Beskvasni kruh od spelte
Ringerajin kuvar: Visnja RR
- 600 gr spelte (brašno spelte se kupuje u DM-u)
- 4 dl kisele vode
- 3 dl kiselog mlijeka (ili zamjeniti vodom)
- pola kašičice sode bikarbone
- kesica praška za pecivo (bolje bez glutena)
- par kapi limuna (i ne mora ako nemate)
- 2-4 supene kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 3 supene kašike izmješenih dozvoljenih sjemenki (chia, susam, suncokret, bundeva,lan...) ali i ne mora
- Sve pomjesati i peci u kalupu u zagrijanoj rerni na 200 C 40 min.
- Prije upotrebe umotati u krpu i pričekati da se ohladi.
- Dobro možete gricnuti malo hrskave korice.
Recept za bezkvasni (antiageing) kruh (uz doručak ili/ i uz ručak koji je bez proteina)
Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept! |