Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Sad sam u petom mjesecu trudnoće i počeli su jajnici da me bole, bila sam kod dok. opšte prakse i rekla mi je da je to ok. da me beba pritišće i da nije nikakva upala, a ja imam strašan iscjedak u vidu bijelog pranja, zna li iko smijem li piti brusnicu?? Za Uvin znam da nesmijem u velikim količinama ali šta znači to VELIKA KOLIČINA????
< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 11:24:46 >
03.10.2007, 16:15
leka
94
draga paris ja kroz čitavu trudnoću i evo i sada pred porod imam palu mokraćnih kanala, dva puta sam pila antibiotike a brusnica i uvin čaj su mi svakodnevnica i moj doktor (Bećiragić iz Opće bolnice) mi na svakom pregledu kaže da uvin čaj pijem mjesto vode znači baš puno a u apoteci mi svaki put kažu da nije dobar za trudnice zbog zgrčenosti mišića ili sl. nisam ni obraćala pažnju ali ako je to i tačno sada mi ništa ne znači jer sam ga pila 9 mj
03.10.2007, 16:47
Suncica*
597
Draga Paris, najbolje je da se konsultujes sa svojim lekarom i uradis PAPA test i vaginalni razmaz..Ja sam imala slican problem u trudnoci i moja lekarka mi je prepisala vaginalete "ginodaktanol"..uopste nisu stetne i obnavljaju floru u vagini, cak se preporucuje 3 nedelje pred porodjaj da se koriste.. Ja ih jos uvek ponekad koristim i veruj da nemam bas nikakvih problema.. Nadam se da sam barem malo pomogla.. Pozdravljam te..
04.10.2007, 14:04
Gigana
695
Draga Paris,
brusnicu mozes slobodno piti, samo nemoj pretjerivati (u velikim količinama može izazvati krvarenje). Kad kažem velika količina, mislim na litre i litre čaja dnevno. Dovoljne su ti tri šolje od 2dcl dnevno. Ja sam imala na pocetku trudnoce iscjedak (koji je normalna stvar u trudnoci sve dok te ne peče) i moj doktor mi je davao vaginalete Kanesten ili Nistatin, uz čaj ili sok od brusnice. Lično mislim da je Kanesten bolji, jer su to vaginalete na bazi kantarionovog ulja i potpuno su sigurne za trudnice. Sušeni plod brusnice mozes i jesti, bez da praviš čaj, a i sokovi su odlični. Uvin čaj se ne preporučuje trudnicama i ja ga nikad nisam htjela piti. Svakako ti je najbolje da porazgovaraš sa doktorom koji ti vodi trudnoću i da ti taj doktor odredi adekvatnu terapiju ako je potrebna. Nadam se da sam uspjela barem malo pomoći.
04.10.2007, 15:01
leka
94
joj žene nemojte me sad zabrinjavati šta je onda s tim mojim doktorom koji mi non-stop trubi da pijem što više uvinog čaja?!
03.01.2008, 14:47
mišur
1329
Znam da su neki biljni čajevi štetni, ali zašto su štetni nemam pojma. Mene zanima koji su to čajevi i šta spada u te čajeve? Skontala sam za brusnicu, uvin čaj, ali šta je sa npr.Milford čajevima? Ja ih obožavam i pijem svako jutro, nije valjda da se i oni ne preporučuju....
03.01.2008, 14:55
Azure
469
Desila mi se ista stvar kao i tebi. Moja dr. mije prepisala brusnicu. Rekla je da mogu slobodno piti po dva litra dnevno, ali ja nisam pila toliko. Koristila sam i veginalete Kanesten. Bukvalno za pet dana iscjedak je nestao.
03.01.2008, 14:59
lejlašh
698
Mišure, smiješ piti voćne Milford čajeve, nisu preporučljivi uvin čaj, brusnica, metvica u velikim količinama, a smiješ piti i kamilicu slobodno. Za upalu molkraćnih kanala dobre su kopriva i breza, a najbolje je ako možeš naći Čaj protiv bakterija u mokraći za djecu i trudnice od J. Pančića.
03.01.2008, 15:01
mišur
1329
hvala puno na odgovoru
04.01.2008, 09:24
issa
198
I ja sam u petom mjesecu trdnoće i gotovo od početka imam iscjedak, ali me ne bole jajnici. Dr mi je rekao da su iscjedak i upale sastavni dio trudnoće. Pijem brusnicu, ali se ne ubijam njome.... Što se tiče biljnih čajeva, pročitala sam da je OK popiti mentu ili kamilicu, ali zeleni i čajevi poput njega NE.
