Super Beba -> RE: Uspavljivanje - da ili ne? (20.5.2011 21:53:32)
|
IZVORNA PORUKA: SailorMoon Vi sad recite da sam ja losa majka ali moja mala vec od 3 mjeseca spava u svojoj sobi u svom krevetcu. Ujutru je samo donesem sebi a preko noci nikad nije zaspala kod nas. I iskreno ja nebi mogla bracni zivot voditi a da moi je djete u sobi. ta 3 mjeseca dok je u besici kod nas spavala mi nikad nismo po noci ..., samo preko dana kad ona spava u svojoj sobi. Nekako nemogu se opustiti. A sad svi smo drugaciji. A što bi bila loša majka? Po meni, loša majka je ona koja tuče, galami, zanemaruje i sl. svoju bebu...Moj bebač spava svom krevetiću pored našeg kreveta, jer nemamo dodatne sobe...Kad ga podojim navečer, vratim ga u krevetac...U biti, svako ima svoj način odgoja djece i ne postoji ispravan ili pogrešan način (manje - više)...Srećom, moj se sam uspavljuje, dovoljno je da je sit, ja ga smjestim u krevetac i on zaspe...Ne znam kakva bi bila situacija da ga moram ljuljati i sl, pa ne mogu to ni komentarisati...Al nikad ne bih mogla pustiti dijete da mi plače do iznemoglosti zato što ja ne želim da ga nosam i sl...I mislim da svako nalazi svoje načine da se mazi sa svojim djetetom - neko navečer puštajući dijete da spava s roditeljima u krevetu, neko po danu...I ponovo, mislim da niko od nas nije loša majka ako postupa drugačije od druge majke, jer svi mi imamo različite odgojne metode...Svako dijete je različito i individua sama po sebi, tako da ne postoji savršeni šablon odgoja, pa tako ni uspavljivanja...
|
|
|
|