Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Mi koristimo sve proizvode od Nuk-a, kako je Uma napunila 6 mjeseci...sve sam joj kupila br. 2....ali npr. dudu odbija...a bez dude ne moze....cuci jos broj 1, nastavke za bocice br. 2....pije iz njih..ali strasno stuca poslije hranjenja...Da li se stvarno od 6 mjeseca mora preci na br.2 ili je to individualno?
16.04.2009, 13:43
manuela RR
2377
E baš sam i ja o tome razmišljala,jer meni je Emir recimo nuk cuclu br.1 prihvatio tek od 4 mjeseca(sad koristi aventovu ali isto je to) a da mu već sad guram br.2 mislim da je prerano i nikako mi nema logike da beba od 6 mjeseci i godinu dana koristi isti broj cucle
16.04.2009, 13:47
Okarica
1141
Meni je ona dvojka ogromna. Sada neće cucu nikako. Vjerovatno joj se zgadila ta velika. Meni je drago što se odvikla. Neki dan sam joj dala neku manju što je mm kupio u Merkatoru. Vrlo je simpa sa Vinijem, finog je oblika i puno manja od NUK-ove. Kad joj stavim cucu, odmah je izvadi iz usta i igra se s njom. Prestala sam da joj nudim. Što se tiče nastavaka za bočice, redovno se naguta vazduha, čini mi se da je otvor prevelik. Jedno vrijeme nije flašicu htjela nikako. Sinoć je za divno čudo popila čitavih 130ml. Dojila je pred spavanje, ali se za jedno sat vremena probudila uplakana. Morala sam je dići da podrigne i onda je nastavila spavati. Čini mi se da je i stomačić mučio. Mislim da je to sve od tog širokog nastavka za flašicu.
16.04.2009, 13:52
HanaBana
1182
Mi smo Hani do 8 mjeseci davali dudu br1, i nema nikakvih problema, tako da mislimo da je to individualno:)
16.04.2009, 13:55
Lamamma
17
Što se tiče NUK duda, njih ima s različitom veličinom rupica (vjerojatno i druge imaju ali to iz iskustva ne znam). S (oznaka je s unutarnje strane) je za caj, sokić, M je za mlijeko a ima i najsira za mlijeko + npr. rizolino i to. A što se tiče cucla, to je individualno kod djece..... kako koje prihvati....
16.04.2009, 13:57
Skvo RR
4542
Mislim da njoj otvor odgovara,,,jer M koristim za mlijeko, S za caj,,,,ali velicina je vec diskutabilna...
16.04.2009, 14:08
emma.L
2731
Mislim da je sve kako nam bebe odrede . Dali smo sigurno 40 ili 50 KM za dude pokušavajući je naviknuti (ne pitajte zašto, znam da su neki protiv toga, ali puno putujemo i jako je plakala u autu u početku). Na kraju smo je uspjeli navići na silikonsku avent flašicu da bi mogla popiti malo čaja, ali duda ni naopako. I neki dan joj pospremam sobu i nađem Chicco dude kaučuk 6+ koje joj je netko kupio i slučajno joj dam- nismo joj mogli izvući iz usta. Ema je jako sitna i ovo je bilo još prije mjesec dana, ali je tu ogromnu dudu prihvatila odmah. E pa ti budi pametan .
16.04.2009, 14:10
Okarica
1141
Žene moje, ja sam sad totalno zbunjena, nemojte mi se smijati. Dugo sam koristila nastavak za flašicu od NUK-a (kupljen u apoteci) na kojem sa unutrašnje strane stoji samo oznaka 1/. Nema nikakvog slova. Poslije šestog mjeseca sam u istoj apoteci tražila nastavak za mlijeko, za bebe poslije šestog i dala mi je neku sa otvorom 17/. Imam još neku sa oznakom 16/ ali je rupica puno manja. Kec i tu 16/ koristim za čaj i vodu. Gdje su vam ta slova? Imala sam još nekih par gumenih i silikonskih, ali sam ih bacila. Ove su silikonske.
16.04.2009, 14:12
Skvo RR
4542
Na prednjem dijelu....na kartoncicu...sa strane poprecno pise......Prvi put cujem za te oznake...Najbolje opremljena radnja u gradu sa Nuk proizvodima je ona na Otoci - gdje si kupila kadicu....mozes ih naci tamo.
16.04.2009, 14:12
Lamamma
17
Jesu li široki ili uski nastavci? Ja sam koristila široke, i tamo su oznake S i M.
16.04.2009, 14:16
Skvo RR
4542
Kod mene je siroki za caj s, a za mlijeko uski M....volim ovu oblu bocicu za caj i sokic, kupila sam joj i siroku za mlijeko, ali mi je robusna...pa sam se vratla na uzi model.
