cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Mađarica

Ringerajin kuvar: muaaa

Mađarica

  • 5o gr margarina
  • 200 gr secera
  • 3 jaja
  • 200 ml.mlijeka
  • 1 mala kasicica sode bikarbone
  • malo jace od 500 gr brasna
  • FIL
  • 20 kasika secera
  • 1l mlijeka,od tog oduzeti 200 ml.
  • 10 kasika gustina...(u starinskom orginalnom receptu stoji brasno)pomjesati s ovih 200 ml.smjesati kao smjesu za puding
  • 1 puter
  • Glazura
  • 2 kasike mlijeka,list margarina,2 kas.secera,cokolada za kuhanje.Istopiti sve na pari da se dobije glatka glazura


  1. Izrada
  2. Od gornjih sastojaka umjesiti tijesto korak po korak
  3. Prvo umutiti margarin sa secerom,dosati jaja umutiti,pa brasno i sodu bikarbonu.Umjestiti kao za pitu.Razdjeliti na 4-5 kugli.Svaku kuglu razvaljati oklagijom do velicine pleha na kojem pecete korice.Peku se na izvrnutom plehu na tem.200C.Vrlo malo da ne pregore jer ce biti pretvrde.Ispeci svaku i malo prekriti ili umotati u neku vecu salvetu da malo omeknu dok se priprema fil.
  4. Fil...uspinovati secer do boje karamele.U posebnu zdjelu umutiti gustin ili brasno sta vec hocete,sa ovih 200 ml.mlijeka.Kad je secer uspinovan dodati mu mlijeko pa kad prokuha i ovu smjesi gustina.Napraviti kao puding...bude gusce.U to dodati jedan puter i ostaviti da se hladi.Kad se prohladi redati korica,fil,korica,fil,dok se ne utrosi sve.Korica da bude na vrhu bez fila.Onda glazuru cokoladnu preliti preko toga i ostaviti na hladjenje


Vracanje u djetinjstvo je neprocjenjivo...zato je ovaj kolac vrijedan truda koji ce te uloziti u njega :)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img