cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Pismo djetetu na početku školske godine

clock-img

29.8.2024

Razmišljanje, šta reći djetetu na početku školske godine - mnoge roditelje, a samim tim i djecu, dovodi u težak položaj?

Pismo djetetu na početku školske godine

U tekstu ćete pronaći primjer za pismo koje možete napisati svom prvačiću. Polazak u školu je za dijete stresan – nova mjesta, nova lica, sve je novo, pa je ovo prilika da ga podsjetite na sve lijepo što ga čeka.

Dakle, šta biste poželjeli djetetu koje će prvi put krenuti u školu?


Pismo djetetu

Dragi moj đačiću!

Znam, škola možda djeluje strašno. Mnogo toga novog te plaši i ne znaš kako ćeš se uklopiti. Ali vjerovatno samo bespotrebno brineš, jer shvatićeš da mi odrasli zapravo previše komplikujemo stvari.

Kako god da se osjećaš, u redu je.

Ponosna sam na tebe i potpuno ti vjerujem. Vjerujem da ćeš mi reći kako se snalaziš u školi, šta je za tebe previše i gde ti treba moja pomoć.


PROČITAJ JOŠ: Dijete treba znati 5 vještina prije polaska u školu


Znaš, sa polaskom u školu čeka te puno zanimljivih, razigranih, nevjerovatnih, zabavnih, a ponekad i dosadnih i teških stvari. Kako kod kuće, tako i u životu uopšte.

Steći ćeš nove prijatelje, skrivene simpatije, "samo" drugove iz razreda, ali i neprijatelje, kako ih ti nazivaš. Poštuj svakog i zapamti da svako nosi svoju priču i skriveni bol. Čak i taj dečko koji te zadirkuje, i ona djevojčica koja te ne voli, nekada uveče potajno plače u svom krevetu i osjeća se usamljeno.

Zato budi ljubazan i saosjećajan i prema drugima i prema sebi!


I ne zaboravi da ne ideš u školu da bi dobijao same petice i da bi roditelji i nastavnici bili ponosni na tebe. Pokušaj da sjedeći u školskoj klupi, radoznalo upijaš šta će zanimljivo reći učitelj o svijetu i životu, svakog dana. Ako ti se nešto učini nejasnim, ne ustručavaj se, postavi pitanje. To je ono što ćeš pamtiti najviše, a možda i zauvjek. 

I šta god ja rekla, ovo je tvoja škola i tvoja prilika da naučiš nešto novo što će ti pomoći da ostvariš svoje snove. I nikada nemoj odustati od svojih snova. Moraš mi to obećati! Iako će odrasli pokušati da te ubjede da se snovi ne ostvaruju. Ali ne zaboravi da, da bi tvoj san jednog dana postao stvarnost, potreban je trud. Nešto ćeš pročitati, nešto ćeš naučiti, nešto istražiti, možda i otkriti nešto što niko ranije nije.

Nepokolebljivo vjerujem u tebe i tvoje snove!


PROČITAJ JOŠ: Šta je potrebno da dijete zna pred polazak u školu?


Zato ti na početku ove školske godine želim uspješno istraživanje svijeta, života i sebe, iz tvoje školske klupe. 

Želim ti što više školskih trenutaka, o kojima ćeš jednom pričati svojim unucima, a mojim praunucima!


Tvoja mama/Tvoj tata


Posebna napomena: Ovo je, naravno, samo predlog za pismo, najveći efekat će imati ako ga napišete "na svom jeziku" i iz srca. Budite iskreni prema svom djetetu, napišite mu sve što držite duboko u sebi, jer rijetko imamo priliku da riječima iskažemo ono što želimo. Kao što vjerujete svojoj djeci, vjerujte i sebi!


Izvor: Ringaraja.net

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img