Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
eh da i ne guzva puno ako je ne prepunis, mi smo jednom bas je napunili dupke i sve je poguzvala ko da je krava zvakala a ako stavljas normalno rublja da je ne prepunis onda ne guzva...
E sto ovo ne volim, pisala sam pola sata i da postavim ono sto sam napisala kad kaze mi da mi je sesija istekla Ovako, imam samsung masinu za ves, a sad razmisljam da kupim i susilicu. Zanima me kakva su vasa iskustva sa kondenzacionim susilicama, da li se u prostoriji gdje su postvljene stvara vlaga. Jedan od razloga kupovine susilice je taj sto mi se u stanu pojavila vlaga kako ves susim unutra, a grijanje nam je prilicno slabo. Drugo, neko mi je rekao da se susilica moze staviti na masinu za ves. da li to vrijedi za uredjaje iste marke i kako to uopste funkcionise. I da koliko god trosila struje, bolje i to nego da svako malo moram prati i ponovo kreciti zidove
Moja susilica je trenutno u kuhinji, tj. hodniku jer te dvije prostorije, zajedno sa dnevnim boravkom cine cjelinu. Nisam jos primjetila vlagu, a prosle godine nam je soba stradala zbog susenja vesa. Kad nije prehladno ja otvorim prozor u kuhinji da izlazi para (ali nije to uopse velika kolicina).
Za postavljanje na masinu ne znam jer kod mene to nije izvodljivo (iznad masine je bojljer)...
Pri kupovini pazi na energetski razred, od toga ovisi potrosnja struje...
I 100% tvrdim da se neces pokajati...
Zatim gledas potrosnju struje... Ali moras paziti na cinjenicu da sto ti ves masina ima manje obrtaja, ves je vise vlazan nakon centrifuge i duze ce trajati susenje...
de_de kod mene je kondenzaciona i majstori koji su dolazili da mi postave masinu pitali su me dali hocu da stavim na masinu ili pored, znaci da moze jedna na drugu. Ves masina mi je LG a susilica BEKO. Sto se tice vlaznosti ne znam sta bih ti rekla, nemogu reci da se ne osjeti neka toplina oko masine ali nista previse i meni je to u kupatilu tako da mi uopste ne smeta.
moja masina za ves je Gorenje a susilica Beko, prije postavljanja susilice sam gledala uputstvo i pise da susilica moze na ovu masinu. Ja licno mislim da moze na svaku jer su tako nekako i predvidjene.. baska sto su susilice tako lagane, ja se iznenadila, mm i mamica je postavise na ves masinu iz dva poteza
Kod mene je kondenzacijska.....ma stvara i ona malo pare kad susi ali eto ako je stavis na ves masinu mozes otvoriti prozor od kupatila. Kod mene stoji u hodniku a dok susi prozor na vratim od hodnika sav zamagli. Ja sam izgleda jedina koja generalno i nije nesto zadovoljna susilicom ....ali eto opet u ovim danima super mi dodje za bijeli ves....sareni se nesto i ne usudim susiti i ako ga stavim skratim vrijem susenja da mi se ne bi pokupio ali opet i to je puno brzi proces susenja nego po strikovima
Hvala vam svima za informacije. Ma meni je najveci problem sto u kupatilu nemam prozor, vec samo ventilaciju, a u kuhinju je ne mogu staviti jer je citava popunjena, tako da mi jedino preostaje da je stavim na ves masinu.
Tek sam kupila perilicu-sušilicu Indesit i zanima me mišljenje vas već iskusnih korisnica: Šta se od veša sigurno ne smije stavljati u sušilicu? Koji programi su vam se pokazali kao najbolji, pa ih najčešće koristite? Unaprijed hvala.
