Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
vidjeh da mi je dr napisao da trebam uraditi ovaj nalaz...kako se radi, gdje se radi, placa li se ? Mislila sam od doktorice opste prakse traziti uputnicu.
11.01.2009, 16:48
bucko
51
Kako sam dosta s ljekarima u kontaktu, koliko sam u togu može...Nisam sigurna jel uputu daje opća ili porodična praksa ili neki specijalista...Za dijete svakako pedijatar...U DZ se ne plaća (K Sarajevo). Molim te, provjeri, da ne bude da sam te pogršno uputila.
11.01.2009, 17:22
Nadi
361
Pitanje je za šta antibiogram: za bris nosa i guše, može i za vaginalni bris, može i za urinokulturu. Da li si u Sarajevu? Samo javi i objasnićemo ti.
11.01.2009, 21:19
taze_mlada
377
nije naglaseno, stoji ovako: uraditi KKs, DKS, CRP, SUK i 3 urinokulture i antibiogram....
iz sarajeva sam ....
11.01.2009, 23:25
Nadi
361
Treba da odeš do svog porodičnog ljekara i on će ti dati upute za lab: 1.Kompletna krvna slika sa diferencijalnom (KKS sa DKS), šećer u krvi (ŠUK); 2.CRP (to možeš uraditi samo u DZ Ilidža); 3.Urinokulture sa antibiogramom (to možeš raditi u DZ Ilidža ili u na Bistriku- zgrada kod Hayata) ovaj nalaz je u stvari jedan. Nosiš tri dana urin da se vidi da li će porasti neke bakterije i ima li urinarne infekcije
12.01.2009, 09:35
taze_mlada
377
IZVORNA PORUKA: Nadi
Treba da odeš do svog porodičnog ljekara i on će ti dati upute za lab: 1.Kompletna krvna slika sa diferencijalnom (KKS sa DKS), šećer u krvi (ŠUK); 2.CRP (to možeš uraditi samo u DZ Ilidža); 3.Urinokulture sa antibiogramom (to možeš raditi u DZ Ilidža ili u na Bistriku- zgrada kod Hayata) ovaj nalaz je u stvari jedan. Nosiš tri dana urin da se vidi da li će porasti neke bakterije i ima li urinarne infekcije
hvala velika!! urino vec prije vadila, ciljala u one epruvete hahaha a vidis meni jutros napisala na istoj uputnici i pod 1. i pod 2.... a doduse i kad je pisala nije znala da li se moze uraditi u omer maslic... mozda bi bilo pametno da joj odmah odem da mi da uputnicu zasebno za CRP za ilidzu da poslije ne gubim vrijeme.... hvala u svakom slucaju!
15.01.2009, 09:21
Nadi
361
Nem na čemu mila. samo da nalazi budu ok! Pusa i sretno!