Supa od graška
Ringerajin kuvar: Radich
- 500 g Grašak
- 1 manja glavica luka
- 1 manja Mrkva
- 1 kašika Brašno
- malo So, biber, ulje
- Luk i mrkvu očistite, ali ih nemojte sjeckati. Stavite ih, zajedno sa graškom u slanu vodu i kuhajte. Kada je povrće gotovo, sve procijedite. Luk izvadite i bacite, a mrkvu i grašak ispasirajte u blenderu.
- Vodu koja je ostala od povrća (300 ml, ako ima više prospite ostatak) zagrijte do tačke ključanja, pa umiješajte u nju malo ulja i brašno. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
- U vodu umiješajte ispasirani grašak, po potrebi još posolite i pobiberite, pa služite dok je toplo.
Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!
Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept! |