Blue rose RR
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Ovako,zivim u predivnom braku s predivnim muzem.Ne znam ni sama sta mi dodje,al nikako da uzivam u nasem braku,vec bezveze pravim problem od nicega,i ljutim se.Kad mi dodje taj trenutak,svasta kazem sta mi trenutno smeta,i prodje me. Da li se ovako ponašaš prema bilo kome: roditeljima, bratu, sestri, prijateljima, teti na šalteru u pošti?! IZVORNA PORUKA: Anoniman Njega povrijedim,a mene proslo,ja bih onda fino sa njim. Jesi li svjesna ( a očito da jesi, što se iz tvog posta priznanja vidi) koliko riječi nekoga (a pogotovo osobu koju voliš i koja te voli) mogu povrijediti, i da se te riječi izgovorene ne mogu vratiti?! IZVORNA PORUKA: Anoniman On sam kaze nema muskarca s kojim bi ti bila zadovoljna,i nema tog savrsenstva koje bi tebi odgovaralo.I jos kaze ja kao da imam dvije zene.Prvu volim najvise,i ne dam je ni za sta na svijetu,a drugu nikako ne volim. Zamisli, da kod njega u jednom momentu prekipi, i u tebi vidi samo "ovu ženu koju on ne voli"? IZVORNA PORUKA: Anoniman Ja sve to znam,svjesna sam,znam da sam grozna,poslije se izvinjavam,ne znam sta mi bude pa tako reagujem,ne znam nekad ni sama sta ustvari hocu od njega.Hocu da izvede djecu cesce,on to radi,poslije se naljutim zbog druge stvari.I sve tako.On je stvarno divan,i evo u ovom `normalnom` stanju kazem da mu bas ne mogu naci mahanu.Divan je i kao otac,i kao muz i bas se trudi,posebno kad mu ja ukazem na nesto,al dzaba.Ja sam takva. Nisi ti takva. Insani su podložni promjena, insani su prilagodljivi, insani žele da vole i da budu voljeni. To želiš i ti. I ti jesi voljena (to se zaključuje iz tvog posta opisa tvog muža, jer slabo koji bi trpio ono što ti radiš/kažeš. IZVORNA PORUKA: Anoniman Kako da se promjenim,kako da sebi pomognem,kako da jednostavno pustim da ide sve svojim tokom,da uzivam u braku,u djeci,u svemu sto imam,jer zao mi je,i znam da grijesim? Primijenit ćeš se onog momenta kada: 1. ga izgubiš (ne dao Bog), 2. shvatiš (narodski rečeno: kad ti dođe iz guzice u glavu) da ogroman broj žena je zlostavljano u braku, da svaka peta žena u svijetu bi poželjela takvog muža kraj sebe, i da imaš sve što insan poželjeti može. Ja se iskreno nadam da ćeš shvatiti da ne treba tražiti dlaku u jajetu, bilo u braku, bilo u odnosima s drugim ljudima, jer kratak je život. Ne znamo cijeniti ono što nam je bog dao, sve dok to ne izgubimo. I nemojmo zaboraviti: zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu-da ozdravi. Hvala Bogu pa smo/si zdravi(a), te se zamaraš ovakvim glupostima, i praviš od sebe šiparicu koja ne zna šta želi od života.