gerberka -> RE: Kako dalje.. (12.5.2011 20:33:00)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Drage moje, prije svega izvinite na ovom Anoniman..znate me svi sa foruma neke su me i upoznale i prosto me stid da s vidi kroz sta prolazim a morala sam nekome dusu otvoriti i reci.. ne znam dal da pocnem od toga sta se sinoc desilo il da sve ispocetka pa da se ne gubite u svemu ovome..moj muz je postao jedan zloban i agresivan covjek,covjek kojem ne smijem nista reci,covjek od koje strepim svaki dan u 5 sati kada se treba kuci vratiti,ne znam kakav ce doci..milsim da to nije zivot..pocelo je sve u trudnoci..mama je izgubila posao,ja sam joj pomagala,kredit koji je imala na kojem sam ja zirant i moj svekar prostala sam otplacivati jer mi je mama jer mi je ona davala mnogo toga u zivotu..nadam se da cete razumjeti..tu su pocele svadje,svakodnevne,istjerivanje iz stana,ponizavanje govorenje da je njegov stan i da sam beskucnik itd..a i vrijedjanje moje porodice..jedan dan mi je cak bacio smotak kljuceva u stomak a stomak do zuba...i tad je stalo..3 mj nakon poroda opet s vratio onom starom i opet vrijedjanje i ponizavanje,drzala sam tada bebu u rukama on me cupao za kosu i pljunuo u lice..tada mi je mama rekla da je njih zvao dok sam jos trudna bila i svasta im nagovorio pokazala mi poruke strahota..htjela sam ga ostaviti ali mi je prijetio da ce uzeti dijete i zbog toga sam odustala..svaki dan nakon toga je bio manje strasan ali opet sa grcem.ocekivala sam kakav ce doci sa posla,svadja se sa mnom osjetim da bi glavu najradije razbio..i tako iz dana u dan opet do sinoc..sve je super bilo rcali,kafu pili,on sjeo za trpezarijski sto i tako pricamo i on podje da se svadja...i svasta je nagovorio da mi je mama vjestica,na sta ja licim,da mi nije njega na ulici bi bila, ko ce me itd...onda je upleo i mog tatu u to sve koji je umro i koji je sa sobom velkiu tugu zbog mene ponio,znao je s kim sa i kroz sta prolazim...tu se nisam mogla kontorlisati i podigla sam glas (prije nisam jer mi je dijete tu)...dijete je pocelo plakati nije naviklo na dernjavu ja sam ga uzela u ruke,mm je skocio pljunuo me u lice koliko je mogao i udario glava mi i sad zvoni..cak imam i na sljepocnici malo nateceno i crveno...prijetio mi je da ce mi uzeti dijete jer nemam posao niti stan..dijete je isprepadsano cijelu noc je na meni prespavao i sad dok je gledao teletabise poceo je iz cista mira da place...ja hocu da ga ostavim ali me strah da mi sud ne dodijeli dijete...nisam ja vise bitna,neka radi sta hoce svakako sam dosla do samoga dna,kupi mi sampon kad on hoce,o ostalim stvarima da ne govorim..tacno mi izracuna za rucak koliko mi treba i jos mu racun moram donijeti i nabija mi svaki dan na nos da me on hrani..ja hocu dijete iz ovog ludila da odvedem..necu da on ovo gleda..ima li ijedna forumasica pravnik koja bi mi mogla savetovati sta da radim??...znam da su vam ove teme na vrh glave ali ovo je samo u kratkim crtama kroz sta prolazim..i da znate nije dijete pisalo, niti neko kome je dosadno..ovo je vasa forumasica koja se stidi same sebe... draga Anonimna, procitala sam tvoj post i preskocila sve ostale savjete u želji da ti što prije pišem. Ne znam dal se spominjao SOS tel..za Federaciju 1265. 1. tvoj nadleznii centar za socijalni rad te moze smjestiti u neku od Sigurnoh kuca i to je zaista dobro rješenje za zenu..naravno privremeno. Najprije zbog toga sto bi u Sigurnoj kuci mogla dobiti adekvatnu, kontinuiranu psihoth pomoc kako bi ojacala za dalje. 2 samo ovo ukratko sto si napisala svjedoci o tome da si zrtva psihičkog, fizičkog, ekonomskog nasilja. Samo jos ne znam kakav vam je seks, pa ne mogu govoriti o seksualnom nasilju. Bol prođe, modrice prođu, ali emocionalno nasilje je suptilno, tiha ubojica tvoga zdravlja..a ne dozvoli to..trebas tom djetetu!! trebas, koliko god ti se cini da ces izdrzati. 3. Pravna pomoc postoji, naravno. Besplatna pravna pomoć! 4 100% mldb dijete ide majci bez obzira na njen imovinski status. dakle, dijete ide majci zbog hronološke dobi u kojoj ima vecu potrebu za majkom kada je u pitanju zdrav psihofizički razvoj. To sto te ucjenjuje je samo jedna od karika kruga zlostavljanja u kojem se nalaziš, nažalost začaranog. 5 Ako želiš javi mi se na pp, ili sa nove adrese mi se javi..za pomoć kada je u pitanju smještaj i pravna pomoć. Ja sam ti na raspolaganju..godinama sam radila sa zrvama..pa mogu reci, pocela sam vec u srednjoj skoli..znam da nije lako, znam da postoji strah od osude okoline, strah od nepoznatog, ekonomska ovisnost, predrasude okoline " sama je trazila, ima djecu, a razvodi se, trpi i nase majke su trpile i bla, bla..te gluposti" dakle, samo hrabro..čekam tvoje javljanje..čekam ga strpljivo, uzmi vremena koliko god ti treba. cmokić [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|