Sladoled iz vaše kuhinje!
Ringerajin kuvar: Visnja RR
- - 2 l mlijeka
- - 600 - 800 gr šećera (ako volite baš slatko)
- - 1 limuntus
- - 500 g šlag pjene
- - 1/2 l vode
- Skuvati mlijeko sa šećerom, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa dodati limontus i dobro promješati. Staviti u zamrzivač da se zaledi 24 h.
- U dosta veliku posudu za mućenje (pošto je veoma velika količina), umutiti mikserom šlag pjenu sa vodom. Izvaditi zamrzlo mlijeko iz zamrzivača i postepeno uz stalno mućenje dodavati po 1 kašiku u umućen šlag, dok ne utrošite zaleđeno mlijeko.
- Mutiti dosta dugo dok se sve grudvice ne razbiju, tako da bude glatka smjesa.
- U ovu smjesu možete po želji dodati, neko voće, maline, višnje, a takođe i keks mljeveni ili rendanu čokoladu.
- Tu smjesu podjeliti u odgovarajuće činije i ostaviti u zamrzivač da se zaledi sladoled isto 24 h. Pri služenju možete ukrasiti po želji.
Uživajte!
Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept! |