Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
moja beba ,koji ima tri mjeseca i dvadeset dana, već odavno ( jedan mjesec) čaška desni i ruku stavlja u usta. No u zadnjih nekoliko dana pojačano bali ili izlučuje pljuvačku od čega mu se zacvenila koža na obrazima pri čemu se pojavljuju i sitne crvene tačkice. ČIme mazati i kako to spriječiti
29.06.2008, 00:04
enna
697
Ja svojoj bebi lice mazem melemom i bas je cisto a imala je isto tako crvene tackice po licu i nestale su pokusala sam i sa kremama iz apoteke ali nista nije pomoglo sretno!!!!
29.06.2008, 09:10
Nedzmy
9
draga mamuška, bitno je da shvatiš da je to sve prolazno i da nije ništa opasno. dok su mojoj bebici rasli zubi i imala takvih problema ja sam koristila becutan kremu, jako mu je pomogla, a i njegova pedijatrica mi je savjetovala da koristim neutralne kreme kao što je penaten ili pavlovićeva mast. moja beba sada koristi babylove kremu za lice i jako je dobra ima ih kupiti u svim dm marketima
29.06.2008, 09:20
proud mom
169
draga mamuška... ja imam bebu od mjesec i 20 dana i mažem joj lice jekoderm kremom... nikada nije imala bilo kakve tačkice ili bilo što drugo.... znam da ćeš odmah reći: juh, pa ta krema smrdi... možda... ali je vrlo zdrava i nema mogućnosti nikakvih komplikacija od nje... a u ostalom, u apoteci možeš kupiti beogradsko "izdanje" koje je parfimirano i ima prelijep miris... košta ti svega 2,30 KM... nadam se da ćeš me poslušati i vidjećeš da pomaže... za dan ili dva će ti nestati taj "osip" sa bebinog lica...
pozdrav
29.06.2008, 09:24
Emina*
1639
Meni se maleni slicno osuo po licu neki dan.. Napravila sam caj od cvijeta kamilice, i stavljala mu na lice... Za dan se povuklo
29.06.2008, 21:25
kana
457
ja kupila mustelu na preporuku pedijatrice jer je rekla da ima atopije malo i nista,samo se jos gore cesao grrrrrr
30.06.2008, 08:09
ElmaB
4568
Ja koristim Bubchen kremu za lice sa bademovim uljem i pcelinjim voskom. Skroz je prirodna i jako sam zadovoljna!
ja koristim niveinu baby kremu za tijelo,ali samo posle kupanja krenemo od lica a zavrsimo sa nonama
03.07.2008, 11:36
hanabanana
4435
Obična voda, pusti kožu neka diše. Mi ne koristimo nikakve kreme. I kod kupanja se vodimo onom: Manje je više.
Naročito izbjegavaj parfimirane kreme.
03.07.2008, 11:59
dinaa
2141
Ja mazem lice bebe bekutan kremom
03.07.2008, 23:18
lejlašh
698
Merjem je isto imala neki osip sa otprilike tri mjeseca, samo se povuklo, nisam mazala ničim. Mislim da je to normalno za većinu beba, i nije potrebno mazati lice, samo redovno pranje i sušenje pamučnim pelenama. Pusa za sve bebače
I Nejla je isto imala osip sa 3 mjeseca po stomaku. Mi je odveli dermatologu da je pregleda i dala nam tecni puder da je mazemo i bepanten kremu. Povuklo se od toga, i nije se vise ni pojavljivalo. Sad ne mazem je vise kremama(samo kremom za suncanje kad izlazimo napolje), sto manje to bolje da se koza navikne i nema nikakvih problema.
03.09.2008, 13:06
Gigana
695
Mažem lice Becutan kremicom samo poslike kupanja, a ako se pojave neke tačkice i crvenilo od silnog guranja ručica u usta, onda koristim bepanthen mast (nikako bepanthen kremu, krema mi nema nikakvog efekta). Inače, ovu mast uvijek koristim ako se bilo gdje pojavi crvenilo. Pored nje, dobar mi je i Jekoderm. A tu je uvijek i dobra stara bademova mast.
04.09.2008, 00:36
batterfly
915
Becutan kremu mazem redovno ali iskljucivo radi mirisa...mislim da nema nekakav ucinak sto se tice tvog problema...iskreno to je samo "sminka"da ti beba mirise... A i meni je sin imao osip kao mala bebica i odvela sam ga dr. i preporucila mi je "ACIDI BORICI" sol 3%...To ti je neka ko vodica -sol i to stavis na sterilnu gazu i lagano "ocistis" na mjestima gdje ima crvenih tackica!!! Meni je pomoglo...i pomaze jos uvijek...to imama stalno u kuci...i pravo je dobro!!
04.09.2008, 14:22
mivica
223
ja svom malenom svako vece skuham fildzancic prirodne kamilice, pa mu lagano sa tuferom ocistim i okice i lice, a onda takodjer kao proud mom, namazem lice ribljom mascu (jekoderm)!!! Ma nema cak potrebe da uzimas parfumiranu riblju mast, meni bebe uvijek mirisu pa i kad ga namazem jekodermom
04.09.2008, 21:34
adannn
946
ako je u pitanju pelenski osip po licu ili po tijelu koji je karakterističan za bebe najbolje je upotrijebiti Pantexol kremu ili Advantan mast.Zaista za par minuta nestane osip s tim što se jedna koriti danju a druga noću ali nije bitno obje su efikasne i odvojeno.Mogu se pronaći u apotekama zaista su
04.09.2008, 22:19
Amrino
2613
IZVORNA PORUKA: hanabanana Obična voda, pusti kožu neka diše. Mi ne koristimo nikakve kreme. I kod kupanja se vodimo onom: Manje je više.
Naročito izbjegavaj parfimirane kreme.
Isto ovako. Cak se ni po guzi vise nicim ne mazemo- i hvala Bogu nikad nikakvih problema.