veeseelaa -> RE: Gosti na konaku (3.11.2010 22:53:05)
|
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa Htjela sam postaviti anketu na ovu temu, ali sam shvatila da imam previse pitanja i da bi se moglo svasta napisati, pa sam se ipak odlucila da otvorim temu. Zanima me da li gosti kod vas ponekad prenoce, koji su to gosti, koliko cesto? Muz i ja smo u drugom gradu i ko god dolazi u ovaj grad podrazumjeva se da ce prenociti kod nas. I to mi zaista prije nije bio nikakav problem.Cak me je cinilo sretnom sto mogu nekome izaci u susret i uciniti dobro djelo. Medjutim, sada imam dvoje djece, tj. malenu bebicu koja po citavu noc ne spava i nisam ni za sto, a kamo li za goste i konake. A i neki ljudi tako lako uzimaju sebi za slobodu nas stan. Strah me Boga da se ne ogrijesim sto mi ih je nekad preko glave, a tacno padam od obaveza prema svojoj porodici i sve preko toga se odrazava na moje zdravlje. Utjesite me... neznam šta bi ti rekla, ja živim u drugačijim uvjetima, imamo jako veliki stan pa i ne osjetim goste kad mi dodju, sem što ne mogu hodati gologuza po stanu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] inače na konak smo do danas pored moje mame imali druga mm i njegovu suprugu (dva puta po 15-20 dana), moju rodicu i rodjaka na par dana.... nije mi bio nikakav problem zaista, kućni red se nekako ispoštovao, bebica nije bila uznemirena niti joj se ritam spavanja/jela/igre poremetio... Inače da mi smeta da su lično u stanu u kojem ja boravim već bi im našla smještaj adekvatan njihovim potrebama, zaista bi se potrudila ugostiti ih i udovoljiti im.... naravno da sve ima svoje granice.... kod mene je dobro što smo u Sa i ja i mama i brat svi imamo stanove i kuće tako da se gosti lijepo rasporede... Obzirom da ti živiš u malom stanu nije mi jasno od kuda ljudima ideja da ti dodju na konak???? jako bezobrazno i ne učtivo, ako imaju obaveza u Sa nek plate motel il tome slično Meni se jednom desilo da se moj prijatelj posvadjao sa gazdom stana u kojem je boravio i to veče nije imao gdje spavati a sutra je išao van BiH, zvao me je u smislu da prenoći kod mene... u tom momentu nisam bila u mogućnosti da ga primim kod sebe na konak al sam došla po njega i platila mu noćenje u motelu, naravno na moje insistiranje je to učinjeno.... Mislim ja tako rješavam problem bez da nekog uvrijedim i baš mu ono kažem ne mogu itd, mada su kod mene u tom momentu bili razlozi opravdani al eto ja sam sebi uzela za obavezu obzirom da mi se obratio smjestim čovjeka i platim mu motel (isti nije znao uopće gdje da ode jer nezna grad)
|
|
|
|