Sirnice, ja imam indesitovu takodje 2 u 1. Nisam jos prala debele vunene dzempere,a one tanje dzempercice jesam, sve je bilo ok. Jedino tada smanjim centrifugu na 600 obrtaja, pa kad pranje zavrsi ukljucim susenje, jer nece automatski ako smanjis obrtaje. E sad onda treba vise vremena za susenje ali sa 1200 obrtaja mislim da bi se taj osjetljiviji ves rastegao sav. Takodje meni je dobra kombinacija da stavim na program br 5 koji je predvidjen automatski sa 800 obrtaja i nakon njega moze odma susenje automatski pa to cesto koristim. Jedino nemoj previse puniti masinu, onda ves bude izguzvan poslije susenje. Probala sam i program br 13, ono express wash & dry. To mi je superrr. Recimo ako zatreba ti brzo jedna- dvije stvarcice da se operu i osuse ma to je extra. U slucaju ako imam puno vesa, onda operem sve ali odvadim kad zavrsi pranje pa susim po pola masine da ne bi doslo do guzvanja. Eto to je sto mi je palo na pamet,ako imas jos pitanja slobodno pitaj
I kod mene je Indesit 2 u 1 i ne znam sta da kazem. Proucavam je vec trecu godinu. Guzva mi nenormalno, jos uvijek nisam "utrefila". Evo neki dan sam stavila posteljinu i farmerke- poslije toga sam plakala! Morala opet ispirati. Stavila na susenje 100 (tek sam taj dan otkrila da imaju i "minutna" susenja. Ovi drugi programi suse po 3 sata sto mi je bas previse.
I kod mene je Indesit 2 u 1 i ne znam sta da kazem. Proucavam je vec trecu godinu. Guzva mi nenormalno, jos uvijek nisam "utrefila". Evo neki dan sam stavila posteljinu i farmerke- poslije toga sam plakala! Morala opet ispirati. Stavila na susenje 100 (tek sam taj dan otkrila da imaju i "minutna" susenja. Ovi drugi programi suse po 3 sata sto mi je bas previse.
I kod mene isto uzasno guzva obicno sam ukljucivala automatski mislim da je malo bolje ako ima manje vesa pa sad eksperimentisem stavim prvo pranje pa pred susenje malo odvadim
To guzvanje je sigurno zbog 2 u 1, jer moj ves (odvojeno susilica) bude tako rastresen da mi ne treba peglanje...
Pokusajte prije programa susenja sve izvaditi i malo rastresti, kao sto biste kad sirite na konopac... Ja sam susila i farmerke i nista se nisu promijenile...
Imam pitanje: Mogu li u susilicu one jakne s platnom kao u skafandera (Ne znam kako se to zove ) Na etiketi je sve prekrizeno, cak i masina za ves (E, to malo sutra), ali da nije neka od vas probala
Imam pitanje: Mogu li u susilicu one jakne s platnom kao u skafandera (Ne znam kako se to zove ) Na etiketi je sve prekrizeno, cak i masina za ves (E, to malo sutra), ali da nije neka od vas probala
bome tajra ja i skafander i jakne stavim... pa to mi je u ovim zimskim danima najvažnije....
fakat bi poludila da je nemama...malo malo ispljaju jaknu il skafander... ja to lijepo stavim...kod mene je indesit 2 u 1 i bome vrijedi para i živica totalno u zimskom periodu....
ja veš i tako peglam... al ne gužva mi nešto posebno... nikad je ne pretrpavama i imama način razdvajanja veša pri parnju.... ja kad samo salvete i stoljanjek uključim vjeruj može i bez pegle proći ponekad
Kod nas je Beko, nemam pojma koji tip, ali u početku sam bila skeptična, svašta nešto mi smetalo, te što se izgubi miris omekšivača, pa što bude nakupljnih dlačica materijala, ali bome, sada nakon 1 god. ne znam kako bih bez nje , evo od malca na jakni piše da ne smije u sušilicu, ja je već nekoliko puta ove zime prala - izgleda ko nova, jakna je 100% poliester, ali skupila je par stvari što su 100% vuna, to sam greškom zaboravila odvojiti, ali srećom bile su od MM
I kod mene isto uzasno guzva obicno sam ukljucivala automatski mislim da je malo bolje ako ima manje vesa pa sad eksperimentisem stavim prvo pranje pa pred susenje malo odvadim
muby, je li pritisneš puzu, pa odvadis, dok je još na centifugi, dok nije počelo sušenje? Interesuje me da li pAuza radi i kad počne sušenje?
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.