IZVORNA PORUKA: ijaa
Probat cu se aktivirati na ovoj temi... Moj djecak 13. 02 puni 6 mjeseci.... Uspješno dojimo, koliko uspjesno ne znam... Uglavbom doji u lezecem polozaju... Sjedeci slabo umijemo i to bude jako kratko... Prevrce se na stomak i na ledja, tako cijelu sobu ja kazem prikobanja, bude tu i tamo neko povlacenje kao vojnik tek učimo.... Zubica nemamo, nismo imali ni neke grceve.... Kazem sad za sad dobra beba... Opasan je nigdje ga ostaviti ne smijem... Krenuli smo sa par kasikica dohrane... Pojede pomalo, ne zurim pa polako... Dok pohvatam ko sve ima na temi... Pa cemo da pricamo mozda ima neko bebu slicne starosti
Draga ijaa, aktiviraj se molim te, smaram tamo trudnice, a ovdje niko nece da e druzi sa mnom
Uspjesno je dojenje vjeruj i zlata vrijedi i tebi i
. I meni je u zadnje vrijeme najlakse lezeci dojiti. Ne ukocim se, beba bude mirna a i nekako se odmorim i dobijem snagu za dalje hahahaha.
Uh kod vas pocinje aktivna faza bas je tesko da ga pustis ista bez nadzora. Moja curica je jos mala, tek 3mj, pa se bar za to ne brinem jos. Ali zacas ce to proci.
Ma za dohranu ti je najbolje po svom nahodjenju ili da slusas jednog pedijatra/ sestru. Mi smo se odlucili za jednu pedijatricu i sta god ona kaze slusamo, jer smo se naslusali toliko razlicitih misljenja i svakom cak i pedijatri razlicito kazu. Od toga da dohrana ide sa 4mj do 6, ili 8mj. Ova nasa zagovara dohranu od 6 mj i mislim da cu tako i raditi ali nista na silu, pomalo. Nigdje nece okasniti.
Sta si odlucila za vakcinisanje, sjecam se da si pisala da ne znas sta ces za drugo dijete... Kakav im je imunitet i sta tu doktori sugerisu?