cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Krem supa od tikvica

Ringerajin kuvar: Hanady RR

image

  • 2 tikvice
  • 2 glavice luka
  • 3 šargarepe
  • 1 čen bijelog luka
  • 200 ml pavlake za kuhanje
  • po želji so
  • biber
  • mješavina začina
  • peršun


  1. Na malo ulja prodinstati sitno sjeckan luk, pa dodati rendane tikvice i šargarepu, te sitno sjeckan bijeli luk. Posoliti,dodati kašiku mješavine začina, bibera po želji. Preliti sa 300 ml vode i kuhati oko 15 minuta.
  2. 2
  3. Skloniti sa vatre, pa propasirati štapnim mikserom. Dodati još oko 800 ml vode i vratiti na štednjak. Kad prokuha dodati i pavlaku za kuhanje, pa na laganoj vatri kuhati još 5 minuta. Na kraju dodati i sitno sjeckan peršun, po želji. Poslužiti sa komadićima prepečenog hljeba i pavlakom, po želji.


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

news-img

AENO ima novi revolucionarni uređaj koji olakšava život

“Probudite kuhara u sebi”, slogan je uz koji je predstavljen novi GastroLab uređaj brenda AENO. Nazvan je ultimativna gastro laboratorija, a u nastavku otkrivamo šta to revolucionarno donosi u naše kuhinje.

favorite-img

Oglasne poruke

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img