cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Obarusa

Ringerajin kuvar: Medić*

Obarusa

  • Za tijesto :Brasno, jaje, mlijeko, voda, so.
  • Za preliv : Puter, pavlaka.
  • Sir i kajmak.


  1. Napravite tijesto malo jace gustine nego za palacinke.
  2. Podmazete pleh. Pecete jednu koru, kad blago porumeni premazete prelivom od putera i pavlake , onda drugi kat ide preko tog i sve tako redom dok ima se tijesta.
  3. Kada je sve gotovo. Isjecete na kocke. Kad se ohladi, svaku koru odvajate jednu od druge. Ispadnu kockice tanke.
  4. U preliv koji vam je preostao ubacite sir bijeli ( ja fetu ) a moze bilom koji, ikasiku dvije kajmaka. Prelijem po komadicima :)


Verijedi probati. Prijatno :)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img