Pozdrav drage mame... Moj A. sutra puni 7 mjeseci, i muku mučimo sa hranjenjem.. Do 6. mjeseca sam se pridržavala isključivo dojenja, on je izrazito napredna beba, iako uopće ne izgleda 'debelo', nekako se to rasporedilo.. Čak nam je doktorica sugerisala da ima jedan kg viška, ali da nije strašno obzirom da samo doji..
Međutim, ja sam od ovog mjeseca krenula raditi, tako da smo mi nekoliko dana prije 6. mjeseca počeli da uvodimo ostalu hranu.. Eh, tu je nastao problem.. Mislili smo da će jesti sve živo, obzirom da za svim grabi ručicama, međutim on je prvu kašicu koju smo izmiksali od banane i malo vode isplakao, i većinu ispljuvao.. Probali smo i sa jabukom, isto... Od tada smo pokušavali sa raznim voćem i povrćem, ali on neće ni da otvori usta.. Kupili smo i AD, obzirom da nešto mora jesti kada ja nisam tu - neće da ga primiriše.. Pokušavamo i sa prosenim pahuljicama, na više načina ih pripremamo, ali rezultati su nikakvi... Ja sa svih strana primam kritike da je to zbog toga što mu nisam ranije dala da proba drugu hranu...
Čaj i vodu vrlo rado pije, pa ga tako nekad zavaramo, iskoristimo otvaranje usta, ali to bude par kašikica, i to je sve... Da li, po vašem mišljenju (možda nečijem iskustvu), ima potrebe ići doktoru, raditi nalaze, ili je to jednostavno neka prelazna faza.. Bude me strah da nije gladan, ali opet, da li vrijedi ona: Kad ogladni jesti će..
Hvala vam puno unaprijed...