08.02.2008, 00:35
kana
457
lejla otkud ti to da ne smijes piti uvin caj?? Muzevoj tetki( koja je sad u Svedskoj i tamo je rodila prekrsanu djevojcicu i trudnoca joj je bila rizicna)doktor je rekao da mora piti uvin caj i caj od brusnice??? Ne kontam
08.02.2008, 09:23
hanabanana
4435
Paris, trebaš otići po mišljenje kod svog ginekologa, a ne ljekara opšte prakse.
Ali što se tiče isjedka, to je normalno, kako na početku tako i predkraj trudnoće. Ako te ne svrbi, nije strašno. Ja sam to riješavala tuferima namočenim u kantarionovo ulje, preko toga dnevni uložak.
Naravno, ovo sve pod pretpostavkom da nema upale.
27.11.2008, 13:54
Arijana2
383
Da li je caj od sipka stetan u trudnoci,sad mi se pije,a ne znam da li je stetan
27.11.2008, 14:50
makana
772
hmmmmmmm ne znam što bi bio štetan, ja nisam čula da jeste
27.11.2008, 14:54
mamyca
1657
Caj od sipka sam i ja pila u trudnoci nije bilo nikakvih problema,isto sam pila i brusnicu,ali uvin caj mi je doktor rekao da ne pijem,vec samo brusnicu,jer sam se bila malo prehladila.
02.02.2009, 18:58
lilybeby
83
zdravo svima! moram se pozaliti na jako slabu probavu u trudnoci i da vas pitam zasto se cajevi koji sadrze senu ne smiju piti,jel samo zbog grceva ili stete bebi.ja sam jednom popila caj i nisam imala grceve,samo sam imala obilnu stolicu.hvala unaprijed
02.02.2009, 19:02
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lilybeby
zdravo svima! moram se pozaliti na jako slabu probavu u trudnoci i da vas pitam zasto se cajevi koji sadrze senu ne smiju piti,jel samo zbog grceva ili stete bebi.ja sam jednom popila caj i nisam imala grceve,samo sam imala obilnu stolicu.hvala unaprijed
cao,,lilybeby koji ti je mjes.???I ja imam problema sa probavom,recimo nemogu na wc.ja popijem kamilicu i stavim dosta meda odma me protjera A sto,se tice pijenja cajeva u trudnoci,ja sam pila uvin jer nisam znala da nesmijem,kad sam otisla u bolnicu lezat imala,sam jaku upalu rekli mi da pijem puno brusnice i stvarno to mi pomoglo da istjeram bakterije A za uvin,caj me galamili,pitali tko mi je rekao da ga pijem nesmijem pit uvni i nisam vise,niti bih pila.Brusnica Zakon!!!
02.02.2009, 19:17
biloko
164
Lilybeby, pokusaj sa cajem od mente...jeste da nema isto dejstvo kao cajevi koji sadrze senu ali dobro djeluje na probavu. To sam skoro i procitala u nekom casopisu, cini mi se Gusto. E da, pokusaj i sa suvim sljivama, one ce ti sigurno pomoci. Znam, jer i ja mucim muku sa probavom . Ovih dana je malo bolje...
25.02.2009, 21:44
poetesa
242
jako zašećerena kamilica!
25.02.2009, 22:03
aammina
178
i meni je dr Beciragic rekao za uvim caj i pila sam ga u trudnoci,sve 5 nis se ne sikiriki. ja sam uzela onaj u granulama pa i na posao ponijela i stalno ga pila(jednostavno je napraviti) a sto se tice stolice ohohoh ja sam imala problema i prije trudnoce,muke zive u trudnoci,donata sam popila da sad kad ga vidim muka mi dodje,ali mi je on naj bolje pomagao jer sam imala i zgaravicu uzasnu.... donat i bademi to mi je bio zastitni znak
26.02.2009, 06:55
poetesa
242
zanima me da li se smije popiti čaj za nesanicu koji sadrži valerijanu ili matičnjak ?
26.02.2009, 07:47
mamy Sabina
1553
Poetesa evo što sam uspjela pronaći vezano za čajeve od valerijane i matičnjaka