Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Krvarenje poslije porodjaja 17.8.2008 17:45:30
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: dina RR
Zanima me koliko je trajalo kod vas krvarenje poslije porodjaja?
evo meni je proslo 18 dana od poroda i jos uvijek krvarim... a vala toga bas nisam bila zeljna
kad li ce prestati....
ti bi da odma prestane kod mene je (morala bi sada slagat) ja mislim bilo oko 6 sedmica, al zna da prestane, i onda poslje par sati opet dode, tako sam ti se ja par puta radovala, al dzaba
RE: Krvarenje poslije porodjaja 17.8.2008 20:19:26
Amrino
Kod mene nije trajalo duze od dvije sedmice. Poslije sam imala nesto kao obilno bijelo pranje- ali sam zato onaj dan u bolnici krvarila kao malo ko...Cim bih ustala sa kreveta- ma uzas- kao da neko prospe kantu krvi. Sestre se uspanicile- pa zvale doktora- dali su mi neke tri tablete za zaustavljanje krvarenja. Mozda sam zbog toga krvarila tako kratko...Ko zna. Dobila nisam jos uvijek.
RE: Krvarenje poslije porodjaja 17.8.2008 20:38:01
bezelye
Evo da te i ja utjesim Pravo krvarenje je trajalo 30 dana (bas sam pratila, tacno u dan). Nekad se ponadam da je stalo. Ali samo par sati i opet "pljusne". Onda jos 10 dana ono malo "krmelja" i 40. dan GOTOVO!
RE: Krvarenje poslije porodjaja 17.8.2008 21:40:07
HINDA
kod mene nakon prve trudnoce 28 dana i nakon sto je 40 dana proteklo od poroda mjesecnica, a nakon druge trudnoce 36 dana i odmah kroz par dana mjesecnica, ali nije puno sve to vrijeme pomalo osim u prvim sedmicama cinilo mi se da je to nenormalono, al svi su govorili mora tako.
RE: Krvarenje poslije porodjaja 17.8.2008 21:47:57
Ivona
Joooj Dinci,kod mene je trajalo okruglo 2 mjeseca Nekad vise,nekada manje....,nekada mi se cinilo da prestaje,pa opet pljusne i sve tako.... Onda sam imala pauzu od 10 dana i stigla je prva menstruacija Ma,poludjela sam vise!Cijelo ljeto sa uloskom
RE: Krvarenje poslije porodjaja 17.8.2008 22:40:59
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: dina RR
i to je sve od covjeka do covjeka... moja seka ima dvije djevojcice od 16 i 11 god... i nikad nije bilo nikakvih upala hB
ne nemora znacit da se kod svakog desi, al se moze desit.... meni je uvijek babica govorila, dok mi stane, da je nazovem, bas zbog tih razloga, i tako sam i radila.
RE: Krvarenje poslije porodjaja 18.8.2008 10:02:31
nely
kod mene punih mjesec dana jos bio carski pa su dosta i usisali na licu mjesta,ali opet.. odmorila 20 dana pa opet menses,koji traje evo vec 14 dana,pa cu danas kod dokt.da pitam jel to normalno bas nam nije lako
RE: Krvarenje poslije porodjaja 18.8.2008 12:24:39
mamina princeza
Poslije poroda jos uvijek krvarim - 45 dan! Vec se pocinjem zabrinjavati da li je to uredu. Zadnjih dana islo je ono bas krmeljavo samo malo - al od juce je opet krenulo pravo pa se pitam jesam li mozda i dobila. Al sumnjam jer su mi menstruacije uvijek bilo jako bolne a sad nista uopste ne osjecam.
RE: Krvarenje poslije porodjaja 18.8.2008 22:37:49
mamin sin
Mozda nekih 10-15 dana da mogu nazvati krvarenjem, a kasnije pomalo smedje, ono kao kad prolazi menstruacija. i to je brljalo jos nekih 10 dana. A prvu sam dobila nakon 3 mjeseca.
RE: Krvarenje poslije porodjaja 20.8.2008 16:01:44
Adana
Evo danas 34-i dan i jos krvarim. Nije to ono krvarenje poput menstruacije ali povremeno vidim fleke na ulosku. Ponekad ne bude nista citav dan pa malo bude uvece i obrnuto... Nadam se da ce brzo prestati i da menstruacija nece brzo doci.
RE: Krvarenje poslije porodjaja 20.8.2008 16:19:27
M kao Mama
Obilno prvih sedam dana, zatim povremeno, a negdje 20 dana pljuhnulo da sam se prepala, mislim da je to ustvari bila moja prva menga nakon poroda, jer sam tačno nakon mjesec dobila i od tada je redovna u sat, kao i prije Lajle