cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Supa od graška

Ringerajin kuvar: Radich

Supa od graška

  • 500 g Grašak
  • 1 manja glavica luka
  • 1 manja Mrkva
  • 1 kašika Brašno
  • malo So, biber, ulje


  1. Luk i mrkvu očistite, ali ih nemojte sjeckati. Stavite ih, zajedno sa graškom u slanu vodu i kuhajte. Kada je povrće gotovo, sve procijedite. Luk izvadite i bacite, a mrkvu i grašak ispasirajte u blenderu.
  2. Vodu koja je ostala od povrća (300 ml, ako ima više prospite ostatak) zagrijte do tačke ključanja, pa umiješajte u nju malo ulja i brašno. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
  3. U vodu umiješajte ispasirani grašak, po potrebi još posolite i pobiberite, pa služite dok je toplo.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img