cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Najbolje krofne

Ringerajin kuvar: bebacha

Najbolje krofne

  • 500 gr brašna
  • 1 jaja
  • malo soli
  • kesica kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 2 kasike ulje
  • 3dcl mlijeka (toplog)
  • 3 kašike otopljenog putera


  1. Umjesiti fino tijesto i ostaviti da se udupla,ili sve staviti u pekač za tijesto i pustiti da odradi posao :)
  2. Nakon toga razviti tijesto i čašom rezati krofne,ostaviti 15 minuta da naraste,preokrenuti ih na drugu stranu i ostaviti još 15 minuta.
  3. Zagrijati ulje i prziti krofne tako da gornja strana bude okrenuta prema dole.Peći ih u tavi-šerpi sa poklopcem.


Krofne se jako brzo peku pa paziti :)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img