane em na žaruuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

11.01.2009, 00:18

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Joooj hvala vam svima!!!!! Svidja mi se recept sa lukom i jednim i drugim, vinom i paradajzom... Probacu ovo dan-dva. Kupila sam smrznute ociscene dagnje. Pomoc samo sta da im uradim? da ih prodinstam na ulju pa da dodajem ostale sastojke??

Mi obicno kada smo u Dubrovniku volimo otici na dagnje na buzari, i to u jedan restoran Poklisar. Mmmmmmm... puno su dobre. Pa danas vidjoh dagnjice, pa rekoh moglo bi se praviti... user posted image

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

11.01.2009, 10:46

clock-img

mamy Sabina

pencil-img

1553

Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to



_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?


clock-img

11.01.2009, 14:33

clock-img

tweety

pencil-img

1407

IZVORNA PORUKA: mamy2

Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to



Uh ovo cu definitivno morati probati jer obozavam morske plodove!!!A ovo bijelo vino i alkohol u njemu,vjerovatno ispari,kontam radi dojenja,mada od te kolicine sumnjam da ista moze biti.


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

clock-img

11.01.2009, 14:40

clock-img

mamy Sabina

pencil-img

1553

Ispari Lala,kuhanjem !
Samo navali!user posted image user posted image


_____________________________

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?


clock-img

11.01.2009, 14:44

clock-img

tweety

pencil-img

1407

Hocu vala ovo koji dan,samo da vidim kako mi je cojk raspolozen za to,ako ne bude moram mu smisliti nesto drugo user posted image

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

clock-img

12.01.2009, 18:02

clock-img

Romali

pencil-img

2753

IZVORNA PORUKA: mamy2

Adana te smrznute dagnje ja pravim slično kao na buzaru.
Dinstam bijeli luk na maslinovom ulju ,samo malo da se zagrije i pusti miris,dodam dagnje(ne obarujem ih prethodno)
.One puste malo svojih sokova.U to dodam paradaiz pelat,peršuna,bosiljka,zalijem bijelim vinom.
Začinim solju,biberom, i to je to




Ja ih malo ipak obarim i nastavim ovako. A obično ih pravim s integralnom tjesteninom.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)



clock-img

13.01.2009, 06:38

clock-img

andji

pencil-img

1215

Moj m uopšte to ne voli,ja uvijek pravim za sebe,jedva sam ga nagovorila da samo proba,on to sve zove 'žabci'user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

14.01.2009, 13:58

clock-img

tweety

pencil-img

1407

Uhhh jesam se jucer najela dagnji mmmmmm mljac user posted image user posted image user posted image user posted image Pravila ih kao mamy2 i super su ispale!

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

Zadnji članci

article-img