Tjestenina sa grill povrćem
Ringerajin kuvar: palachinken
- Tjestenina - penne ili fusilli
- Crvena paprika
- Tikvice
- Šampinjoni
- Dimljena pileća prsa ili goveđi pršut
- Pelat (ili svježi paradajz)
- Gauda ili sličan sir
- Začini: so, biber, bosiljak, vegeta mediteran
- Tjesteninu skuhati al dente, oprati pod mlazom vode.
- Paprike, tikvice i šampinjone narezati na manje komade i kratko popržiti na grill tavi, sa mrvicom maslinovog ulja.
- Izvaditi povrće, a dodati pelat/paradajz i kratko prodinstati. Po želji dodati vode i šećera, da se ublaži ukus paradajza.
- Vratiti povrće, dodati so, biber, bosiljak (ili vegetu mediteran) po želji bijeli luk.
- Gotov sos preliti preko tjestenine i naribati preko gaudu.
Bitno je da ni povrće ni tjestenina ne budu previše termički obrađeni, da bi se sačuvao izvorni okus.
Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept! |