IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Pahuljice, nemam direktno islustvo, ja sam imala dva carska, i za sad to je to.
Mislim da ti je najvažnije da te tokom trudnoće prati neki kvalitetan ljekar, na dobrom UZV-u, posebno u završnoj fazi trudnoće.
A višestruki carski rezovi nisu nikakva nepoznanica, vani se radi i više od 4. Naravno da su rizični, al i to zavisi od žene do žene. Kod nekih je problem i drugi, kod nekih nije ni 6.
Nađi ljekara kojem vjeruješ i lagano naprijed.
za sad se vodim u domu zdravlja kojem pripadam, al sam svakako planirala za nekih mjesec dana trudnoću nastaviti voditi u nekoj od savremenijih klinika, mislim, onih koje posjeduju savremeniji uz.
budući da imam ružno iskustvo sa Koševom, gdje sam prvu bebu nažalost izgubila, druga dva sam radila u vojnoj i imam samo rječi pohvale za njihovo komplet osoblje...
al' sad, s obzirom na situaciju u kakvoj sam, samim tim što mi je ova trudnoća po njihovim riječima rizičnija od prethodnih, u velikoj sam dilemi gdje da nastavim s vođenjem trudnoće.
čitala sam i ja da su vani višestruki carski česta pojava, al za sad, među našim doktorima, nema istomišljenika...
ono što me još više buni jeste činjenica da se i mišljenja naših ljekara u tom pogledu razilaze...
upravo iz tog razloga bih voljela znati da li je neka od vas bila u istoj situaciji ili možda poznaje neku takvu, a da je u Sarajevu rađala...
u svakom slučaju, hvala puno na mišljenju...