16.04.2009, 14:16
Okarica
1141
Skvo, hvala ti, baš ću otići da vidim. Što se tiče cuce br. 2, nemoj žuriti, ako nećeš da joj se cuca zgadi. Iris se odvikla od cuce upravo zahvaljujući toj cuci. Tvaput je probala i frljacnula je. Gadi joj se. Da vidiš samo kakvu facu složi . Ja sam zadovoljna što smo se riješili cuce. Pusa tebi i tvojoj ljepotici.
16.04.2009, 14:19
Okarica
1141
IZVORNA PORUKA: Lamamma
Jesu li široki ili uski nastavci? Ja sam koristila široke, i tamo su oznake S i M.
Drage žene, puno me pitate, možda ću da slikam ove svoje pa da vidite.
16.04.2009, 14:21
manuela RR
2377
Ja pojma nemam za te oznake a imam svakakvih nastavaka,gdje to piše?
16.04.2009, 14:29
Skvo RR
4542
Manuela, pise ti na kartoncicu sa desne strane, uzduzno.
16.04.2009, 14:30
Okarica
1141
Piše na unutrašnjoj strani. Piše Made in Germany, silicone i ta oznaka. Slikala sam ih ali nažalost ne znam postaviti sliku. Moram se malo educirati.
< Poruku je uredio Okarica -- 16.4.2009 14:38:03 >
16.04.2009, 14:32
manuela RR
2377
Eh žene moje našla sam ala sam ja informisana
16.04.2009, 14:37
Okarica
1141
Evo ovako izgledaju!
16.04.2009, 14:45
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: Okarica
Evo ovako izgledaju!
Kod tebe je uzi model, ali je oznaka misterija....
16.04.2009, 16:07
haidy
549
I ja koristim NUK, ali nikad nisam primjetila te oznake Moja ima 11 mjeseci, ali nece i dalje NUK 2 nastavak za flasicu , ali je cuclu odmah prihvatila. mislim da je rano sa 6 mjeseci preci na dvojku jer je stvarno prevelika. njoj je tek sad taman, ali dzaba kad nece.
16.04.2009, 18:41
Ivona
931
Kako ste samo uspjele neprimijetiti slova,Aide moje???!!! Nadam se da bebaci nisu morali piti mlijeko sa cucom za caj To je pravi dril M-mlijeko,S-caj i voda,L-kasa Mi nikada nismo koristili cucu varalicu,a na nastavke za flasicu br.2 smo presli tek kada je Selena napunila nekih 8 mjeseci. Meni su NUK cuce za flasicu zakon!Ja sam ih stavila i na CHICCO flasice,jer su mi one od kaucuka (koje uglavnom dodju uz njih)bljak...,a i one silikonske su preglupog oblika.
moje djevojcice imaju pet i po mjeseci, i ja sam skontala da jedu precesto, pored kasice jednom dnevno, piju mlijeko 6 nekad i 7 puta u 24 sata, a rijetko vise od 130ml. Zato sam kupila Nuk 2, ali nigdje nisam nasla da kupim M , nego sam im ponudila L Obje su povratile tog dana.
16.04.2009, 22:03
Ivona
931
Ajoooj ...,pa kako i ne bi povratile kada je rupa ogromna...,a one tiny U FIS-u uvijek ima svih velicina i vrsta,a tamo su i najjeftinije.Ako te neko ne posavjetuje gdje ih mozes naci u Sarajevu,ja sam cesto u FIS-u,pa cu ti kupiti i poslati po nekome ako zelis
i u DM prodavnicama imate NUK proizvode i najjeftiniji su tamo, ja se ne mogu sjetiti kada sam Lajli uvela dvicu cuclu, ali mislim da ne moraš žuriti, do 8.mjeseca može i jedinica Mi i danas koristimo flašice NUK i stvarno su zakon, silikonske, a kada bi postojale samo ne kaučuk, moja Lajla bi pila hapu iz onih flaša od soka iz granapa, meni se onaj kaučuk gadi, uh
16.04.2009, 22:57
magde
136
neznam dali znati kako da proverite jel je plasticna stetna toksicna napisala sam ali koliko ste procitali ne znam ima na sise na dnu sise triagolnik i i ma broj ako je 2 4 ili 5 su ok a ako je 7 ili 1 ili koji drugi br toksicna je uzasnoooooooo sta sve predizvikuju da vam ne kazem zato majke obratite OBAVEZNO paznju na taj broj/NUK SAMO NUK PLASTIKE SU OK cak i cicco nije ok. CITAJTE OBAVEZNO moja beba ne pije od one anatomske cucle cak se i davi sa nijjjim bljak ni su ok